הציבור מחזיק יותר כרטיסי אשראי וזה עולה לו
דוח בנק ישראל: עלייה של כ-20% בעלות כרטיסי האשראי למשק בית תוך 8 וחצי שנים; בעשור האחרון חלה ירידה בשיעור של כ-30% בשיעור העמלות שגובים הבנקים; במהלך שמונה וחצי השנים האחרונות חלה ירידה של כ-17% בסך העלות החודשית הממוצעת לחשבון משק בית ובנקאות פרטית
הדיווח החצי שנתי על מחירי השירותים הבנקאיים הנפוצים למשקי הבית התפרסם היום (ב') ובו סיכום עלויות השירותים הבנקאיים, נכון לסוף המחצית הראשונה של 2019: לפי הדוח, אותו פרסם בנק ישראל, במהלך העשור האחרון חלה ירידה בשיעור של כ-30% בשיעור העמלות שגובים הבנקים (היחס שבין סך ההכנסות של התאגידים הבנקאיים מעמלות ביחס להיקפי הפעילות).
- כאל: עלייה של 11% ברכישות אופנה בכרטיס אשראי בחו"ל ב-2019
- מקס השיקה כרטיס אשראי עם צבירת נקודות בכל חברות התעופה
- יוצא לדרך: פיילוט העלייה לרכבת עם כרטיס אשראי
הירידה, שהסתכמה בכ-26.9 שקלים, מיוחסת למכלול המצטבר של העלות החודשית הממוצעת לחשבון משק בית ובנקאות פרטית במחצית הראשונה של שנת 2019.
במהלך שמונה וחצי השנים האחרונות (2011 – 1-6/2019) חלה ירידה של כ-17% בסך העלות החודשית הממוצעת לחשבון משק בית ובנקאות פרטית. עלות זו מורכבת מעלות פעילות העו"ש שירדה בכ-38% ועלות כרטיסי אשראי שעלתה בכ-19%. עלייה זו נובעת בעיקר ממגמת גידול לאורך השנים בכמות הכרטיסים שמחזיק לקוח בחשבון בודד.
למעשה, תרבות מועדוני הלקוחות הובילה לקוחות רבים להחזיק בממוצע כ-2.5 כרטיסי אשראי עליהם הם משלמים לרוב דמי כרטיס (אלא אם השיגו פטורים). חשוב להדגיש, דבר שהפיקוח על הבנקים מעדיף לא להתייחס אליו, הוא שלמשקי בית יש בממוצע שלושה חשבונות בנק, כך שיש להכפיל את העלות פי 3. מעבר לכך, מדובר רק בשירותים הבסיסיים שמציע הבנק, הידועים כעמלות שורה, בעוד עלויות כמו עמלות המרת מט"ח, עמלות מסחר בניירות ערך וכמובן ריביות על הלוואות (ליבת הפעילות הבנקאית), לא כלולות בהם.
הירידה בעמלות העו"ש, מקורה במעבר לצריכת שירותים דיגיטליים זולים יותר וירידה במשיכות והפקדות מזומן כתוצאה מאפליקציות התשלום.