צ'כיה רוכשת מכ"ם כיפת ברזל ב-400 מיליון שקל
משרדי הביטחון של ישראל וצ'כיה חתמו הבוקר על הסכם ביטחוני למכירת מערכות מכ"ם מתקדמות מתוצרת התעשייה האווירית
מערכות המכ"ם יסופקו למשרד ההגנה הצ'כי במהלך השנים 2021-2023. המערכות מתאימות לסנכרון עם מערכות ההגנה של 'נאט"ו' וישולבו, בין השאר, במערכות השליטה והבקרה של מדינות הברית.
ההסכם בין המדינות כולל העברת טכנולוגיה וידע מישראל לצ'כיה ושיתוף פעולה תעשייתי שבמסגרתו כ-30% מרכיבי המכ"מים ייוצרו בצ'כיה בתעשיות ביטחוניות מקומיות, בהובלה ובאינטגרציה של התעשייה האווירית.
ההסכם נחתם למרות לחץ מוושינגטון על פראג להעדיף את המכם המתחרה של ריית'און האמריקאית.
עד היום ייצרה אלתא כ-100 מכמי MMR, עבור חיל האוויר והתותחנים בארץ ועבור לקוחות בחו"ל. צבא ארה"ב רכש את המכ"ם כחלק מרכש כיפת ברזל, צבא קנדה הצטייד בה ולפי מקורות זרים גם סינגפור ואזרבייג'אן.
יאיר קולס, ראש סיבט, אמר כי "היום ישראל וצ'כיה סוגרות מעגל היסטורי. צ'כיה שעמדה לצידנו וסיפקה לנו נשק עם קום המדינה, רוכשת ממדינת ישראל יכולת הגנה אווירית מהמתקדמות בעולם. אנו מקווים שהסכם זה יפתח את הדלת לשיתופי פעולה נוספים עם צ'כיה ועם מדינות נוספות בנאט"ו".
שר ההגנה של צ'כיה, לודמיר מנטר, הוסיף כי "ההסכם לרכישת שמונה מכ"מי "כיפת ברזל" הוא אחד מפרויקטי המודרניזציה העיקריים של צבא צ'כיה ובמיוחד של כוחות ההגנה האווירית שלנו. אני שמח מאוד שעם חתימת ההסכם אנו מתחילים בתהליך של סיום התלות במערכות רוסיות מיושנות ובמקביל מצטיידים במערכת מודרנית בעלת ניסיון מבצעי מוכח, משותפה אסטרטגית לטווח ארוך כמו מדינת ישראל".
יואב תורג'מן, מנכ"ל אלתא וסמנכ"ל התעשייה האווירית הסביר כי "מכ"ם ה-MMR מתבסס על טכנולוגיות מתקדמות ביותר ומשפר באופן משמעותי את אמינות התמונה האווירית והמודעות המצבית ומסוגל לטפל ביעילות במגוון רחב של מטרות. חתימת החוזה עם צ'כיה משקפת את הצלחתו של המכ"ם המהווה מרכיב מרכזי במערכות מסוג ברק, קלע דוד (שרביט קסמים) וכיפת ברזל".