למרות שענבל אור הסכימה: ביהמ"ש לא אישר לצלם את המשפט שלה לטלוויזיה
אור ביקשה מביהמ"ש להתיר את תיעוד משפטה הפלילי, בין השאר מפני שלטענתה היא "קורבן בפרשה". השופטת: "אינני מוצאת כי העניין הציבורי במקרה זה חריג או מיוחד ושיש בו כדי להצדיק פגיעה בזכויות העדים והנאשמים"
בית המשפט דחה בקשה של הבמאית נילי טל לצלם לסרט דוקומנטרי את המשפט הפלילי של ענבל אור. המשפט מתנהל בבית משפט השלום בתל אביב אצל השופטת דנה אמיר.
אור ביקשה מבית משפט להתיר את תיעוד משפטה הפלילי, בין השאר מפני שלטענתה היא "קורבן בפרשה" ובמשך 3.5 שנים "סובלת מרצח אופי ופגיעה חמורה בשמה הטוב. כמו כן היא "בטוחה בצדקתה ומאמינה באמונה שלמה שבמסגרת הדיונים במשפט הפלילי האמת תצא אל האור".
אור ביקשה מבית משפט שיתיר לתעד את המשפט הפלילי שלה כולל הכרעת הדין. עם זאת נאשם אחר בתיק, דרור גלעדי, ציין כי התיעוד עלול ליצור אווירה של קרקס ועשוי לגרום לעדים להיות מתוחים וטרודים מהדרך שבה תיחשף עדותם ברבים.
ענבל אור צילום: מוטי קמחי
השופטת דחתה את הבקשה וקבעה: "מבלי להתעלם מרצונה של נילי טל להפיק סרט תיעודי אודות ענבל אור ואף מהסכמתה ובקשתה של הנאשמת ענבל אור... אינני מוצאת כי העניין הציבורי במקרה זה חריג או מיוחד ושיש בו כדי להצדיק פגיעה בזכויות העדים והנאשמים. מיותר לציין כי מובן שנילי טל רשאית להיות נוכחת בדיוני ביהמ"ש".
נילי טל, במאית ומפיקה צילום: אביגיל עוזי
בספטמבר האחרון הגישה פרקליטות מיסוי וכלכלה לבית משפט השלום בתל אביב כתב אישום נגד אור ונגד דרור גלעדי ששימש סמנכ"ל הכספים בחלק מהחברות. כתב האישום נגד אור כלל 15 אישומים בגין ביצוע עבירות על חוק המע"מ, פקודת מס הכנסה, עבירות מרמה ועוד.
אור נחשבה ל"מלכת קבוצות הרכישה" בישראל והחזיקה בחברת אור סיטי נדל"ן. בשנת 2016 הקבוצה שלה נקלעה להליכי חדלות פירעון ולבסוף פורקה. גם אור נכנסה אישית להליך פשיטת רגל ומונה לנכסיה נאמן. מנגד טוענת אור כי נעשתה כלפיה הונאה והיא כופרת באישומים נגדה.