$
Duns דעות
האדר מובייל דן אנד ברדסטריט duns100

האם עלינו לשאת בחובות בני הזוג שלנו?

ענבר לב 14:4722.12.19

מוגש מטעם DUN'S 100 

 

שאלה כזו ושאלות דומות לה מגיעות לשולחני חדשות לבקרים, התשובות להן אינן חד משמעיות. ואולם קיימים כללים שאין לסטות מהן ובכפוף לנסיבות מסוימות לא נחויב בחובות אשר יצרו בני/בנות הזוג שלנו.

 

המבחנים הם:

 

1. האם החוב נוצר בזמן היותנו בני זוג? אם התשובה לשאלה זו חיובית אזי יש לעבור למבחן הבא.

 

2. האם החוב נוצר במסגרת עסק של בן/בת הזוג אשר לי לא הייתה שליטה ואו ידיעה עליו? אם התשובה לכך היא חיובית אזי יש לעבור למבחן הבא.

 

3. האם זה סביר בנסיבות חיינו כי לא הייתה לי יכולת לדעת על היווצרות החוב? אם התשובה לכך חיובית אז לא אחויב בחובות בן הזוג שלי.

 

מבחן הסבירות הוא המבחן הקשה ביותר וכדי להתגבר עליו יש להוכיח שבעת שבן זוגי ניהל עסק אני עבדתי במקום אחר ובכפוף לכך עסקו נוהל בחשבון בנק נפרד. כמו כן נבחנת התנהגותו של בן הזוג החייב ונבדקת השאלה האם הייתה לו /לה התנהלות כזו שלא אפשרה לבת/בן זוגו/ה לדעת את פעילותו העסקית של בן הזוג החייב.

 

ברור שבמידה ויש הסכם ממון בין הצדדים המחריג פעילויות עסקיות, הרי שהמבחנים דלעיל אינם נדרשים, ואולם גם בהיעדר הסכם ממון ובקיום שיתוף מלא בין בני הזוג הרי שבמענה חיובי למבחנים הנ"ל ניתן להתגבר על נושים של בן הזוג החייב.

 

במועד גירושי הצדדים ובבחינת הרכוש של הצדדים שצברו יחד (כשאין הסכם ממון או לחילופין כשלא מוכחת הפרדה רכושית), אזי יש לאזן הן את החובות והן את הזכויות שיצרו בני הזוג במהלך חייהם המשותפים. אולם כפי שכתבתי לעיל לא יחויב בן זוג בחובות בן הזוג האחר בהתקיים תשובות חיוביות למבחנים הנ"ל.

 

עו"ד ענבר לב עו"ד ענבר לב

 

מאת עו"ד ענבר לב, שותפה מייסדת ענבר לב ושות' משרד עו"ד