לא רק בלאומי: אקירוב הגיע לאחזקה של 5% בכלל ביטוח
חברת הנדל"ן אלרוב רכשה מניות של חברת הביטוח ב־146 מיליון שקל; יו"ר אלרוב היא ענת לוין, שכיהנה כמנכ"לית זרוע ההשקעות של כלל ביטוח
- שערוכים ושיפור בבתי המלון סידרו לאקירוב את שורת הרווח
- אלרוב נדל"ן: זינוק בהוצאות המימון והפחת שחקו את הרווח הנקי
- אקירוב רוצה לבנות על בית אסיה מגדל חדש בן 25 קומות
אלרוב רכשה במהלך הרבעון השלישי מניות כלל ביטוח בהיקף של 46 מיליון שקל ומאז ועד אתמול רכשה מניות ב־100 מיליון שקל נוספים, שהביאו אותה לאחזקה המדוברת. כלל ביטוח מצויה על הנייר בשליטת אדוארדו אלשטיין, שהולך ומאבד את האחיזה בה. זאת לאור מתווה רשות שוק ההון שמחייב את נאמן המניות, משה טרי, למכור 5% ממניות החברה בכל ארבעה חודשים. האחזקה הנוכחית של אלשטיין, כולל עסקאות החלף, עומדת על 21.8% בלבד, כאשר 11.8% מהן ישירות ובאמצעות הנאמן ו־10% בעסקאות החלף.
לא ברור מה המטרה של אלרוב ואם מדובר באחזקה פיננסית בלבד, או כהכנה לנסיון השתלטות אפשרי על החברה, אך המהלך עם מניות בנק לאומי מצביע על ניסיון לרווח מהיר פיננסי. עם זאת, כיו"ר אלרוב מכהנת ענת לוין, שמזוהה עם כלל ביטוח, ושהיתה לאורך שנים מנכ"לית זרוע ההשקעות שלה – כנף. לוין מועמדת לתפקיד המנכ"ל, אותו הפסידה ליורם נוה שהועדף על ידי הדירקטוריון בראשות דני נווה.
לוין מונתה גם לתפקיד מנכ"לית בלאקרוק ישראל לאחרונה — גוף שמחפש השקעות בארץ, ולא ברור אם גם הוא רכש מניות כלל. הסיטואציה של כלל ביטוח היא כזו שקורצת לאנשי עסקים לרכוש בה חבילות של מניות, מאחר שהשווי בו היא נסחרת ביחס להון הוא הנמוך ביותר מבין חברות הביטוח, גם לאור הערפל סביב השליטה בחברה.
במאי האחרון הוכרזה עסקה בה רכשו אנשי העסקים מורי ארקין, יקיר גבאי ואייל לפידות, כ־18% ממניות כלל ביטוח. ארקין קיבל היתר אחזקה בחברה והחזיק ב־8% ממניותיה ואילו לפידות וגבאי מחזיקים ב־5% כל אחד, כשלפידות אף ביצע צעדים לקבלת אישור להתמנות כדירקטור בחברה. אלשטיין, שמכר להם את המניות, קיווה לקבל בעזרתם היתר שליטה בחברה ומהר מאוד הבין כי טעה ולא יקבל היתר כזה.
שווי תיק ניירות הערך של אלרוב עומד על כ־540 מיליון שקל, כשיותר מ־380 מיליון שקל מהסכום מהווה השקעה במניות לאומי. זאת אחרי שמתחילת השנה ועד סמוך למועד אישור הדו"חות הכספיים מכרה אלרוב מניות לאומי ב־170 מיליון שקל. מתחילת השנה מציגה אלרוב עלייה של כ־77 מיליון שקל בשווי ניירות הערך שלה, לעומת 132 מיליון שקל בתקופה המקבילה.
הכנסות אלרוב ברבעון השלישי הסתכמו ב־300 מיליון שקל, ירידה של 34% ביחס לרבעון המקביל, והרווח הנקי שהציגה ירד ל־8 מיליון שקל בלבד, לעומת 163 מיליון ברבעון המקביל. הרווח של החברה בשלושת הרבעונים הראשונים של 2019 הסתכם ב־105 מיליון שקל, ירידה של כמחצית מהרווח בתקופה המקבילה.