$
שווקי חו"ל

בלעדי לכלכליסט

אינמוד במגעים להנפקה שנייה של מאות מיליוני דולרים

משה מזרחי, מנכ"ל ומייסד חברת המכשור הרפואי האסתטי, מקיים מגעים עם בנקי השקעות בוול סטריט במטרה לקדם מכירת מניות על ידי בעלי המניות הקיימים. אינמוד הונפקה לפי שווי של 450 מיליון דולר ונסחרת כיום בשווי של 1.3 מיליארד דולר

גולן חזני 06:5023.12.19

אחרי זינוק משמעותי מאז ההנפקה באוגוסט השנה, בה גייסה 70 מיליון דולר לפי שווי שוק של 450 מיליון דולר אחרי הכסף, נערכת חברת אינמוד של משה מזרחי להנפקה נוספת, הפעם בהצעת מכר משנית (סקנדרי - מכירת נתחים של בעלי מניות בחברות הציבוריות לקרנות הון סיכון או למשקיעים פרטיים גדולים) של מניות במאות מיליוני דולרים. ל"כלכליסט" נודע כי מזרחי, מנכ"ל ומייסד חברת מכשור האסתטיקה הרפואית, שנסחרת כיום בנאסד"ק לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר, קיים בשבועות האחרונים שיחות עם בנקי השקעות בוול סטריט במטרה לקדם את המהלך.

 

מי שצפוי לממש מניות במהלך הם מספר בעלי מניות, ביניהם קרן ישראל הלת'קאר (IHCV) של הדר רון, שמניותיה בחברה שוות כ־130 מיליון דולר; קרינדל, לה מניות בשווי 140 מיליון דולר; ומזרחי עצמו, שמחזיק מניות שווי של כ־162 מיליון דולר.

 

אינמוד הוקמה ב־2008, בהשקעה של 3 מיליון דולר, על ידי מזרחי וסמנכ"ל הטכנולוגיה של החברה מיכאל קריינדל. החברה מפתחת ומשווקת מכשור לרפואה אסתטית, בעיקר עבור מנתחים פלסטיים. מוצר הדגל של החברה הוא מערכת המאפשרת צריבה של השכבות העמוקות של העור, לשם מיצוק העור, בחדירה זעיר פולשנית באמצעות סיב אופטי. החברה מעסיקה היום מעל 200 עובדים באופן ישיר, מהם כ־50 בישראל. הייצור מתבצע בקבלנות משנה, אך כולו נעשה בישראל, בעיקר בחברת פלקסטרוניקס במגדל העמק.

 

באוגוסט השנה גייסה כאמור גייסה החברה 70 מיליון דולר בבורסת נאסד"ק, לפי שווי של 378 מיליון דולר לפני הכסף. מאז זינקה מניית החברה ב־196% והיא שווה 1.3 מיליארד דולר. זאת, אחרי שבחודש האחרון כבר הגיעה לשווי של יותר מ־1.6 מיליארד דולר, ומאז ירדה מעט בעקבות מימושים. יצויין כי נתח נכבד ממניות אינמוד באמצעות אופציות מוחזקות בידי העובדים (כ־30%), אופציות שמצויות בתוך הכסף. ייתכן שגם חלק מהעובדים ימכרו מניות בהצעת המכר.

 

משה מזרחי משה מזרחי צילום: ערן יופי כהן

 

ההכנסות בשווקים מחוץ לארה"ב צמחו ב־88%

 

השווי שבו נסחרת אינמוד נובע בעיקר מדו"חות טובים שפרסמה מאז ההנפקה. את הרבעון השלישי סיימה אינמוד בהכנסות של 40 מיליון דולר ורווח נקי של 16.2 מיליון דולר, למרות שהיא מתמודדת בשוק תחרותי מאוד. בדו"חותיה ציינה החברה כי הגידול בהכנסות נבע גם מגידול בפעילות בשווקים מחוץ לארה"ב, שם צמחו ההכנסות ב־88%. ארה"ב אחראית ל־77% מהכנסות החברה. אינמוד שומרת על שיעורי רווח גולמי של 87%. הרווח התפעולי של החברה ברבעון השלישי של 2019 עמד על 40% מההכנסות.

 

בתשעה החודשים הראשונים של 2019 עמדו ההכנסות על 109 מיליון דולר, גידול של 53%. הרווח היה 42 מיליון דולר, גידול של 87%. בקופת החברה ישנם 166.3 מיליון דולר, כולל 70 מיליון דולר שגייסה בהנפקה. עם פרסום הדו"חות בנובמבר זינקה המניה ב־20%.

 

אינמוד היא לא חברת המכשור הרפואי הראשונה שמזרחי מקים ומנפיק בהצלחה, וגם לא החברה הראשונה שלו שלאחר ההנפקה מבצעת הנפקה בשוק המשני. כך למשל חברת סינרון, שהונפקה ב־2004 לפי שווי של 263 מיליון דולר. כמו אינמוד, סינרון נסקה תוך מספר חודשים למחיר של כמעט פי 3, של 690 מיליון דולר, והודיעה על הנפקת מניות שנייה בהצעת מכר של 253 מיליון דולר. מזרחי, שמימש אז מניות, מתכוון ככל הנראה לשחזר את המהלך גם באינמוד.

x