בלעדי לכלכליסט
לראשונה: תערוכה ביטחונית ישראלית בתאילנד
אחרי שמדינות אסיה והפסיפיק הפכו ללקוחות של 46% מהייצוא הביטחוני מישראל, תתקיים במרץ בבנקוק תערוכת ISDEF2020. בין המציגות: NSO ואופגל
לא רק לה בורז'ה: בנובמבר האחרון הציגו לראשונה תעשיות ביטחוניות מישראל בתערוכת DESI JAPAN בטוקיו, כחלק מהמאמצים להיכנס לשוק הביטחוני ביפן, ובמרץ תתקיים לראשונה בבנגקוק תערוכה שתוקדש לתעשיות הביטחוניות מישראל, ISDEF2020.
- תאילנד רכשה את מערכת יירוט הרחפנים של סקיילוק הישראלית
- קופאות בבוץ: תערוכה של וואסינבורי סופאניצ'וורארץ' התאילנדי
- תאילנד זינקה כיעד להשקעות בנדל"ן, למרות המשטר הצבאי
זאת בניסיון לשמור ואף להגדיל את חלקן של מדינות אסיה והפסיפיק ברכש הביטחוני מישראל, לאחר שב-2018 הן היו אחראיות ל-46% מהייצוא הביטחוני הישראלי, שהסתכם ב-7.5 מיליארד דולר. עם זאת, מדובר בירידה של 20% בהשוואה ל-2017.
תאילנד עצמה היא לקוחה ותיקה של התעשיות מישראל, ולפי פרסומים זרים רכשה בשנים האחרונות מאלביט מל"טי הרמס 450, תותחים ומרגמות, ומערכות ליירוט רחפנים מסקיילוק.
ISDEF, שמארגנת קבוצת אבנון אחת לשנתיים, תיערך השנה לראשונה בבירת תאילנד, בשיתוף עם שגרירות ישראל וגופי ממשל נוספים מהארץ, מתאילנד ומהאזור. בין החברות הישראליות שישתתפו בתערוכה נמצאות קבוצת NSO, שיכולותיה בתחום הסייבר והפריצה לטלפונים סלולריים נמצאות תחת ביקורת בינלאומית, אופגל, סאסא סופטוור, גלובקיפר ועוד.
בתערוכה צפויות להשתתף כ-50 משלחות רשמיות, ואלפי מבקרים, בהשתתפות שרי ביטחון, ראשי צבא, תעשיות ביטחוניות, גופי מודיעין וחברות פרטיות מהמגזר הפרטי.
הודו היא הלקוחה הגדולה ביותר של התעשיות הביטחוניות כיום, עם עסקאות במיליארדי דולרים לרכישת מערכות הגנה אווירית ברק-8, מל"טים, טילים ועוד. לפי מקורות זרים רכשה ויטנאם מערכת הגנה אווירית ספיידר מרפאל, תותחים מאלביט ומכ"מים של אלתא, כולל למטוסי משימה ימיים.
רכישות הנשק באזור הן תוצאה של המתח הגובר מול סין, אך גם של איומי טרור מקומיים. בחלק מהעסקאות נדרשת התעשייה הישראלית להעברת ידע טכנולוגי וייצור מקומי של חלק מהמערכות הישראליות.