רגולטור היציבות הפיננסית העולמית יכריח את ענקיות הטכנולוגיה לשתף מידע פיננסי
ה-FSB פרסם דו''ח בו הוא קורא לפקוח עיניים על הכניסה של עליבאבא, גוגל ופייסבוק ודומותיהן לתחום השירותים הפיננסיים. החשש הוא שענקיות הטכנולוגיה ישתמשו במידע הפרטי על הלקוחות כדי למנוע תחרות מצד הבנקים וחברות הפינטק
- מנכ"ל טנדם: "יישומי AI בבנקאות דיגיטלית משרתים את הלקוחות"
- ויזה חשפה שיתופי פעולה עם מיזמי פינטק וטכנולוגיות תשלום בארץ
- רשות שוק ההון פועלת להסדרה מהירה של רישיונות לחברות פינטק
בעוד תכניתה של פייסבוק להשיק את המטבע הקריפטוגרפי שלה, "ליברה", עומדת בפני בחינה של הרשויות, ב-FSB גורסים שהזרועות, המתארכות והולכות, של חברות הטכנולוגיה הגדולות מאתגרות את היציבות הפיננסית, התחרות ופרטיות המידע.
עם זאת חברות הטכנולוגיה כגון עליבאבא, טנסנט וביידו כבר הביאו בסין להנגשה של השירותים הפיננסיים לאוכלוסיות שונות, כך אמר ה-FSB – שבראשו עומד מושל הבנק הפדרלי האמריקאי רנדל קווארלס - בדוח שפרסם. לדברי הארגון שחקנים כגון מיקרוסופט, אמזון, איביי, ביידו, אפל, פייסבוק וטנסנט, מחזיקים מסדי נתונים ענקיים, בעוד חלקם מציעים שירותים כמו ניהול נכסים, תשלומים והלוואות.
חברות רבות כמו אמזון, פייסבוק, איביי, עליפיי וגוגל, רכשו רשיונות הקשורים לשירותי תשלומים במדינות האיחוד האירופי למרות שנפח הפעילות שלהן בתחום הזה עדיין אינו גדול. בנקים באירופה וברחבי העולם כבר נדרשים לחלוק מידע משתמשים עם חברות "פינטק" צד שלישי, שרוצות להציע שירותי תשלומים מתחרים, וזה עשוי להיות גם המצב עבור ענקיות הטכנולוגיה, לדברי ה-FSB.
"יכולתן של חברות הטכנולוגיה למנף מידע משתמשים מעלה את השאלה האם – ועד כמה – הרשויות יכולות לשקול את הפוטנציאל לקדם את ניידות המידע בין השחקנים השונים המעורבים באספקת שירותים פיננסיים," כך ה-FSB. "פעולה ברוח זו עשויה לעודד תחרות ולעזור להבטיח תחרות הוגנת בין משתתפות השוק."