כנס הסייבר
"כבר היום חסרים כ-3 מיליון אנשים שעוסקים באבטחת סייבר"
תומר וינגרטן, מייסד ומנכ"ל SentinelOne בכנס הסייבר של כלכליסט: "עצם הגידול בשימוש בטכנולוגיה גורם לכך שהארגונים חשופים יותר למתקפות". לדבריו, כמות מתקפות הכופר הוכפלה במהלך שנת 2019".
"הדיגיטזציה של העולם גורמת לכך שיש היום יותר מערכות ממוחשבות ויותר דאטה מבכל תקופה בהיסטוריה", כך לדברי תומר וינגרטן, מייסד ומנכ"ל SentinelOne בכנס הסייבר 2020 של כלכליסט וסיסקו. וינגרטן ציין כי כיום ישנן בעולם 500 מיליון תחנות קצה ושרתים, מעל ל-3 מליארד לקוחות של שירותי ענן וקרוב ל-6 מליארד מכשירים מקושרים. לדבריו, עצם הגידול בשימוש בטכנולוגיה גורם לכך ש"משטח התקיפה של ארגונים גדל, כלומר, הם חשופים יותר למתקפות. לדוגמא כמות מתקפות הכופר הוכפלה במהלך שנת 2019".
SentinelOne הוקמה בשנת 2013, גייסה 230 מיליון דולר, מוכרת כיום לכ-3,500 לקוחות ברחבי העולם ומעסיקה כ-500 עובדים במשרדיה בתל אביב, סן פרנסיסקו, אורגון, אירופה, סינגפור וטוקיו.
"עם זאת, מספר האנשים שמועסקים בתעשייה לא גדל באופן שווה, וכבר היום חסרים כ-3 מיליון אנשים שעוסקים באבטחת סייבר, מה שמקשה עוד יותר על ארגונים להגן על עצמם. התוקפים לא ממתינים, ומשתמשים בכלים מתוחכמים, ומבצעים מתקפות בקנה מידה ענקי תוך שימוש בכלי אוטומציה ובינה מלאכותית שמתקיפים מאות אלפי מטרות בו זמנית תוך ניצול פגיעויות ומערכות אבטחה חלשות, כגון מתקפת Wannacry שהשפיעה על 200,000 מחשבים ב 150 מדינות, והנזק הכולל מוערך ב-4 מיליארד דולר".
ומה הפתרון שמציע וינגרטן? "לרכז את כל המידע הארגוני מתחנות קצה, ענן והתקני IOT לפלטפורמה אחת שעליה יש להפעיל מערכת בינה מלאכותית מתקדמת לזיהוי איומים ותיקון או מניעה אוטומטית של מתקפות. ארגונים מהשורה הראשונה בעולם כבר אימצו את הפתרונות של SentinelOne, ביניהן שלוש מחברות Fortune 100, החברות הגדולות בעולם בתחומי האנרגיה, פיננסית, טלקום ועוד".