תעריף המים הבסיסי יעלה ב-4.6% בינואר
התעריף על צריכה של עד 7 קוב יעמוד על 7.404 שקלים; התעריף לצריכה הגבוהה מרף זה יעלה ב-2.5%. מדובר בהתייקרות שלישית בתוך כשנה
תעריף המים הבסיסי יעלה בינואר בכ-4.6%. כך לפי הודעת רשות המים שפורסמה אחה"צ. מדובר בתעריף צריכה של 7 קוב לאדם, עליו נשלם מתחילת השנה הבאה 7.404 שקלים, זאת במקום 7.079 שקלים כיום. מדובר בעלייה שחושבה לאחר השימוע הציבורי שיצא בסוף ספטמבר האחרון, אז רשות המים חזתה עלייה של כ-4% בלבד בתעריף הבסיסי. מקור ההתייקרות הנוספת בכיסוי עלויות טיפול בשפכים כמו גם כיסוי תאגידי מים שאימצו תוכניות התייעלות. לגבי תאגידי המים יצוין שהחקיקה שעברה בכנסת האחרונה לצמצם את מספרם בחצי, כלומר עד לכ-30 תאגידים בלבד, בסוף לא יצאה לפועל.
במקביל, תעריף המים הגבוה (כלומר מעבר לצריכה של 7 קוב לאדם) יתייקר בכ-2.5%, ומתחילת שנה הבאה נשלם כ-13.48 שקל לקוב, זאת במקום כ-13.15 שקל כיום. ברשות המים מנסים לצמצם את רוע הגזרה וטוענים שהמשמעות עבור משק בית (4 נפשות) שצורך כ-15 קוב בחודש תסתכם בתוספת של כ-54 שקל לשנה. כך או כך, מדובר בהתייקרות שלישית בתוך כשנה, זאת לאחר שבינואר 2019 התעריף התייקר בכ-4.13% ואילו ביולי האחרון נרשמה התייקרות שניה בשיעור של כ-1.12%.
הנימוקים להתייקרות אינם שונים מאלו שפורסמו בספטמבר, ולפי רשות המים מדובר ב"שורת צעדים קריטיים לחוסנו של משק המים והתמודדותו עם שנות הבצורת בישראל", כאשר העלייה במחיר "נועדה לאפשר את המשך השקעות הנדרשות במשק המים הארצי, בהן הקמת מתקני טיהור שפכים מתקדמים ויישום תכנית הפיתוח של חברת מקורות הכוללת שדרוג, הקמה וקידום של מערכות מים". ברשות מזכירים שאלו פעולות קריטיות לאחר רצף של נדיר של 5 שנות בצורת (2013-2018, כאשר ב-2019 הנזק הצטמצם במעט אבל רחוק מהרצוי)
"יש לציין כי על אף עלייה מתונה זו ולמרות, שלמעלה מ-50% מהמים המשמשים את ישראל לכל השימושים מיוצרים ע"י אדם במתקני התפלה ובמפעלים לטיהור ולמחזור המים לחקלאות, תעריף המים והביוב בישראל הוא מהנמוכים ביותר בעולם", מסכמים שם.
לגבי מפלס הגשמים, בשבועות האחרונים מעדכנים ברשות ש"מפלס הכנרת עמד הבוקר על - 211.85- ללא שינוי מאתמול. מנקודת השפל (לפני שבועיים) המפלס עלה ב-5 ס״מ עד היום. חסרים לכנרת מלאה עוד 3.05 מטר, וכיום הוא ממוקם רק 1.15 מטר מעל הקו האדום התחתון".