רשות המים תאפשר לשלם חובות לתאגידים ללא ריביות, פיגורים והצמדות
הרשות הכריזה היום על מבצע הגבייה לעידוד צרכנים פרטיים לשלם חובות שוטפים בגין מים וביוב, לאחר שהגיעה להסכמות עם ועדות הכלכלה והפנים של הכנסת; המבצע יחול עד סוף מרץ 2020; סך חובות משקי הבית לתאגידי המים בארץ: כ-300 מיליון שקל
רשות המים הגיעה היום (ג') להסכמות עם ועדות הכלכלה והפנים של הכנסת והכריזה על מבצע גבייה לעידוד צרכנים פרטיים לשלם חובות שוטפים בגין מים וביוב.
- תאגידי המים רוצים לגבות חובות של כ-3 מיליארד שקל - ומוותרים על הריבית
- בניגוד לחוק צמצום תאגידי המים: כולנו והשלטון המקומי בקמפיין לפירוק התאגידים
- מרכז השלטון המקומי: "ניאבק בחוק לצמצום מספר תאגידי המים"
לפי הרשות, במהלך תקופת המבצע יוכל כל צרכן ביתי אשר צבר חוב בגין חיובי מים וביוב שוטפים להסדיר את חובו, ללא תוספת הריביות וההצמדות שחלו עליו. המבצע יסתיים בסוף חודש מרץ 2020.
מבדיקת כלכליסט עולה שסך חובות משקי הבית לתאגידי המים בארץ נע סביב 300 מיליון שקל. חלק מהתאגידים לא מצליחים לכלכל עצמם, מה שהוביל לחקיקה ביולי האחרון של סגירת 27 מתוך 57 התאגידים, ואיחוד הגופים ה"חלשים" יותר עם תאגיד אזורי יציב פיננסית. לרוע המזל נפילת הממשלה מנעה את יישום החוק, והוא נותר בגדר "אות מתה".
לפי רשות המים, במסגרת התנאים להסדרת החובות תהיה התחייבות לפרוע את החוב, כך שהתאגיד יכול לאפשר לצרכן פריסה של עד 36 תשלומים חודשיים. כך, במסגרת המבצע יימחק כאמור סכום החוב הנובע מריבית והצמדה בתנאים הבאים: עמידה בהסדר התשלומים שנקבע כמו גם תשלום חיובי המים והביוב השוטפים.
רשות המים הנחתה את תאגידי המים (שהיו שותפים לסיכום הנ"ל) להיערך ליישום המבצע לטובת כלל הצרכנים, ואיפשרה לתאגיד לבטל את ההסדר לצרכן שלא יעמוד באחד התנאים שבהסדר.
אפי דביר, הממונה על התאגידים ברשות המים אמר כי: "מבצע מחיקת הריביות הוא צעד שנוקטת רשות המים עם התאגידים במטרה להקל על הצרכנים בתשלומי חובותיהם. תשלומים אלו קריטיים עבור משק המים הארצי ונועדו לאפשר את המשך ההשקעות הנדרשות עבורו, בהן הקמת מתקני טיהור שפכים מתקדמים ויישום תכניות הפיתוח של חברת מקורות.
"המבצע שיוצא לדרך הוא הזדמנות לצרכנים לסגור חובות ישנים ללא כל תשלום נוסף. חשוב לציין שלמרות שלמעלה מ-50% מהמים המשמשים את מדינת ישראל מיוצרים ע"י אדם (מחזור והשבה והתפלה), תעריף המים והביוב בישראל הוא עדיין מהנמוכים ביותר בעולם".