לראשונה: הממשלה תרכוש לוויין תקשורת משלה מהתעשייה האווירית
מכה לחברת חלל תקשורת: לראשונה ישוגר לוויין תקשורת לאומי לצרכי המדינה, "דרור-1", במקום לרכוש שירותים מחברת הלוויינים הישראלית. עלות ההסכם: כ-200 מיליון דולר
3 שנים אחרי התפוצצות הלוויין עמוס 6 על קן השיגור, שהיה אמור לשמש גם את ממשלת ישראל, זוכה התעשייה האווירית בחוזה ללוויין תקשורת חדש.
התעשייה האווירית תפתח ותבנה את הלוויין "דרור 1", שנועד לתת מענה לצרכי התקשורת הלוויינית של מדינת ישראל במשך כ- 15 שנים. מדינת ישראל רוכשת לווייני ריגול מהתעשייה האווירית מזה שלושה עשורים, אך זו הפעם הראשונה שהיא מזמינה גם לוויין תקשורת משלה, שיחליפו את השירותים שהיא רוכשת מחברת חלל תקשורת.
"דרור 1" מבוסס ברובו על טכנולוגיות כחול לבן שפותחו בתעשייה האווירית הכוללות מטעד תקשורת דיגיטלי מתקדם ויכולות "סמארטפון בחלל" המאפשרת גמישות תקשורתית לאורך כל שנות פעילותו בחלל. שווי העסקה: כ-190-200 מיליון דולר.
ההסכם שנחתם בין ממשלת ישראל לתעשייה האווירית בימים האחרונים, מיישם הלכה למעשה את החלטת הממשלה מספטמבר 2018 לקידום אסטרטגיה ארוכת טווח בתחום לוויינות התקשורת בישראל. החלטת הממשלה התקבלה כחלק מההבנה כי מדובר ביכולת חיונית של מדינת ישראל ונדרשת שמירה על עצמאות מוחלטת בתחום זה במקביל לשימור הידע והמומחיות שנצברו לאורך שנים בישראל .
הלוויין יפותח בחטיבת מערכות טילים וחלל של התעשייה האווירית האמונה על פיתוח ובניית מערכות הגנה אווירית כגון ברק 8, מערכת הנשק חץ 2+3, לווייני האופק לתצפית ומי שבנתה את החללית בראשית.
"התעשייה האווירית, בית החלל של מדינת ישראל, גאה לפתח ולבנות את דרור-1", אמר בועז לוי, סמנכ"ל התעשייה האווירית ומנהל חטיבת מערכות טילים וחלל. "בשנים האחרונות התעשייה האווירית השקיעה תקציבי מחקר ופיתוח עצמיים ומאמצים רבים לשימור יכולות לווינות התקשורת בישראל ובפיתוח לווין התקשורת העתידי".