היוזמה של ר"מ פינלנד החדשה: שבוע עבודה של 24 שעות בלבד
סאנה מרין בת ה-34 מציעה שבוע עבודה של ארבעה ימים עם שש שעות עבודה בלבד בכל יום: "זה יכול להיות השלב הבא בחיי העבודה שלנו"
בזמן שעובדים ברחבי העולם גוררים את עצמם בחזרה למשרד לשבוע העבודה המלא הראשון אחרי חופשת חג מולד מוארכת, ראשת ממשלת פינלנד החדשה מבקשת לרכך את המכה ומציעה שבוע עבודה מרוכז. על כך מדווח CNBC.
- מיקרוסופט יפן קיצרה את שבוע העבודה ל-4 ימים - התפוקה זינקה ב-40%
- מנהיגה חדשה לפינלנד - סאנה מארין, בת 34, ראש הממשלה הצעירה בעולם
- ג'ק מא: AI תאפשר לנו לעבור לשבוע עבודה של 12 שעות
סאנה מרין בת ה-34 הציעה להעביר את המדינה לשבוע עבודה בן ארבעה ימים שיכלול שש שעות עבודה יומיות, במטרה להעביר את המדינה למה שהיא מכנה "השלב הבא בחיי העבודה שלנו".
"אני מאמינה שלאנשים מגיע לבלות יותר זמן עם המשפחה שלהם, עם אהוביהם, בתחביביהם ובמובנים אחרים בחייהם, כמו תרבות. זה יכול להיות השלב הבא בחיי העבודה שלנו". אמרה מרין. עם זאת, פרטים ספציפיים לגבי התוכנית טרם נמסרו.
כבר זמן רב שפינלנד תומכת בלוח זמנים גמיש בכל הקשור בעבודה. ב-1996 הממשלה הציגה חוק שנתן לעובדים את הזכות לשנות את שעות העבודה שלהם. לפי החוק, העובדים רשאים להקדים או לאחר בשלוש שעות את שעות העבודה שהוגדרו על ידי המעביד.
מאז שנכנסה לתפקידה בדצמבר והפכה להיות ראשת הממשלה הצעירה בעולם, קידמה מרין את האג'נדה הזאת. מרין יושבת בראש המפלגה הדמוקרטית ומובילה את קואלציית חמש המפלגות של המדינה, כולן בהנהגה נשית, מהמרכז-שמאל.
לא המדינה היחידה
פינלנד היא לא המדינה היחידה שמחזיקה בעמדה זאת. ב-2015, שכנתה שבדיה הריצה בעיר גוטנבורג פיילוט של שבוע עבודה בן שש שעות, אך מה שהעלה את רמות האושר של תושבים התגלה כנטל על האוצר הציבורי. צרפת הורידה בשנת 2000 את שעות העבודה השבועיות שלה ל-35 שעות מ-39 שעות.
לרעיון של שבוע עבודה מקוצר יש תמיכה גם בעולם התאגידים. בנובמבר 2019, מיקרוסופט יפן חשפה שניסוי מעבר לשבוע עבודה בן ארבעה ימים העלה את התפוקה ב-40%. ב-2018, חברה בניו זילנד הכתירה את המעבר לשבוע עבודה בן ארבעה ימים כהצלחה בשיפור האיזון בין עבודה לחיים.