ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

"סופרי מדע בדיוני גרמו נזק נוראי לציפיות של כולנו"

כך לדברי ד"ר עומרי פלמון מייסד WekaIO, בכנס Mind The Tech TLV של כלכליסט. "מסע בזמן, טיסות לכוכבים רחוקים וטלפתיה לא קרו וגם לא יקרו - לעומת זאת אני לא זוכר אף ספר או סרט שניבאו את גוגל או האינטרנט"

בילי פרנקל 17:4225.11.19

"סרטים הם בעיה. הרבה מהאנשים פה בוגרי הארד-קור מדע בדיוני של שנות ה-60, ה-70 וה-80, מסע בזמן, טיסות לכוכבים רחוקים וטלפתיה, אבל זה לא קרה וגם לא יקרה. לעומת זאת אני לא זוכר אף סרט או ספר שניבא את גוגל ואת האינטרנט". כך אמר היום ד"ר עומרי פלמון, מייסד WekaIO, בכנס Mind The Tech TLV של כלכליסט שהתתקיים בגני התערוכה.

 

פלמון השתתף בשיח בו נטל גם חלק פרופ' גל צ'צ'יק, מנהל מרכז המחקר בישראל ב-NVIDIA, בנושא בינה מלאכותית. המנחה, כתבת כלכליסט הדר רבט, שאלה את המשתתפים על המרחק שבין הבינה המלאכותית כפי שזו הוצגה בסרטי מדע בדיוני לאורך השנים, לבין זו שמתפתחת בעולם האמיתי.

 

גל צ'צ'יק מנהל מרכז המחקר בישראל NVIDIA וד"ר עומרי פלמון יחד עם הגר רבט גל צ'צ'יק מנהל מרכז המחקר בישראל NVIDIA וד"ר עומרי פלמון יחד עם הגר רבט צילום: יריב כץ

 

פלמון ציין בנושא זה כי "סופרי מדע בדיוני גרמו נזק נוראי לציפיות של כולנו. כמו שהטרקטורים שיפרו אנשים בהשוואה לאתים ולמעדרים, כך יהיו המון פעולות אחרות שנעשה כנראה יותר טוב תוך העזרות במחשבים, כמו לנהוג, אני מקווה. יש גם דברים יותר בספק כמו אבחון מחלות, ויש דברים שלא, כפי שהרפואה מחליפה כליות עם דיאליזה, אבל לא כבד, אז יהיו דברים שיעבדו, וכאלו שלא.

 

צ'צ'יק הוסיף בהקשר זה כי "יש הרבה אפליקציות שמעניין לעשות, אבל אף אחד לא יעשה מהם סרט. אי אפשר להתחרות בהוליווד, אבל מצד שני רואה שהשימושים שבינה מלאכותית הגיעו אליהם, גם בתקשורת בכלל וגם באפשרות להחליף אנשים בקבלת החלטות – את זה לא דמיינו לפני כן".

 

השניים התייחסו בדבריהם לקפיצת הדרך המשמעותית שעבר תחום הבינה המלאכותית בשנים האחרונות. "אני חושב שבאופן אבסורדי, השינויים לא הגיעו מעולם הבינה מלאכותית", אמר פלמון. "הידע מאוד השתפר כמובן, אבל מה שקפץ מדרגה זה התשתיות שלנו, יכולת האחסון שלנו, זה מה שהפך את הבינה המלאכותית נגישה לכל סטארט-אפ".

 

צ'צ'יק הוסיף כי "רוב האנשים לא יודעים שיש היום יותר אנשים שעושים תוכנה, ואלגוריתמיקה ומחקר מאשר אנשי חומרה. אם מסתכלים על בינה מלאכותית כעל בת 3 רגליים – אלגוריתמיקה, דאטה וחומרה, אבל צריכים להסתכל עליהם ביחד. אם מסתכלים 20 שנה אחורה, השיטות המובילות תמיד התאימו את עצמם לחומרה, אבל כשנכנס המון דאטה פתאום נוצרה הפריצה הזו, כך שהיום כל סטארט-אפ עושה בינה מלאכותית".

 

לשאלה האם בינה מלאכותית תצליח להגיע לדרגה של יצירה וחשיבה מקורית השיב צ'צ'יק כי "מוזיקה דיגיטלית אפשרה לכל אומן ליצור הרבה יותר. מחשבים טובים בדבר אחד, אנשים בדבר אחר, וכשעובדים ביחד מקבלים משהו מוצלח".

 

עוד ציין כי "כשרואים רובוט שפותח דלת – הוא יודע לפתוח את הדלת הזו. לאנשים יותר קל להכליל, למכונות הרבה יותר קשה. אפשר ללמד מכונית לנסוע בבוסטון, היא לא תדע לנסוע בפיניקס.

 

פלמון הוסיף בהקשר זה, כי כי "בבינה מלאכותית לוקחים מיליון התנהגויות אנושיות ומלמדים אותן, אבל מישהו צריך ללמד אותן. הבינה יכולה להחליט אם נותנים לה דאטה בייס של המון החלטות, לכן הם תמיד יעשו דברים שאנחנו יודעים ולא יותר מאיתנו".

 

עוד ציין, כי "בעולם שלנו אותו מחשב יכול לעשות כל מיני פעולות, וגם על המוח שלנו יש אמונה שיש יכולת גנרית. אבל מה שאנחנו למדנו להפנים אחרי שהכרנו את המוח, הוא שלא מדובר ברשת ניורונים גנרית, אלא באוסף אברים , שאחד משמש לזיהוי פנים, אחר לשיווי משקל וכדומה, ורק חלק קטן זה אותן פעולות גנריות כמו לשחק שח. לצפות ממחשבים שיעשו את כל הדברים הללו זה לא ראלי בכלל".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x