ענקיות הטכנולוגיה אינטל וצ’ק פוינט בשיתוף פעולה יוצא דופן
לאחר כשנה וחצי של שיתוף פעולה חשאי עם אינטל הכריזה צ’ק פוינט מוקדם יותר השנה על סדרת מוצרים חדשה, המבוססת על המעבדים החדישים ביותר של אינטל Intel Xeon Cascade lake, ממש בסמוך למועד יציאתם לשוק. הודות לכך משיגה צ’ק פוינט יתרון תחרותי בעולם אבטחת המידע
בתהליך קלאסי של הטמעת טכנולוגיה נדרשו חברות אבטחת המידע והטכנולוגיה להמתין עד לשחרור המעבדים החדשים של אינטל לשוק ורק לאחר מכן להתחיל בהליך הפיתוח והבדיקות שאפשרו לשלב אותם במוצריהן החדשים. צורת עבודה זו יצרה מצב לפיו המוצרים הגיעו לשוק חודשים רבים לאחר השקת המעבדים.
שיתוף הפעולה יוצא הדופן אפשר לצ’ק פוינט לצאת לשוק עם מוצרים חדשים בעל ביצועים משופרים, כמעט בסמוך אחרי ההשקה של אינטל על המעבדים המבוסס על סדרת מעבדי ה-CLX, תוך יצירת יתרון טכנולוגי תוך קיצור Time to Market) TTM).
מעבדים בעלי מענה מדוייק לצרכי לקוחות צ'ק פוינט
בני שלזינגר, Head of product management Security Platform בצ'ק פוינט מציין כי : "אין ספק כי היכולת להשיק מוצרים בשיתוף ותיאום מושלם עם ענקית טכנולוגיה כמו אינטל, נותן לנו יתרונות ויכולת לספק מענה לצרכים החדשים של עולם אבטחת המידע. הצרכים המוגברים באבטחת מידע מתקדמת כנגד מתקפות דור 5, והמעבר של ארגונים לענן, במקביל לגידול מתמיד בקצבי תעבורת המידע, הגביר פי כמה את הצורך שלנו בכוח עיבוד על מנת להגן על לקוחותינו. היכולת להשתמש במעבדים החזקים ביותר של אינטל, שתוכננו מראש בכדי לספק מענה לצרכים של Data Centers גדולים וספקיות שרותי ענן, נותנת לנו יתרון טכנולוגי ותחרותי ממדרגה ראשונה. בהסתכלות על אבטחת מידע בסביבות מתקדמות, מרובות ווקטורים (Multi-Vector) ואשר מאוימות על ידי כלי תקיפה מתקדמים, אנו נדרשים לספק הגנות ברמה הגבוהה ביותר לארגונים גם בענן הפרטי והציבורי וגם בסביבות של משתמשי קצה – כולן מבוססות על מעבדי אינטל".
עמית גולני, Global Account Manager באינטל, מציין כי : "לצורך היתכנות המהלך נדרשה עבודה אינטנסיבית ומשותפת של שני הצדדים שהחלה כשנה וחצי טרם ההשקה. ההחלטה להוציא את המוצרים ביחד דרשה משני הצדדים לחשוף שיטות עבודה וטכנולוגיות זו לזו ולעבוד בצמידות מירבית של צוותי הפיתוח על מנת לוודא שכל רעיון תכנוני של צ’ק פוינט אכן עובד בצורה האופטימלית על גבי המעבד החדש".
הנקודה הישראלית
נראה כי העובדה שמדובר בחברה ישראלית יצרה אצל גולני מוטיבציה מיוחדת לספק לצ’ק פוינט כל עזרה אפשרית על מנת לאפשר למהלך להצליח. "הייתה לי בהחלט תחושת שליחות יוצאת דופן בשיתוף הפעולה הזה", אומר גולני. "זה נכון שצ’ק פוינט ממילא מוערכת באינטל כחברה מובילה בתחומה, אבל כישראלי, התווספה לזה תחושת ציונות ושליחות שגרמה לכל הצוות המקומי לעשות הכל בכדי ששיתוף הפעולה יצליח. לשם כך הפכנו הרים וגבעות , חיברנו צוותי פיתוח מכל העולם ורתמנו את מיטב המוחות באינטל על מנת לאפשר לצ’ק פוינט לקבל במהירות מירבית מענה מקיף לכל שינוי וכל צורך שהועלה. חשוב לציין כי, המעבדים החדשים CLX כוללים יכולות רבות ומגוונות , כגון תמיכה ב DCPMM
Data center persistent memory module אחד הפרמטרים הייחודים הנוספים הינו יכולת VNNI המאפשר ביצועים טובים יותר ל Neural Network workload לתחום ה AI . בחירה בסדרת מעבדים זאת מאפשרות לצ’ק פוינט לייצר מפת דרכים עתידית הלוקחת את מוצריה לקצוות טכנולוגיים ויכולות חדשות המהווים פריצת דרך של ממש בעולם אבטחת המידע".
במבט אישי אני שמח כי המוצר הסופי מבוסס SSD אינטל החדשים לתחום ה הData center ובנוסף רכיבי Network של אינטל בנוסף כמובן על הליבה, קרי מעבדי אינטל החדשים (Cascade lake), זה מעיד על הקשר העסקי והאסטרטגי החזק בין החברות.
מפגש פסגה טכנולוגי
תהליך הפיתוח שנמשך כשנה וחצי הפגיש את הארכיטקטים וצוותי הפיתוח של שתי החברות לעבודה משותפת. "אין ספק כי הייתה כאן הפרייה הדדית שתרמה לשדרוג המוצרים בשני הצדדים", מעיד גולני.
החיבור של אינטל עם מובילת תחום כצ’ק פוינט ויציאתה של זו האחרונה עם סדרת מוצרים לשוק ה-Data Center, הינה דוגמא נוספת למיצוב יכולתה הייחודית של אינטל כשותף עיסקי חשוב לעולמות הOEM .
"לקחנו את המעבדים הכי חזקים וחדישים של אינטל והוצאנו בעזרתם סדרת מוצרים רובוסטיים שמסוגלים להריץ את האלגוריתמים הכי מתקדמים בעולם אבטחת המידע על תשתית חומרה בקצבים שמתאימים לסביבות Data Center", מסביר בני שלזינגר מצ'ק פוינט. "שת"פ כזה אינו טריוויאלי. אנו לא נוטים לחלוק את התוכניות העתידיות שלנו עם כל אחד, אך אינטל הם בהחלט שותף עסקי מיוחד במינו עבורנו. לאורך כל הדרך קיבלנו מהם שיתוף פעולה יוצא מן הכלל, מענה לכל אתגר שהעלנו ונכונות לסייע בכדי להתאים את הפיתרון לצרכים הייחודיים שלנו. זה לגמרי לא מובן מאליו ובהחלט ראוי להרבה הערכה. מעבר לטכנולוגיה ולמקצוענות, יש את הרצון הטוב של האנשים משני הצדדים. לאורך הדרך, לקרבה הגאוגרפית והתרבותית היה ערך: במהירות התגובה שבעבודה במעגלים קצרים, ובעובדה שאנו עובדים באותו אזור זמן ומדברים באותה שפה. במקביל אגב, צוותים של שתי החברות עבדו, על אותם המוצרים גם בארה"ב, בתאום דומה".
שיתוף פעולה שמביא ערך
"במבט לאחור אני נפעם מהתוצאה ומשיתוף הפעולה שהיה בין שתי החברות הללו, שכל אחת מהן ידועה בצורך שלה "לשמור את הקלפים קרוב לחזה" ולהיזהר בשבע עיניים מכל דליפת מידע", מסכם עמית גולני מאינטל. " זו הייתה גאווה לראות ארכיטקטים בכירים משתי החברות יושבים בחדר ועובדים כצוות אחד על מנת להוציא את ה-Security Gateways בעלי הביצועים הטובים ביותר בעולם אבטחת המידע. זוהי הוכחה חיה לקשר והאמון ההדדי בין האנשים בשתי החברות. שיתפנו אחד את השני במפות הדרכים העתידיות שלנו, קיימנו ימי עיון טכניים בשיתוף ארכיטקטים בכירים משתי החברות והשקענו אינספור שעות של עבודה מאומצת בכדי "לסחוט" את מירב הביצועים מה-CPU. שילוב המערכות דרש סנכרון מתמיד של המחוונים והשעונים בשתי החברות ועבודה מאומצת של מחלקות ה-R&D בארץ ובחו"ל, מחלקות לוגיסטיקה וגורמים רבים ומגוונים בשתי החברות. בסופו של דבר, אני בהחלט גאה בתוצאה הסופית ושמח שהייתה לנו הזדמנות להוות גורם משמעותי בביסוס מעמדה העולמי המוביל של חברה ישראלית כמו צ'ק פוינט. מבחינתי זוהי האבולוציה של הציונות החדשה".
למידע נוסף לחצו כאן >>