ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

ערן יעקב: "בנושא הגירעון אף אחד לא יכול לצפות מה יהיה שנתיים קדימה"

מנהל רשות המסים אמר בכנס מהפכת התשלומים של כלכליסט ובנק הפועלים: "אנחנו עומדים ביעדים שהוקצו לנו ועומדים ביעד ההכנסות. יש לנו כמובן משק שאנחנו נמצאים בתוכו וההתמודדות עם הגירעון תטופל"

תומר הדר 11:4113.01.20

 

"אני לא נכנס לגירעון ברמת הפרטים. במרבית השנים האחרונות הצלחנו לגבות בצורה טובה, ובהסתכלות של חמש שנים אחורה אנחנו עומדים ביעד הגבייה", כך התייחס היום (ב') מנהל רשות המסים ערן יעקב, בכנס מהפיכת התשלומים של כלכליסט ובנק הפועלים, לגירעון שעמד בסוף 2019 על 3.7% ולאזהרת האוצר מן השבוע שעבר שלפיה בשנה הבאה עלול הגירעון לעלות על 4%.

 

לדברי יעקב, "אף אחד לא יכול לצפות מה יהיה שנתיים קדימה ואין מישהו שיודע. אנחנו עומדים ביעדים שהוקצו לנו ועומדים ביעד ההכנסות. יש לנו כמובן משק שאנחנו נמצאים בתוכו וההתמודדות עם הגירעון תטופל. יש לא מעט רעיונות ותפיסות שיאפשרו לנו לצמצם את הבעיה ולהביא לנו הכנסות שישרתו את הציבור”.

 

 בשיחה עם כתב כלכליסט עמרי מילמן התייחס יעקב , בין היתר, להשפעת צמצום השימוש במזומן על תפקוד רשות המסים: “אני סבור שהעידן בו אנו חיים משתנה, אנחנו עוברים לעולם בו השימוש במזומן מצטמצם, זה נשמע כמו עולם שכולו טוב, אך יש כאן דווקא פתח להונאות”. לדברי יעקב, "המעבר המדהים הזה שקורה בעולם גורם להעלאה של מהירות עסקאות, זה משנה את העולם”.

ערן יעקב, מנהל רשות המסים ערן יעקב, מנהל רשות המסים צילום: אוראל כהן

 

 

 

בנושא הכלכלה הדיגיטלית ציין יעקב: "ניתן לראות שאם אנחנו כרשות המסים חשבנו על חוקי הכלכלה, כיום אנו חושבים עליהם בהתחשבות במבנה הארנק של הלקוח. אם לקוח יוצא לטייל הוא שוכר דירה ב-Airbnb. לקוח לא צריך ללכת לחנות פיזית כדי לקנות מוצר - ויש גם לקוחות שמשקיעים בביטקוין. אנחנו כרשות המסים צריכים לחשוב על חוקי הכלכלה בהתחשבות בעידן הדיגיטלי, וזה אתגר. אנחנו מסתכלים על הכלכלה כיום במונחים שהולכים ומיטשטשים. אתה מקים כיום חברה ובפועל, לא ידוע היכן היא תשב".

 

בנושא מיסוי גוגל, פייסבוק ואמזון, מציין יעקב: "בהסתכלות על ההתמודדות עם זה, עלינו להסתכל במובנים גלובאליים, לא במונחים של רשות המסים הישראלית, זה יכול להיות חלק מתפיסה, מדרך בה מנסים למצוא דרכים לגבייה. רשות המסים עושה את עבודתה נאמנה ועומדת מול כל שומה. רשות המסים גובה מכל חברה שצריכה לשלם מסים במדינת ישראל ועושה הכל כדי שהמס ישולם, וזה כולל חברות רב לאומיות. אנחנו גם גובים וכמובן שיש ויכוחים בנושא ויש בעיות שהן חוצות גבולות”.

 

עוד ציין יעקב: "בהסתכלנו על כלכלה דיגיטלית, אנו מסתכלים במספרים. אם מסתכלים למשל על רכב - הוא מופעל בצורה מסוימת. אותו הדבר בכלכלה, היכולת להגיע לאינספור משתמשים היא חשובה. העולם הזה משתנה מהר ואנחנו עוברים שינויים משמעותיים וכך גם רשות המסים. ההיערכות שלנו וגם ההתמודדות שלנו כוללת למשל מצב בו יותר אנשים נהיים עצמאיים, יותר אנשים שיש להם הכנסות גג, בבוקר הם שכירים ובערב הם נהגים. לדבר הזה אנחנו נדרשים לתת פתרון, עלינו לתת פלטפורמה פשוטה לאדם כזה לפתוח תיק. אם רוצים להגיע אלינו ניתן להגיע למקום אחד בלבד. אנחנו נערכים גם למצב בו תהיה ממשלה ואז נוכל לייצר חקיקה שתתאים לכלכלה הדיגיטלית, למשל לגבי Airbnb. לגבי חבילות ומשלוחים מהדואר, אני רואה בחבילות בדואר התמודדות עם יוקר המחיה, כי יש יבואנים שמחזיקים את הציבור בני ערובה וגובים רנטה מהאזרח הישראלי באמצעות ספק בלעדי. אני סבור שלהטיל מע"מ לא ישנה את המשוואה ולא יפגע ביכולת של אנשים לייבא מוצרים בצורה תחרותית. אנחנו מכינים את עצמנו למצב בו נצטרך לגבות את המס במקור. אנחנו נתאים את עצמנו להתפתחות הכלכלה הדיגיטלית”.

 

בנושא שיתוף פעולה עם פלטפורמות דיגיטליות, כדוגמת Airbnb, ציין יעקב: "זה יכול להיות בכל הפלטפורמות, הדרך בה נתמודד עם זה, עם גביית המס במקור, תשחרר את המשתמש בפלטפורמה מהביורוקרטיה והצורך להתעסק עם רשות המסים - עם הקמת ממשלה נשאף לחקיקה שתאפשר גביית מס במקור. זה יתן מענה טוב ויוריד את החיכוך עם רשויות המס. כל עוד יש לאדם חשבון עסקי מנוהל, אני חושב שגם נכון שמדינת ישראל תוכל לשבת על עולם הדאטא, כדי לשחרר אנשים מהצורך בהתעסקות עם רשות המסים - ובכך גם נוכל להביא יותר מסים”

x