ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

כנס הסייבר

"יש חשש אמיתי שהסייבר יפול בידיים שליליות"

לדברי בועז גורודיסקי, לשעבר ראש אגף טכנולוגי במשרד רה"מ, בכנס הסייבר של כלכליסט: "מדובר בנשקים בעלי פוטנציאל הרס אדיר. אלה נשקים שיכולים להגיע לידי ארגוני טרור ופושעי סייבר והתוצאות יהיו איומות”. אריק קליינשטיין, שותף ומנהל גלילות קפיטל: "סייבר הוא נוח לשימוש ולכן עלינו להיות ערניים"

תומר הדר 11:0616.12.19

 

 

"אני פרשתי לפני שלוש וחצי שנים ולא אחשוף כמובן סודות מדינה. אבל יש כאן אי הבנה, יש מלחמה חשאית, אדירה ועצומה. יש ציר שמחבר בין ארגונים מהחזקים בעולם וכל עוד הנושא נמצא בידיים של מדינות אז הוא נשלט". כך לדברי בועז גורודיסקי, לשעבר ראש אגף טכנולוגי במשרד ראש הממשלה וכיום מנכ”ל ומייסד XM סייבר במהלך כנס סייבר 2020 של כלכליסט. הדברים נאמרו במסגרת פאנל בהנחיית מאיר אורבך, עורך הייטק בכלכליסט. "לנתקפים יש כמובן בעיה. אי אפשר לדעת מי התוקף ולכן יש בנושא השקעות אדירות. כל עוד זה נמצא בידיים של מדינות, יודעים כיצד לשים חסמים. וכן, מדובר בנשקים בעלי פוטנציאל הרס אדיר. אלה נשקים שיכולים להגיע לידי ארגוני טרור ופושעי סייבר והתוצאות יהיו איומות”.

 

מימין מאיר אורבך, בועז גורודסקי ואריק קלינשטיין מימין מאיר אורבך, בועז גורודסקי ואריק קלינשטיין צילום: אוראל כהן

 

לדברי אריק קלינשטיין, שותף ומנהל גלילות קפיטל, "התעשיה של הסייבר ההתקפי בישראל מתפתחת. בבסיסה היא תעשיה טובה כי הכלים האלה כמובן משמשים גורמי אכיפת חוק כדי לתפוס פושעים. זו תעשיית יצוא של מדינת ישראל בדיוק כמו כל תעשיה בטחונית וכמובן שכל עוד זה מגיע לידיים אמינות הכל בסדר. אבל קיימת כמובן סכנה של הגעה של הטכנולוגיה לידי שלטון אפל, לידי גורמים לא אחראים. כלים כאלה יכולים גם להגיע לידי אויבינו, ארגוני טרור או מדינות עוינות וחסרות גבולות. זה לא תרחיש דימיוני ואנחנו שומעים על פריצות לטלפונים של בכירים. בניגוד לכלי לחימה קונבנציונאלים כמו טילים שדורשים לוגיסטיקה, סייבר הוא נוח לשימוש ולכן עלינו להיות ערניים. קראנו על ישראלים שעושים זאת מחוץ למדינה בהקשר השלילי”.

 

לדברי גורודיסקי, "קודם כל יש חשש אמיתי שהסייבר יפול בידיים שליליות, של משטרים לא טובים. היו אירועים וברגע שהשד יוצא מהבקבוק הוא נופל בידיים הלא נכונות. היו אירועים שבסופו של דבר היו קטלניים. אציין גם שאני פחות מתחבר לישראלים שעוסקים בסייבר התקפי כי הגבול הוא בעייתי, אנשים עלולים לפתח זירו דייס קטלני ולמכור אותו. זה חוקי אבל אני לא אוהב את זה".

 

עוד ציין גורודיסקי: “מדעני אלתא יכולים לפתח כיפת ברזל רק באלתא. אנחנו מדברים כאן על תרחישים אפוקליפטיים שעלולים לקרות בעשור הבא ויש מקום לאנשים מוכשרים שיעסקו בהגנה. אם אתה טוב, יש צימאון ויש משכורות מדהימות בעולם הסטארט-אפים. ולכן אני לא סבור שאנשים צריכים לעשות סייבר התקפי במסגרת מסחרית”.

 

לדברי קלינשטיין: “כמדיניות איננו משקיעים בסייבר ההתקפי. הוא מוקף רגולציה חזקה שלא תמיד ניתן לחזות לאן היא תלך. אני סבור שאם כבר מוכרים כלים כאלה הם חייבים לבוא מגופים אחראיים ומפוקחים. לא בהכרח בבעלות המדינה אבל אחראיים. המציאות היא שיש בישראל חברות שמוכרות כלים וטכנולוגיות למשטרים ולכלי אכיפת חוק. כל עוד הדברים נעשים באופן אחראי וללא טריקים ישראליים של להוציא עבודה לצוותי פיתוח מחוץ לגבולות המדינה, זה בסדר”.

 

עוד ציין גורודיסקי בנושא יציאה לשוק הפרטי: “זה שונה כמובן לחלוטין אבל זה כל הכיף. זה לא מתאים לכולם. בכירים במערכת רגילים לתנאים מפנקים ותקציבי ענק, אבל לא כולם כאלה. יש מי שאוהבים להיות יזמים, להשיג כסף, להילחם על כל דולר ועל כל אדם איכותי. יש בישראל טאלנטים ללא ספק וזהו הכיף שבאתגר”.

 

לדברי קלינשטיין, "המדינה שלנו משקיעה את טובי בניה בתחום הזה, בתחום הסייבר. חלק מהאנשים נשארים לשנים רבות בתוך המערכת וכשהם משתחררים יש להם ידע וקשרים ונכונות להקים חברות. אחרים הולכים לתפקידים אחרים והיזמים שמקימים חברה לוקחים סיכון, חלקם יצליחו יותר וחלקם פחות. עצם העובדה שחלק בכלל מנסים, אנשים בכירים בעלי מודעות, זו כבר ברכה. כמו לכל יזם יש כאן הרבה יתרונות והגישה הכללית חיובית”.

 

עוד ציין גורודיסקי,"יש לי אנרגיות חדשות מתחום היזמות. הינו יזמים בעצמנו בתוך מערכת חוקים משלנו ויזמנו יציאה לשוק, לעולם עם סט כללים אחרים. יש לנו ניסיון ויש לנו יוזמה. אנחנו מתאימים עצמנו פשוט למערכת הכללים החדשים”.

x