סמסונג מפתחת Deepfake שמאפשרת ליצור גרסאות דיגיטליות של בני אדם
הפרויקט, המכונה ניאון, מיועד לאפשר למשתמשים לייצר אווטארים - דמויות מונפשות - של עצמם; בחברה רומזים שניתן יהיה להשתמש בדמויות גם למטרות עסקיות או לבידור. טכנולוגיה דומה הוצגה לאחרונה בידי סנאפצ'ט
- טכנולוגיית הדיפ פייק מגיעה לרשתות החברתיות וזה דווקא דבר טוב
- התוכנה זייפה את קולו של המנכ"ל, החברה העבירה 220,000 יורו לפושעים
- פייק ניוז, הדור הבא: האם תעצור הטכנולוגיה את הסרטונים המזויפים?
פראנב מיסטרי, חוקר ממשקי אדם ומחשב, ומי שמוביל את הפרויקט, צייץ את התמונה הבאה, אשר מציגה את אחד מהאווטרים של הפרויקט.
מיסטרי הוסיף כי טכנולוגיית ה-Core R3 של החברה יכולה עכשיו "ליצור באופן עצמאי ביטויים חדשים, תנועות חדשות, דיאלוגים חדשים (גם בהודית) השונים לגמרי מהמידע המקורי שנאסף".
סרטונים לא רשמיים אשר נלקחו מקוד המקור בעמוד הבית של פרויקט נאון חשפו אפילו עוד. הסרטונים פורסמו לראשונה ב Reddit אך הוסרו כבר מאז. תוכלו לראות אותם בסרטון יוטיוב, ולמרות שהם בסך הכל גרפיקה שנוצרה על ידי אלגוריתם, הם נראים מציאותיים לגמרי.
זאת שאלת המפתח שיש כלפי פרויקט נאון בשלב זה: עד לאיזה נקודה האווטארים האלה מפותחים על ידי מחשב? או שהם מבוססים על וידאו באיכות גבוהה שהונפש אחרי שצולם. והכי חשוב, האם האווטארים האלה טובים בלדבר ולהביע רגשות כמו בני אדם? טענה רצינית המקושרת עם הפרויקט היא שהאווטארים האלה יכולים להידמות לבני אדם אמיתיים - אך יהיה זה צעד גדול מאוד ביחס לטכנולוגיה הקיימת כיום.
מיסטרי הבהיר לא מכבר בראיון שהוא חושב ש"בני אדם דיגיטליים" יהיו חלק חשוב מעולם הטכנולוגיה ב-2020. "סרטים מלאים בדוגמאות כיצד בינה מלאכותית נכנסת לעולם שלנו (...) בבלייד ראנר 2049, השוטר K מפתח מערכת יחסים עם חברתו, הולוגרמת הבינה המלאכותית, ג'וי. בזמן שסרטים משבשים את תפיסת המציאות שלנו, בני אדם וירטואליים ובני אדם דיגיטליים יהפכו למציאות. אדם דיגיטלי יכול להרחיב את תפקידו ולהפך חלק מחיי היומיום שלנו: מגיש חדשות וירטואלי, פקיד קבלה וירטואלי, או אפילו כוכב סרטים המיוצר בבינה מלאכותית".
אנחנו נצטרך לחכות ולראות האם האווטארים של פרויקט ניאון יכולים לעמוד בציפיות האלו. עד עכשיו, החברה מציעה לנו בעיקר הייפ. בכל מקרה, ניאון תוצג ב CES בתוך פחות מ-48 שעות.