$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

גלאי האש של ספקטור חוזרים לבורסה

5 שנים אחרי שמכר את ספקטרוניקס ב־100 מיליון דולר, יחיאל ספקטור ינפיק חברת גלאי אש חדשה

גולן חזני 07:0021.01.20

הנפקה אש: ארבע וחצי שנים אחרי שהוביל את מכירת חברת ספקטרוניקס שאותה הקים ובה שלט, לתאגיד אמרסון האמריקאי, תמורת 99 מיליון דולר, ל"כלכליסט" נודע כי יחיאל ספקטור עומד לחזור לבורסה. ספקטור, שספקטרוניקס נקראת על שמו, נערך להנפקת חברת FGD (טכנולוגיות גילוי אש וגזים – Fire and Gas Detection), אשר מפתחת גלאי אש וגז אופטיים לתעשיות העוסקות בטיפול ובאחזקה של חומרים דליקים ונפיצים בעיקר, לתעשיות הדלק, הגז והפטרוכימיים (אסדות קידוח). עוד נודע ל"כלכליסט" כי החברה הגישה תשקיף לאישור רשות ני"ע וצפויה להנפיק 20% ממניותיה לפי שווי של 170 מיליון שקל לפני הכסף. ההנפקה תתבצע על בסיס דו"חות 2019.

 

 

צופה הגדלת מכירות

 

FGD, שאת הקמתה החל ספקטור ב־2017, החלה במכירות ראשוניות בהיקף של מאות אלפי דולרים ב־2019, ומעריכה כי הטכנולוגיה החדשנית שפיתחה תאפשר לה למכור בקצבים גדולים משמעותית בשנים הקרובות. על בסיס ציפיות אלה תבצע את ההנפקה שכספיה ישמשו להמשך הפיתוח והגדלת מערך השיווק. החברה פיתחה טכנולוגיה שמצליחה לאתר ולהתריע במהירות גבוהה מאוד על שריפות או פיצוצים שונים, יכולות דיאגנוסטיקה מתקדמות וניתוח הגורמים לאירועים. באתר החברה מצויין כי למוצר כמעט ואין התרעות שווא וכי הוא מאופיין ביכולת זיהוי גבוהה ופעולה מלאה בכל תנאי מזג אוויר ובכל תנאי סביבה.

 

יחיאל ספקטור יחיאל ספקטור צילום: צפריר אביוב

 

שוק גלאי האש העולמי

 

היקף שוק גלאי האש והגז העולמי עומד על 1.5 מיליארד דולר, כאשר 3 חברות שולטות ב־90% מהשוק. אחת מהן היא אמרסון האמריקאית, שכאמור רכשה את ספקטרוניקס שהוקמה ב־1973 על ידי אביו דוב ספקטור ועל ידיו של יחיאל הבן. אמרסון, שעוסקת בתחום גילוי אופטי של אש, ריכוזי גזים מסוכנים ומערכות צבאיות לגילוי ולשיכוך התפוצצויות רכשה את ספקטרוניקס ב־2015, בעסקה שבה שלשל ספקטור לכיסו 35 מיליון דולר, ואילו יו"ר קרסו מוטורס, יואל קרסו, שהחזיק ב־10% מהמניות גרף 10 מיליון דולר.

 

קרסו המשיך להאמין בספקטור כאשר רכש גם 10% ממניות FGD בתחילת דרכה, עוד לפני שהחלה במכירות. קרסו רכש את המניות לפי שווי חברה של 100 מיליון שקל. ביתר מניות החברה מחזיקים יחיאל ספקטור המשמש כיו"ר FGD ובני משפחתו.

 

 

ניסוי מצולם של טכנולוגית הגילוי של FGD ניסוי מצולם של טכנולוגית הגילוי של FGD צילום: יוטיוב

 

אורנית כהן אשר כיהנה כסמנכ"ל הכספים של ספקטרוניקס מכהנת גם כסמנכ"לית הכספים של FGD וד"ר עודד ספקטור משמש כסמנכ"ל טכנולוגיות. FGD מעסיקה 30 עובדים וממוקמת בקיבוץ ברור חייל שליד שדרות. ספקטרוניקס, שאמרסון ממשיכה להפעיל, מעסיקה 200 עובדים בשדרות. בעת מכירת ספקטרוניקס ספקטור לא שכח את עובדי החברה ואת העיר שדרות שבה, כאמור, ממוקם המפעל. אמרסון הבטיחה בהסכם המכירה, על פי דרישתו של ספקטור, כי מספר עובדי ספקטרוניקס במפעל בשדרות לא יפחת מ־159 ותנאי העסקתם לא ישונו מהותית לרעה בהשוואה לתנאי העסקתם ערב המכירה. כמו כן התחייבה אמרסון לשלם לעובדים בונוסים בהיקף שלא יפחת מ־4 מיליון דולר במועדים שנקבעו מראש. עוד דרש ספקטור מהרוכשת כי תתחייב לתרום לפחות 270 אלף שקל בכל שנה למוסדות חינוך ורווחה בעיר שדרות לתקופה של תפחת מ־5 שנים.

 

 

עוד הנפקות בצנרת

 

ההנפקה מתוכננת לתחילת מרץ והחברה תחל ברוד שואו במהלך פברואר. חברת אקטיב חיתום של עומרי לוי נבחרה להוביל את ההנפקה לאחר שספקטור נפגש עם כמה חברות חיתום מובילות. אקטיב חיתום הובילה לפני שבועיים את הנפקת המניות של יונט קרדיט בהיקף של 36 מיליון שקל, ואת הנפקת איגרות החוב של קבוצת אורן בהיקף של 120 מיליון שקל. מלבד FGD צפויות להנפיק בחודשים הקרובים קרנות הריט של אזורים ואאורה, אלמוגים, תלמה נסיעות וביכורי השדה, כך ששוק הנפקות האקוויטי נמצא בנקודה מעניינת.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x