בלעדי לכלכליסט
אינסייט במשא ומתן להשקעה במפתחת המשחק Coin Master
אחרי רכישת ארמיס, קרן ההשקעות אינסייט מנהלת מו"מ להשקעה של 100 מיליון דולר במון אקטיב שפיתחה את המשחק קוין מאסטר. החברה שבה הושקעו כ־10 מיליון דולר בלבד ושפועלת מאזור התחנה המרכזית הישנה בת"א עמדה בעבר בפני סגירה. בין המשקיעים הבולטים בחברה: גיגי לוי, מנכ"ל 888 לשעבר ושותף מנהל בקרן NFX, אור עופר מבעלי סימילארווב ומשה חוגג
קרן אינסייט שרכשה השבוע את ארמיס הישראלית ב־1.1. מיליארד דולר, רוכשת מניות בחברת טכנולוגיה ישראלית נוספת ומעניקה לה שווי של 1.2 מיליארד דולר.
מדובר בחברת מון אקטיב, מפתחת משחקים שכמעט ולא מוכרת בשמה. לעומת זאת המשחק שפיתחה, קוין מאסטר (Coin Master), נחשב לאחד המשחקים הפופולריים בעולם, זוכה לעשרות מיליוני הורדות ולפי הסטארט־אפ Sensor Tower שעוקב אחרי ביצועים של אפליקציות, הכניס עד היום 700 מיליון דולר.
אינסייט אמורה להשקיע במון אקטיב כ־100 מיליון דולר עד 120 מיליון דולר שייתנו לה אחזקות של 10%-8%. אלה לא ישמשו להשקעה בחברה עצמה אלא לרכישה של מניות מבעלי מניות קיימים. הקרן ביקשה לרכוש נתח גדול יותר אבל בעלי המניות סירבו למכור. העסקה טרם נחתמה אולם היא מצויה בשלבים סופיים של משא ומתן.
- רכישת ארמיס עשויה להיות העסקה שתשנה את תעשיית ההייטק הישראלית
- מכירת ארמיס תניב למדינה 75 מיליון דולר לכל היותר
- עכשיו זה רשמי: אינסייט רכשה את ארמיס בעסקה בשווי של 1.1 מיליארד דולר
הזינוק של מון אקטיב התרחש לפי נתוני סנסור טאואר בשנה האחרונה לאחר שבדצמבר 2018 עדיין הכניסה 10 מיליון דולר בחודש, הכנסותיה החודשיות נעות כעת סביב 50 מיליון דולר.
על פי הערכות, במון אקטיב שהוקמה ב־2011 הושקעו במהלך הדרך מיליוני דולרים בודדים, 5 עד 10 מיליון דולר. החברה שפועלת מאיזור התחנה המרכזית הישנה בתל אביב, מחזיקה מרכזי פיתוח בתל אביב ובאוקראינה, בהם מועסקים כ־300 עובדים. בעבר ניסתה לפתח מספר משחקים ונכשלה בכולם. לאורך שנים היא עמדה בפני סגירה עד שהקוין מאסטר הפך להצלחה היסטרית בשנה האחרונה.
השחקנים בקוין מאסטר בונים כפרים וירטואליים ויכולים לשדרג אותם ולהילחם בשחקנים אחרים. המשחק הבסיסי הוא חינמי, אבל אפשר לשלם עוד כסף כדי לקבל יתרון, בין היתר באמצעות מנגנון שמזכיר מאוד הימורים במכונות מזל.
על פי הערכות ההכנסות של מון אקטיב עומדות על כ־700 מיליון דולר בשנה, לאחר תשלומים לאמצעי מדיה שונים, והרווח הוא של עשרות מיליוני דולרים, קרוב יותר ל־90-80 מיליון דולר. ארה"ב מהווה מחצית מהכנסות המשחק, מבריטניה 15% ומגרמניה 10%. מון אקטיב נהנית מהעובדה ששוק המשחקים הוא השוק הצומח ביותר כיום, הן מבחינת גודל והן מבחינת קצב הצמיחה, לאור השימוש הרב בסמארטפונים.
מנכ"ל מון אקטיב - שמואל אלבין הוא סיפור מעניין. הוא בנם של גליה ומיקי אלבין, שהיה מאנשי העסקים הבולטים בשנות ה־80, ושותפו של שאול אייזנברג ברכישת שורה של חברות דרך חברת נשואה, ביניהן חברת הטקסטיל אתא.
בעל המניות הגדול בחברה הוא גיגי לוי שמחזיק בנתח מהותי ממנה. לוי שימש בעבר כמנכ"ל חברת ההימורים 888 ועזב אחרי מחלוקות עם בעלי השליטה. מאז השקיע בעשרות חברות והפך לאנג'ל המוביל בארץ. במקביל הקים לוי קרן בשם NFX קרן הון סיכון שגייסה בסוף 2017 150 מיליון דולר ובמאי 2019 עוד 275 מיליון דולר בקרן שנייה.
הקרן מיועדת להשקעה בחברות בשלבים מוקדמים והיא פועלת מקליפורניה ומישראל. הקרן ממוקדת במיזמים בשלבי הסיד, ולעיתים משקיעה גם בסבבי פרה־סיד, כלומר שלבים מוקדמים מאד, ומשקיעה בחברות שהמודל שלהן מבוסס על "אפקט הרשת".
מדובר בחברות שבהן התועלת של המשתמשים עולה מכך שיש יותר ויותר משתמשים במוצר או בשירות. לוי הקים את הקרן יחד עם ג'יימס קורייר ופיט פלינט, שניהם יזמים ומשקיעים מנוסים מעמק הסיליקון. לשלושתם יחד רקורד של הקמה וניהול של עשר חברות, שהגיעו לאקזיטים בשווי כולל של עשרה מיליארד דולר.
משקיעים נוספים בחברה הם אור עופר שייסד ועומד בראש החברה הישראלית סימילארווב, מחברות ניטור המידע הגדולות בעולם שגם בה מושקע לוי. עופר, בן 38, עומד בראש חברה שגייסה עד היום 112 מיליון דולר.
עוד משקיע במון אקטיב הוא רועי אורון. בין המשקיעים גם קרן סינגולריטים של משה חוגג, הבעלים של בית"ר ירושלים בכדורגל, וכן קרן ולו פרטנרס (velo partners) הבריטית. בדירקטוריון מכהנים גיגי לוי, ג'ושוע יעקב משה אלייאנס, גיא גמזו ושמואל אלבין.