רשות ני"ע קנסה את הגשמה ב-300 אלף שקל בגלל תקלה באפליקציה
אפליקציה של הגשמה שנועדה לספק למשקיעים בקרן מידע מוגבל שקשור להשקעותיהם, חשפה את כלל המשתמשים במשך כמה חודשים למידע נרחב על פרויקטי עבר שלה; במקביל, הקרן בחקירת רשות ני"ע בחשד לפרסום פרט מטעה בתשקיף
רשות ניירות ערך הטילה עיצום כספי בגובה 300 אלף שקל על קרן השקעות הנדל"ן הפרטית הגשמה, שבבעלות אבי כץ וחנן שמש. מדובר בעיצום במסגרת הליך אכיפה מנהלי, בגין הצעת ניירות ערך ללא תשקיף באפליקציית סלולר שפיתחה החברה. במקביל, הקרן נמצאת בימים אלו תחת חקירת רשות ני"ע בחשד לפרסום פרט מטעה בתשקיף.
- תביעה: כך עקפה הגשמה את המגבלה של רשות ני"ע
- בצל חקירת הרשות – הגשמה ממנה את עוזי דנינו ורונן טורם למנהלי החברה
- בשורות טובות למשקיעי הגשמה – מכרה פרויקט בתשואה שנתית של 18%
הגשמה הייתה קרן השקעות הנדל"ן הפרטית הראשונה שיצאה בהליך שקוף של גיוס כספים דרך פרסום תשקיף דרך הבורסה בינואר 2017. אלא שמתברר כי בין אוגוסט לדצמבר 2017 הציעה הקרן ניירות ערך לציבור, לפי הרשות - תוך הפרת כללי רשות ני"ע.
בתחילת 2016 החלה הגשמה לפתח אפליקציה שתאפשר למשקיעים שנרשמו אליה להשקיע בפרויקטי נדל"ן של החברה באופן מקוון.
האפליקציה נועדה לאפשר למשקיעים מידע מוגבל על השקעות חדשות של הגשמה כך שהמשקיע יוכל לקבל מידע ומסמכים באופן דיגיטלי, וכן ניתנה לכל משקיע גישה לפורטל האישי שלו.
לאחר פיילוט של האפליקציה שבו השתתפו עובדי הקרן כולל המנהלים הבכירים, השיקה הקרן את האפליקציה ובאוגוסט 2017 יכל הציבור להירשם אליה. בתקופה הרלוונטית הורידו את האפליקציה אלפיים משתמשים.
כל משקיע היה אמור לקבל גישה למידע מפורט רק בנוגע לפרויקטים שבהם השקיע, ולא בנוגע לפרויקטים האחרים..
הנתונים הוצגו באפליקציה באמצעות מצגות ייעודיות ביחס לכל פרויקט. בין היתר כללו המצגות מידע אודות עלויות הקמת והשבחת פרויקטים, תחזיות לגבי מחיר מימוש הפרויקטים או התזרים הצפוי, היקף ההון העצמי והיקף ההלוואות הבנקאיות שנדרשו לצורך הקמת הפרויקטים, עלויות מימון. עוד כללה האפליקציה צפי למשך הקמת פרויקטים והתשואה הצפויה למשקיעים בניירות הערך של הגשמה.
אלא שהבירור המנהלי עלה כי לאחר השקת האפליקציה ועד סוף 2017 היו חשופות לכלל המשתמשים מצגות אודות פרויקטי העבר של החברה, לרבות נתונים כספיים מפורטים. מדובר היה בתקלה טכנית שהגשמה לא הייתה מודעת לקיומה ואותרה על ידה ב-20 בדצמבר, מספר ימים לפני פניית מחלקת החקירות של רשות ניירות ערך לחברה. הגשמה פעלה לתיקון התקלה תוך מספר ימים בודדים. אלא שעד גילוי התקלה נפתחו מצגות העבר 344 פעמים.
מקרן הגשמה נמסר בתגובה: "מדובר בתקלה טכנית באפליקציה שזוהתה על ידי החברה ותוקנה באופן מיידי. במסגרת התקלה, מספר מצומצם של משקיעי החברה היו עשויים להיות חשופים למצגות של השקעות שאינם שותפים להן. החברה דיווחה על התקלה לרשות לניירות ערך באופן יזום, מתוך מחויבותה לפעול בשקיפות ובאחריות מלאה. הגשמה תמשיך להוביל את החדשנות בענף השקעות הנדל"ן הבינלאומי, תוך מקצועיות גבוהה ומחויבות עמוקה למשקיעיה".