ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

מנכ"ל מאסטרקארד ישראל: "פלסטיק לא יעלם ביום אחד, אך הוא יוחלף לאט ע"י אפליקציות"

בפאנל בכנס מהפכת התשלומים של ישראל של כלכליסט ובנק הפועלים אמר ניב פולני, מנהל הפיתוח העסקי בבנק הפועלים, כי אין לו ספק שחברות פינטק "יחברו לבנקים ובסוף הצרכן ירוויח".

תומר הדר 11:2313.01.20

האם כרטיסי האשראי מפלסטיק יעלמו? שאלה זו עמדה בבסיסו של פאנל בנושא "מבט גלובאלי על מהפכת התשלומים", בכנס מהפכת התשלומים של ישראל של כלכליסט ובנק הפועלים. בפאנל השתתפו ניב פולני, מנהל הפיתוח העסקי בבנק הפועלים, עומר אונגר מנכ"ל מאסטרקארד ישראל, ניר קלר מייסד משותף ב-BlueVine וחן עמית מייסד ומנכ"ל Tipalti. את הפאנל הנחתה  כתבת כלכליסט רחלי בינדמן.

 

"בשנים הקרובות יצטרכו כרטיסי אשראי", אמר אונגר מנכ"ל מאסטרקארד ישראל. "שוק התשלומים הוא כמו גרף 100 שהחלקים בו משתנים. פלסטיק לא יעלם ביום אחד, אך הוא יוחלף לאט על ידי אפליקציות. לקחת כרטיס, לשלם בו, זו שיטה שעובדת. אנשים רוצים תשלום פשוט וזול, ובישראל עלינו ליישר קו מול העולם.

  

ניב פולני, מנהל פיתוח עסקי בבנק פועלים ניב פולני, מנהל פיתוח עסקי בבנק פועלים צילום: אוראל כהן

 

"אפל למשל הוציאה את 'אפל קארד', כלומר יש מקום לפלסטיק. מי שמכיר את מאסטרקארד יודע שאיננו מייצרים את הפלסטיק. בעתיד יהיה אפשר לשמור את פרטי התשלום בתוך המכשיר הסלולרי, זו שיטה גלובאלית שמתאימה לענקיות הטכנולוגיה ומדובר בשיטה שגם עונה על תקנים. זו מהפכה ואנו נמצאים בעיצומה".

 

פולני, מנהל הפיתוח העסקי בבנק הפועלים: "יש משהו בסיסי ביותר וחשוב מאוד: אמון. מאסטרקארד עוסקת בסכוני עתק ויש לה אנשי סייבר שאמונים על המשימה. החלפת גופים כאלה לוקחת זמן כי לרכוש אמון לוקח זמן. בנק הפועלים משקיע משאבי עתק ביצירת אמון. האם הייתם קונים חברת ביטוח מחברה שאינכם סומכים עליה? זה יקח זמן".

 

מימין: רחלי בינדמן, עומר אונגר, חן עמית, ניר קלר וניב פולני מימין: רחלי בינדמן, עומר אונגר, חן עמית, ניר קלר וניב פולני צילום: אוראל כהן

 

בנושא bit ציין פולני: "בישראל כשרוצים חוויית לקוח, כשלקוח שיגיע לחנות בניו יורק צריך שזה יעבוד. בנקים בישראל מתחרים בחברות כרטיסי האשראי, כולם עובדים על אותה תשתית והתשתית עדיין לא מוכנה במלואה".

 

קלר, מייסד משותף ב-BlueVine סיפר כי בחברה בנו לפני 6 שנים פלטפורמה שמעניקה הלוואות לעסקים קטנים בארה”ב. "הבעיה הכי גדולה של עסקים הוא אשראי, והבנקים בארה"ב לא נותנים אשראי לעסקים קטנים. אני שומע שכך זה גם בישראל. הפלטפורמה שלנו היא לסוגים נוספים של הלוואות וב-6 השנים האחרונות הבאנו והחזרנו מעל 6 מיליארד דולר. כעת מבחינתנו הגיע הזמן לשלב הבא: אנחנו מחוברים לעשרות מקורות מידע, רשתות חברתיות, רשם חברות, בנקים, אפילו אפליקציית יילפ (Yelp). יילפ ארה"ב מאפשרת לנו למשל לדעת מה מצבו של עסק באמצעות הביקורות על העסק וזה מאפשר לנו לנתח עד כמה עסק יצליח. ארה"ב מאוד מתקדמת בכל הקשור בזמינות של מידע. יש בה חברות שמאפשרות חיבור לאלפי סוגים של בנקים ומשם ניתן לקבל מידע בהרשאת הלקוח. השנה אנחנו מתקדמים - נציע לעסקים קדמיים לנהל אצלנו פקדונות עסקיים - בעל עסק יוכל לפתוח אצלנו חשבון עובר ושב עסקי, הודות לשיתוף פעולה שיהיה בינינו לבין בנק. נבנה את מה שעסקים מתקשים לקבל מבנקים אמריקאים שממוקדים בביג ביזנס, או בצרכנים".

 

לגבי אמון הצרכנים ציין קלר: "אני סומך על פייפאל (PayPal), אני סומך על גוגל, אולי יותר משאני סומך על בנקים שעובדים עם מערכות מיושנות. כשאין לך אפשרות לקבל שירות מסוים מהבנק, אתה הולך למישהו אחר".

 

פולני: "באירופה רק 3% מהיקף העסקאות עובדות עם אמאזון פיי, גוגל פיי ואפל פיי. פייפאל מחזיקה 33% מנפח העסקאות. אנחנו מעדיפים לתת פרטי תשלום לפייפאל ולא לעסקים".

 

חן עמית, מייסד ומנכ"ל Tipalti, אמר בנושא פתרונות תשלומים מבתי עסק לספקים: "את טוויטר פגשנו בשנת 2015. חטיבה שלהם היתה צריכה לשלם לבעלי אתרים וביקורת פנימית של טוויטר גילתה שהם לא מבצעים את הבדיקות הנדרשטות. הביזנס של טוויטר הוא רשת פרסום, אפליקציות מובייל שאנשים יצרכו ויגרמו לתשלום בסוף החודש מטוויטר. מדובר בעשרות אלפי אנשים ברחבי העולם שטוויטר צריכה לשלם להם. אם יש תחום נטוש שלא רוצים להתעסק בו, הרי שזה ניהול ספקים ותשלומים וכך זה נראה גם בטוויטר הענקית. בפועל פתרנו לטוויטר בעיות. לאמאזון יש את טוויץ’,  שירות שבו צריך להצטיין לגיימרים מצטיינים - ואנחנו פונים בדיוק לתחום הזה - הטיפול בצרכנים הקטנים. באמאזון טויץ’ היתה בעיית שירותים, הם התנהלו כמו גוף בינוני ולא היה מי שיסייע להם, ואנחנו הנגשנו יכולות שניתנות לחברות גדולות. כיום מדובר בחברה בצמיחה אדירה כמובן".

 

פולני: "חדשנות ופירוטכניקה לא משנים כלכלה. אם נלך לפי צרכים בסיסיים של אנשים - כולם צריכים ביטחון, וזה לא הולך להשתנות, כל המערכת צריכה להסתדר סביב הדבר הזה. אין לי ספק שחברות פינטק יחברו לבנקים ובסוף הצרכן ירוויח".

 

בשאלה האם בעתיד ישתמשו במזומן, אמר אונגר: "גופים עסקיים הם מתחרים, זה בסדר והצרכן מרוויח מכך. אני לא חושב שהצרכן יתלבט באיזו טכנולוגיה לשלם. הצרכן רוצה מוצר סופי, לא דרך לשלם. ספק מצליח יבצע שילוב מוצלח של טכנולוגיות".

 

פולני: "בנק הפועלים מתעניין חדשות לבקרים בעסקים קטנים ובינוניים. העסקים הקטנים והבינוניים הם לחם חוקנו. אחד הדברים הבסיסיים באירגונים הוא להבין במה הם חלשים. בארגונים גדולים לוקח זמן להריץ תהליכים ואנו יודעים היכן החסרונות שלנו. היכולת לבצע מיקור חוץ לטובת עסקים חשובה, אם אין לעסק לקוחות שיקנו בו, לעסק אין תוחלת". 

 

בשאלה כיצד יראה השוק בעוד כחמש שנים אמר פולני: "בארה"ב עשו בעבר ג’וגינג ואנחנו לא קלטנו מה הם עושים. זה בסדר. אנחנו מסתכלים כיום על מה שקורה בארה"ב, חברות כמו BlueVine - זה מה שיהיה כאן בקרוב".

 

x