$
דעות

פרשנות

כך הפך איל ינון מוקצה בליכוד

לפני שנה וחצי ביקש ח”כ מיקי זוהר להגדיל את הפנסיה של איל ינון. אתמול ראה בו יועץ משפטי פסול שמשרת אג’נדה פוליטית לטובת בת זוגו, לאחר שינון קבע כי אין מניעה לדון כבר עכשיו בבקשת החסינות של נתניהו

צבי זרחיה 08:0007.01.20

היועץ המשפטי של הכנסת עו"ד איל ינון הפך מטרה לחצי הביקורת של מקורבי ראש הממשלה, לאחר שהכריע כי אין מניעה להקים כבר כעת ועדת כנסת שתדון בבקשת החסינות של בנימין נתניהו. אם תקום הוועדה, בקשת החסינות תידחה בהיעדר רוב פרלמנטרי לאישורה. לא לכך כיוון נתניהו כשהגיש את בקשת החסינות. היא נועדה לקנות לו זמן יקר, לפחות עד אחרי הבחירות במרץ.

 

בראש עדת הציידים ניצב אתמול נציג הקואליציה בוועדה המסדרת ח"כ מיקי זוהר. בבסיס הביקורת שלו עמדה הטענה: ינון מצוי בניגוד עניינים בשל העובדה שבת זוגו, עו"ד עמית מררי, מכהנת כמשנה ליועץ המשפטי לממשלה ועסקה בעבר בתיקי נתניהו. היועץ המשפטי של הכנסת הוצג כמי שמנסה להסתיר אג'נדה שנובעת מנישואיו ושהטתה את שיקול דעתו עד כדי כך שגם לא סיפר וגם החליט באופן מסוים.

ינון וזוהר ינון וזוהר צילומים: אוהד צויגנברג, עומר מסינגר

 

 

רק לפני שנה חצי שנה נתפס ינון על ידי אותו מיקי זוהר וחבר מרעיו כיועץ משפטי כה מוערך, שזוהר בשבתו כיו"ר ועדת הכנסת, ביקש לחוקק חוק פרסונלי שאמור היה להגדיל את הפנסיה של ינון בכ־25% מ־38 אלף שקל בחודש ל־47 אלף שקל. ינון הודיע שיוותר. אתמול כבר ראה בו זוהר יועץ פסול, והטיל דופי ביושרתו המקצועית. אבל מהי יושרה לעומת הצורך למלט את הנאשם.

 

ינון אינו הראשון או היחיד מבין שומרי הסף שספג מתקפה בוטה ממקורבי נתניהו. אתמול דחה ינון את טענת ניגוד העניינים והוסיף שיגיש את חוות הדעת שביקש יו"ר הכנסת בשאלת סמכותו למנוע את הקמתה של ועדת כנסת עד אחרי הבחירות. לו היה ינון נגוע בחוסר יושרה, צריכים היו זוהר וחבריו לחשוש מהכרעתו. אבל הם יכולים להיות רגועים. ומה יאמרו לאחר שיחליט? אם יכשיר את דחיית הקמתה של ועדת הכנסת נקבל דממה או שבחים, אם לא – החצים ישלפו ומסע הציד יתחדש.

x