$
בורסת ת"א

לוחצים לאקזיט: בעלי מניות דורשים את הדחתו של יו"ר הלמן־אלדובי

חנן אסייג וערן מיטל (5% יחד) טוענים שהיו"ר אורי אלדובי נגוע בניגוד עניינים, ודורשים להדיחו ולמנוע ממנו מעורבות בדיונים עם הפניקס וקרן ההשקעות הבריטית, שמעוניינות לרכוש את חלק מהפעילות או את כולה. הלמן אלדובי: "לחץ פסול על הדירקטוריון"

רחלי בינדמן 10:2129.12.19

שני בעלי מניות מיעוט בבית ההשקעות הלמן־אלדובי פתחו חזית מול הדירקטוריון והיו"ר, השותף לשליטה אורי אלדובי. חנן אסייג וערן מיטל, המחזיקים יחד ביותר מ־5% ממניות בית ההשקעות, הנסחר לפי שווי של 162 מיליון שקל, שלחו לדירקטוריון מכתב דרישה לכינוס אסיפת בעלי מניות, כשעל סדר יומה דיון בהצעה לקניית הפעילות המרכזית של בית ההשקעות, חברת הגמל, שהגיעה מחברת הביטוח הפניקס תמורת 210 מיליון שקל — 30% יותר משווי השוק של בית ההשקעות.

השניים אף דורשים לבחון את נטילת הסמכויות מהדירקטוריון לדון בנושא, בשל פוטנציאל ניגוד עניינים של היו"ר. אך החריפה מכל היא דרישתם להפסיק לאלתר את ההתקשרות עם אלדובי ואת החלפתו, שכן לטענתם הוא "נגוע בעניין אישי ביחס לנושא הזה". הדרישה להדיח את היו"ר לא פורטה בדיווח של החברה לבורסה אתמול על דבר קבלת המכתב.

 

בנוסף דורשים אסייג ומיטל לאסור על אלדובי להיות מעורב בכל דרך במשא ומתן עם הפניקס או עם גורמים אחרים. במכתבם גם מלינים השניים כי למרות ההצעה שהגיעה לדירקטוריון מהפניקס, והצעה נוספת מקרן השקעות בריטית לרכישת השליטה בבית ההשקעות כולו לפי שווי כפול משווי השוק שלו, הלמן־אלדובי שב והגיב לפרסומים ב"כלכליסט" באומרו כי הוא אינו מנהל שום מגעים למכירת פעילות החברה.  

 

בעלי מניות המיעוט טוענים כי אלדובי אינו מעוניין למכור את הפעילות משיקולים זרים, כדי להמשיך ולמשוך שכר כיו"ר, בעוד מכירת הפעילות כבעל מניות המחזיק בכ־6% ממניות החברה בשרשור לא צפויה להניב לו רווח משמעותי. עלות שכרו ב־2018 הסתכמה ב־1.1 מיליון שקל, אך בתוספת בונוסים היא יכולה להגיע ל־2.5 מיליון שקל.

 

אסייג ומיטל היו בעליו של השלד הבורסאי שלתוכו מוזגה הפעילות של בית ההשקעות הלמן־אלדובי ב־2017, ובתמורה קיבלו השניים מניות שלו. אסייג הוא מבעלי חברת אורתם סהר, ששלוש שנים לאחר אישור הסדר הנושים שלה נקלעה באחרונה שוב למצוקת אשראי. הוא גם אחיו של חיים אסייג, שהיה בעבר יו"ר חברת הגמל של הלמן־אלדובי. מיטל כיהן בעבר כמנכ"ל דלק נדל"ן.

 

דורשים צוות נטול אינטרס

 

שתי הצעות הרכישה, שנחשפו ב"כלכליסט", הגיעו על רקע תוצאות חלשות של בית ההשקעות, שפעילותו המרכזית היא ניהול קופות גמל בהיקף של 17.5 מיליארד שקל ועוד כ־2.5 מיליארד שקל בקרן הפנסיה. הלמן־אלדובי, שלו פעילות נוספת של השקעות אלטרנטיביות, סיים את תשעת החודשים הראשונים של 2019 בהפסד של 2.6 מיליון שקל לעומת הפסד של 4.1 מיליון שקל בתקופה המקבילה ב־2018.

 

אסייג ומיטל דורשים להקים צוות נטול אינטרסים לניהול הדיונים עם הפניקס, כדי שאפשר יהיה להביא בפני הדירקטוריון או בפני אסיפת בעלי המניות הצעה סופית ומחייבת למכירת פעילות הגמל או הפעילות של בית ההשקעות לאחר שהמשא ומתן ימוצה.

 

בעלי השליטה בהלמן־אלדובי כוללים גרעין אחזקה (48%) ובו רוני הלמן, אורי אלדובי, אייזיק סיטון, פיטר פרידמן ומשפחת יזרעאל. בית ההשקעות אי.בי.אי מחזיק ב־33% נוספים, לאחר שביולי 2018 הושלם המיזוג בין פעילויות הגמל של שני הגופים. עם חברי הדירקטוריון נמנים רמי דרור, המכהן גם כמנכ"ל חברת הגמל והפנסיה, אורי אלדובי, הדח"צים רות רלבג וחיים פרומוביץ', מילטון יזרעאל, רוני הלמן, הדירקטורית הבלתי־תלויה ורד יצחקי, וכן עדו קוק ורון וייסברג — מבעלי השליטה באי.בי.אי. באי.בי.אי העדיפו אתמול לא להתייחס לפניית בעלי מניות המיעוט, אך לפי הערכות, הם תומכים בדיון בהצעות הרכישה שהונחו על שולחן הדירקטוריון.  

המנכ"ל רמי דרור ויור הדירקטוריון אורי אלדובי המנכ"ל רמי דרור ויור הדירקטוריון אורי אלדובי צילום: יח"צ

 

אולם כוח ההצבעה של אסייג ומיטל — גם עם התמיכה של אי.בי.אי — אינו מספיק, ולכן הם זקוקים לתמיכת בעלי מניות נוספים. שיעור בעלי המניות מקרב הציבור (כולל אסייג ומיטל) עומד על 16%, וייתכנו להם תומכים גם בקרב גרעין השליטה, אם חלק מבעלי המניות הכלולים בו יתמכו בעסקה. זו גם הסיבה לכך שבמכתבם דורשים אסייג ומיטל לבטל סעיף בתקנון החברה, הקובע הסכמה פה אחד של כל הדירקטורים המשתתפים בישיבת הדירקטוריון לגבי מכירה או חיסול של רוב עסקי החברה או שינוי מהותי בהם.

 

הלמן־אלדובי הגיבה לפנייה של בעלי המניות בדיווח שלה לבורסה: "פניית בעלי מניות המיעוט נועדה להפעיל לחץ פסול על הדירקטוריון, ורוב הנושאים שהדירקטוריון מתבקש לכלול בסדר היום אינם בסמכות האסיפה הכללית בנסיבות הקיימות. להערכת החברה, דרישה לכנס אסיפה כללית בעת הזו עלולה לפגוע באינטרס של החברה ובעלי מניותיה". עם זאת, החברה השיבה לבעלי המניות כי מכתב הדרישה יובא לדיון בדירקטוריון החברה, שיבחן את האמור בו "מתוך ראייה של טובת החברה".

 

"הלחצים אינם מפתיעים"

 

בתגובה שהפיץ אתמול בית ההשקעות נמסר: "הלחצים החוזרים שמופעלים על בית ההשקעות אינם מפתיעים, במיוחד על רקע הנתונים שפורסמו השבוע ולפיהם הלמן־אלדובי מוביל את הגברת התחרות ואת מגמת הורדת דמי הניהול בתחום הפנסיה בישראל, ומוביל בהיקף גיוס העמיתים החדשים בשנת 2019. הלחצים על בית ההשקעות ועל ראשיו הם חלק מהניסיונות של בעלי מניות מיעוט — שלהם אינטרס אישי — ומרצון גופים שונים בשוק לחסל את התחרות בתחום הפנסיוני ואת פעילותו של מחולל התחרות. בית ההשקעות הלמן־אלדובי לא יירתע מלחצים אלה, וימשיך להוביל את הגברת התחרות בתחום וליישם את מדיניות האוצר לפתיחת שוק הפנסיה ולהוזלת דמי הניהול של ציבור חוסכי הפנסיה בישראל, זאת במקביל לכל חובותיו כתאגיד ציבורי".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x