$
פרסום ושיווק

ביהמ"ש מחק את תביעת לשון הרע של זוגלובק נגד עמותת אנימלס

זוגלובק טענה כי אנימלס הפרה סימן מסחר לאחר שפרסמה לוגו הדומה לזה של החברה אולם באופן סאטירי ובו נכתב: "מתעללים מאז 1937"; ביהמ"ש: "זוגלובק הפרה צו צו גילוי מסמכים"

אורנה יפת 18:0118.12.19

בית המשפט השלום בתל אביב מחק היום (ד') את תביעת לשון הרע שהגישה חברת זוגלובק נגד עמותת אנימלס, הנאבקת נגד פגיעה בבעלי חיים במשקים תעשייתיים.

 

 

זוגלובק טענה כי אנימלס הפרת סימן מסחר, זאת לאחר שהעמותה פרסמה לוגו הדומה עד מאד במראה שלו ללוגו של זוגלובק ובתוכו הוסיפה את המילים "מתעללים מאז 1937" באופן סאטירי לכיתוב המקורי בלוגו החברה "נוסד 1937". הלוגו פורסם באתר התחקירים של אנימלס אחרי שביצעה תחקיר במשחטת זוגלובק ב-2013 וב-2015. תחילת הסיפור בתחקיר כלבוטק אשר חשף התעללות בעופות במשחטת זוגלובק.

 

 

מפעל של זוגלובק מפעל של זוגלובק צילום באדיבות: זוגלובק

 

זוגלובק טענה בתביעה כי השימוש במילה "מתעללים" בלוגו הסאטירי הוא הוצאת דיבה ודרשה מהחברה פיצוי בגובה חצי מיליון שקל. בנוסף, דרשה החברה להסיר את הלוגו מהאתר של העמותה.

 

אנימלס, מצידה, טענה כי הלוגו הסאטירי מבטא מחאה לגיטימית והמילה התעללות מתארת את המעשים שתועדו בתחקירים. בעמותה טענו כי מדובר ב"תביעת השתקה שערורייתית" בה תאגיד חזק מבקש להשתיק ביקורת ציבורית נגדו.

 

במסגרת הליכים מקדמיים, בית המשפט נתן צו גילוי מסמכים שבו קבע כי על זוגלובק למסור לאנימלס את חומרי החקירה הפלילית שנוהלה נגדה בעקבות הפרשה. זוגלובק הפרה את הצו, והבוקר מחק בית המשפט את התביעה.

 

בפסק הדין נכתב: "עסקינן בתביעה של התובעת, אשר מפרה באופן חוזר ונשנה את הצווים שניתנו בעניין ההליכים המקדמיים, לאחר שניתנו לה הזדמנויות ושהות ארוכה לתקן אותם. בשלב זה, ובהעדר תשובה, טענת ההגנה בדבר ההפרה הנוכחית לא נסתרה. הפרות אלו אינן מאפשרות לקדם את התובענה של התובעת עצמה, באופן שאומר דרשני".

x