קרנות ההשתלמות השלימו עלייה של 11.4% השנה
בית ההשקעות אנליסט מוביל את טבלת התשואות בעלייה של 1.16% בנובמבר, וסוגר אותה פסגות עם תשואה של 0.84% - בדומה לשכניו בתחתית. סמנכ"ל ההשקעות של אנליסט: "סביבת ההשקעות תהיה מאתגרת יותר"
קרנות ההשתלמות המשיכו גם בנובמבר את מגמת העלייה בתשואות מתחילת השנה, וסיימו את החודש עם ממוצע תשואה שעמד על קרוב ל־1% ועלייה ממוצעת של 11.38% מינואר. העליות מיוחסות בעיקר לתשואות העולות של המניות השונות, ובעוד בחלק מבתי ההשקעות עדיין נזהרים מלהגדיל את נתח המניות בתיק ההשקעות שלהם, מובילי הטבלה לא רואים צורך להקטינו.
- הריבית הנמוכה והמיתון העולמי שלא קרה דחפו את ההשתלמות למעלה
- "עד כה, 2019 היא שנת ההשקעות הטובה זה עשור"
- אלטשולר שחם צמצם חשיפה למניות וצלל למקום האחרון באוקטובר
את טבלת תשואות ההשתלמות של "כלכליסט" הוביל בחודש שעבר בית ההשקעות אנליסט, עם תשואה שעמדה על 1.16%. מי שסגר את הטבלה לחודש נובמבר הוא בית ההשקעות פסגות, שהניב תשואה של 0.84% - הקרובה לתשואה שהשיגו מרבית בתי ההשקעות בחודש זה. את התשואה המצטברת מתחילת השנה ולשלוש שנים ממשיך להוביל בית ההשקעות אלטשולר שחם עם תשואה של 14.41% ו־25.54% בהתאמה, ומיד אחריו נמצא גם אנליסט, עם תשואה מצטברת של 12.84% מתחילת השנה ו־20.61% תשואה מצטברת לשלוש שנים.
נועם רוקח, סמנכ"ל ההשקעות של אנליסט, אמר ל"כלכליסט" כי "חודש נובמבר התאפיין בהמשך מגמת העליות במניות, שמאפיינת את שנת 2019 כולה. מדד ת"א־125 עלה בחודש זה בכ־3%, מדד S&P 500 עלה בכ־4% ומדד נאסד"ק עלה בכ־5%. האג"ח הקונצרניות הישראליות עלו בכ־0.5% והאג"ח הממשלתיות הוסיפו תרומה צנועה של כ־0.1%.
"לפיכך, המשתנה העיקרי בנובמבר היה המניות, ולנו יש חשיפה מנייתית ברף העליון לעומת בתי ההשקעות האחרים. עם המניות שאנו מחזיקים ועלו בנובמבר נמנות אלה של חברת מרכזי הקניות ביג, שעלתה בכ־8%, ומניות חברת תעשיות הבנייה אינרום וחברת הביוטכנולוגיה קמהדע, שזינקו בכ־18% ובכ־36% בהתאמה. במסגרת ההשקעות שלנו בחו"ל, האחזקה בענקית המסחר המקוון הסינית עליבאבא עלתה בכ־13% בנובמבר". מניית קמהדע קיבלה רוח גבית, לאחר שקרן פימי, בניהולו של ישי דוידי, רכשה 12% מהמניות תמורת 30 מיליון דולר.
נתוני העליות הגיעו, לדברי רוקח, למרות הייסוף בשקל לעומת שאר המטבעות - בעיקר הדולר והיורו - שהורידו בכ־1.5% עד 2% מתיק המט"ח. בראייה קדימה אומר רוקח כי "אין ספק שסביבת ההשקעות תהיה מאתגרת יותר, לאור העליות החדות בתשואות השנה.
"
אבל מיתון עולמי כבר אינו תרחיש מרכזי לעת הזו, השלב הראשון של הסכם הסחר בין ארה"ב וסין מונע הסלמה במצב בית שתי המעצמות, והריבית הנמוכה בשילוב עם המשך הצמיחה העולמית תומכים באפיקי ההשקעה. כך שאף על פי שתוחלת תשואת המניות תהיה נמוכה מכפי שהיתה בשנים עברו, זה לא משנה את תמהיל ההשקעות שלנו, אבל ממקד באירועים ומאורעות שמעלים את רגישות התיק".
מבית ההשקעות פסגות סירבו להגיב, אבל גורמים בשוק ההון אמרו ל"כלכליסט" כי "מדובר בחודש חריג יחסית, בהתחשב בכך שמרבית בתי ההשקעות בתחתית הטבלה השיגו, פחות או יותר, אותה תשואה. זאת כיוון שלכולם יש תיק מניות קטן לעומת בתי ההשקעות שמובילים את טבלת התשואות, שמגיעים ל־40% מניות בתיק.
"ניהול הסיכונים בבתי ההשקעות שבתחתית הטבלה מכתיב להם אחזקה קטנה יותר במניות. כך גם פסגות, שרק 35% מהתיק שלה במניות".