חדשות האוכל: סעודות בשרים שיתופיות בפ"ת, ומסעדת טאבון בעכו
Lieb Kafe נפתח ב"בית ליבלינג" במרכז העיר הלבנה בת"א, מעדניה חדשה בדרום ת"א, מסעדת "מסחה" בכפר תבור ו"אנימאר" - המסעדה החדשה של השף הלל תווקלי
1. אנימאר. תתחילו לשנן: המסעדה הכי מדוברת שנפתחה בחודש האחרון היא כנראה "אנימאר", המסעדה החדשה של השף הלל תווקלי בת"א. היא מדוברת, בין השאר בגלל החלל בו היא שוכנת – החלל של מסעדת "רפאל" המיתולוגית, אולי סיפור ההצלחה הכי גדול שהיה לנו פה, של השף רפי כהן. בשנתיים האחרונות אחרי שהכריז כהן על פשיטת רגל נכנס לחלל השף ויקטור גלוגר עם מסעדת "הולה", ועתה כשפרש – לקח על עצמו תווקלי את המשימה.
במסעדה הענקית שממוקמת במלון דן ברחוב הירקון וצופה אל הים ינסה להעניק תווקלי פרשנות אישית למטבח הים תיכוני המודרני. את הניסיון שלו צבר בחמש השנים האחרונות כשכיהן כשף של מסעדת "פאסטל" בסמוך למוזיאון ת"א ולפני כן עבד בשורה ארוכה של מסעדות על – הרברט סמואל, מנטה ריי, קלארו ואחרות. בלוקיישן החדש, שכבר זוכה להתעניינות רבה וגם לביקורות משבחות, הוא יגיש מנות בהשראת כל מדינות הים התיכון, מספרד וצרפת דרך איטליה ויוון וכלה, כמובן במטבח המזרח תיכוני המקומי. בין המנות אפשר למצוא סיגר ברבוניות ואריסה עם איולי עמבה וליים, קארי פירות ים פרסי עם גרגרי חומוס, הל, קינמון ויוגורט וסינייה מתוקה בסירופ לואיזה עם גלידת קפה שחור והל.
2. בשר – הגרסא השיתופית: דווקא בפתח תקווה, מכל המקומות בעולם, נפתחה החודש מסעדה בקונספט חדשני: סעודות בשרים שיתופיות. PITMASTER מושתת על טהרת הבשרים שנצלים על אש חיה, ומוגשים אל שולחן אבירים שיתופי לצידו יושבים הסועדים. הכל כמובן מלווה בשואו – קיצוץ, פירוק והגשת הבשר נעשים אל מול השולחן עצמו, שגם צופה אל המטבח הפתוח.
ואם כל זה לא מספיק – המטבח כולו מרושת במצלמות שמשדרות בזמן אמת למסכים הפזורים בחלל המסעדה, כך שכל אחד מהצופים יכול לעקוב לפרטי פרטים על תהליך הכנת הבשר שיגיע בסופו של דבר אל שולחנו. התפריט מתחלף מדי יום בהתאם להיצע הנתחים הקיים ולצד הבשר מגיעים אל שולחן האבירים גם יינות, בירות, סלטים ומנות ראשונות, במחיר קבוע של 225 שקל לסועד.
3. עכו מתחדשת: תמיד נחמד לשמוע על מקומות חדשים ומעניינים שנפתחים דווקא מחוץ לעיר, והפעם בעכו. LOJU, מסעדת טאבון עכואית חדשה נפתחה החודש באזור הטיילת של העיר הצפונית ע"י זוג המסעדנים עיסא ומנאר אליאס (שבבעלותם גם מסעדת קנטרה בעיר). השניים חברו לשף שאדי בשארה (אוליבו, אל באבור), שמתמחה בשילוב המטבח הגלילי עם המטבח האיטלקי, ופתחו מסעדה שבמרכזה טאבון אבן גדול. מרבית המנות, כמתבקש, נעשות בטאבון, ביניהן למשל סמבוסק אסאדו עגל עם גבינת גאודהף לברק בטאבון או סוג'וק – נקניקיות ביתיות צרבות בטאבון, וגם מנות נוספות כמו שרימפס קריספי או טורטליני לאבנה בחמאת נענע.
4. החדשה של דוחול: מזרחית מעכו, בכפר תבור, מתחדשים גם כן: השף הותיק דוחול ספדי, שבמשך שנים היה אמון על מטבחה של מסעדת "דיאנא" בנצרת, משיק שם מסעדה חדשה בשם "מסחה". במסחה, שמה המקורי של המושבה כפר תבור, יבשל ספדי מטבח ערבי גלילי עילי שישלב בין מסורות לטכניקות עדכניות עם מנות כמו תבשילים עונתיים של חוביזה, תרד טורקי, לוביה ובמיה, הקבב המפורסם של דוחול על מקלות קינמון או מטפונה עם עשבי תיבול וירקות שורש.
5. FEED ME: שנת 2019 תיזכר בין השאר כשנת המעדניות: אחרי המעדניה של "משק ברזילי" ו"מגרב" הענקית, התחדשנו החודש באחת חדשה – FEED. המעדניה, שממוקמת בקומת הכניסה של מתחם WeWork החדש ברח' שוקן שבדרום ת"א, משלבת בין חלל עבודה, מפגש ואוכל – מהקפה של הבוקר דרך ארוחת צהריים וכלה במוצרים לקחת הביתה.
מאחוריה עומדים בעלי המסעדה של "בית קנדינוף" היפואי שנפתחה לפני 3 שנים – ליאור סדן, נדב רפפורט, אמיר ארליך ועדי שפרעם, ועל המטבח אמון איתי קושמרו שיצר תפריט הוכלל מנות כמו סלט עדשים שחורות וסוכריות בטטה, קציצות דג בקארי אדום וחלב קוקוס, או סטייק כרוב בתנור ביין לבן וחמאה. לצד המנות יימכרו כריכים, מאפים של רביבה וסיליה ומגוון מוצרי מזווה (יינות, שמנים, ממרחים, פסטות ועוגיות) שאפשר לרכוש הביתה.
6. נוסטלגיה בקפה: Lieb Kafe נפתח החודש בקומת הכניסה של בית ליבלינג, מרכז העיר הלבנה בתל אביב. בית ליבלינג (אידלסון 29) הושק בחודש שעבר והינו מרכז תרבות ישראלי-גרמני המבקש לחשוף לקהל הרחב את ערכי האדריכלות המודרנית והעיר הלבנה. הוא כולל בתוכו חללי תצוגה, מרחבי עבודה ומעבדת מחקר, ועכשיו גם בית קפה ברוח המקום, אותו פתח בן בוכוויץ, בעליו של קפה שניאור. מלבד סלטים, מאפים, מיצים וכריכים, מתהדר התפריט במנות מתוך ספר מתכונים של דיירת שהתגוררה בקומה השלישית של הבניין, שנכתב כנראה בשנת 1940 בשפה הגרמנית – כך תוכלו להנות מאפל שטרודל או לינדזר טורט ממש כמו שהיו מכינים אותם אז.
7. ערמונים, הקאמבק: מסעדת השף ערמונים, אחד מהמוסדות הקולינריים של דרום הארץ, חוזרת בגלגול חדש. עד לפני שש שנים שכנה המסעדה בכניסה למושב סגולה הדרומי, ואז נסגרה. עכשיו, היא נפתחת מחדש במיקום מעט שונה אבל עדיין באזור – ריזורט שנקרא "דרים איילנד" בקיבוץ שדה יואב (בין אשקלון, קריית גת וקריית מלאכי). המיקום הוא יתרון כי הוא מאפשר חלל ענק של כ-350 מ"ר הכולל 200 מקומות ישיבה בחלקה הפנימי של המסעדה וכ-150 מקומות נוספים בחלקה החיצוני. על התפריט (הכשר!) אמון השף דודי אסרף ובין המנות אפשר למצוא כאלה כמו סיגר לוקוס, מדליוני חזה אווז צרובים ופטריות שרדונה לוהטות.