$
בורסת ת"א

הפניקס מרחיבה פעילות בתחום ההשקעות האלטרנטיביות

חברת הביטוח נכנסת כשותפה בקרן הטכנולוגיה KYC Senior Debt, שפיתחה מודל לאיתור שכונות מגורים בארה"ב שנמצאות במומנטום נדל"ני ומעניקה, על פי המודל, אשראי ליזמים וקבלנים הפועלים בהן. הקרן תשווק ללקוחות כשירים בלבד

רחלי בינדמן 08:0804.12.19

חברת הביטוח הפניקסמשקיעה בקרן פינטק לחוב מגובה נדל"ן בארה"ב. ל"כלכליסט" נודע כי הפניקס נכנסת כשותפה (50%) בקרן הטכנולוגיה Debt Senior KYC, שתשנה את שמה ותהפוך ל"הפניקס חוב נדל"ן". זו הקרן האלטרנטיבית השנייה שעמה פועלת הפניקס, שלה קרן נוספת בשם עוגן. 

הקרן תתאים ללקוחות כשירים בלבד (לקוחות מתוחכמים שלא נדרשים להגנת רשות ניירות ערך, עם סכומי כסף נזילים גבוהים ופעילות מסחר משמעותית). הקרן הנוכחית פיתחה מודל, המבוסס על טכנולוגיית ביג דאטה, המנתחת בזמן אמת יותר מ־50 מיליון פרטי מידע. המודל מאפשר איתור שכונות מגורים שנמצאות במומנטום נדל״ני חיובי בארה"ב ונותן תחזית, שמתיימרת להיות מהימנה, ביחס לאיכות ההלוואה, המגובה בשעבוד בדרגה ראשונה של הנכס.

 

מנהלי הקרן פעילים משנת 2016 במתן אשראי ליזמים וקבלנים בארה"ב, בדגש על הלוואות בעלות טווח קצר לפדיון (שנה־שנתיים) המגובות בשעבוד ראשון על הנכס. זאת, בנוסף לערבות אישית של היזם.הפניקס מבקשת לנצל את קהל לקוחותיה הרחב בקופות הגמל, קרנות ההשתלמות, ביטוחי המנהלים וקרנות הפנסיה ולהציע לאלה מהם שמוגדרים כמשקיעים כשירים להיכנס להשקעה בקרן. בנוסף, הקרן תשווק גם לגופים מוסדיים, חברות, וחברות פמילי אופיס. כספי העמיתים אינם מושקעים בקרן בשלב זה.

 

סביבת הריבית הנמוכה מחייבת פתרונות יצירתיים

הצעד של הפניקס מגיע על רקע סביבת הריבית הנמוכה, שמחייבת את מנהלי הפיננסים להיות יצירתיים ביצירת מנועי צמיחה. הדבר נכון במיוחד כשמדובר בחברות ביטוח, שסביבת הריבית הנמוכה פוגעת בהכנסות העתידיות שלהן. זאת, הן בשל הצורך לחזק את עתודות ההון על ההתחייבויות ארוכות הטווח שלהן, והן בגלל התשואות הנמוכות יותר שניתן להשיג בעתיד על הנכסים המנוהלים עבור החוסכים, שמהם נגזרים דמי הניהול.

 

אבל לא רק חברות הביטוח מחפשות אפיקים אלטרנטיביים. בשנים האחרונות יותר ויותר שחקנים פיננסיים נכנסים לתחום ההשקעות האלטרנטיביות, תוך ניצול הריבית הנמוכה כדי לפתות משקיעים להיכנס להשקעות המניבות תשואות גבוהות יותר.

 

כך, למשל, לבית ההשקעות אלטשולר שחם יש קרן גידור. בית ההשקעות מיטב דש מחזיק בקרן פאגאיה, העוסקת בתחום האשראי הצרכני; בקרן ליקווידיטי, המספקת פתרונות מימון לחברות טכנולוגיה על בסיס אלגוריתם לחיזוי ההכנסות שלהן בטווח הזמן הקצר עד בינוני; ובקרנות אלטרנטיביות נוספות. בבית ההשקעות הלמן־אלדובי השיקו קרנות בתחום ההתחדשות העירונית. לבית ההשקעות IBI יש כמה קרנות בתחום האשראי הצרכני וקרנות נוספות.

 

הרעיון הוא לייצר לבתי ההשקעות קהל לקוחות שמוכן לשלם דמי ניהול גבוהים יחסית בהשוואה לדמי הניהול של מוצרי החיסכון ארוך הטווח (המפוקחים רגולטורית); וכן לשלם דמי הצלחה, ללא פיקוח ורגולציה ותוך ניצול ומינוף מאגר הלקוחות הקיים שלהם.

 

"אנחנו פועלים רק באזורים המבוקשים ביותר"

אסף הדר, שותף בקרן שאליה הפניקס חוברת, אמר ל"כלכליסט": "אנו פועלים רק באזורים החמים והמבוקשים ביותר, בעלי צפי לעליות מחירים, ירידה במלאי הנדל"ן הלא מכור, הגירת אוכלוסייה חיובית ועוד. כדי לקבל חשיפה טובה יותר לכל אזור, אנו עובדים עם מספר גדול של שותפים בארה"ב, מהמובילים בתחום, ובאופן זה מנהלים פורטפוליו חוב איכותי ביותר של מאות הלוואות — ללא תלות באזור גיאוגרפי מסוים, או בשותף כזה או אחר".

 

חגי שרייבר, שמונה לאחרונה למנהל ההשקעות הראשי של הפניקס, אמר: "אנחנו מאמינים שתחום החוב הלא סחיר בחו"ל, בדגש על חוב לטווח קצר המגובה ביטחונות, הוא אטרקטיבי בתקופה זו".

 

 

אייל בן סימון, מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון, מנכ"ל הפניקס צילום: פאביאן קולדורף

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x