החברה לישראל תשקיע עד חצי מיליארד דולר בחברות מזון, חקלאות ובריאות
בעלת השליטה של כיל ובזן תפעל לאתר 5-7 חברות הפועלות בשוק הישראלי והאירופאי, ותשקיע בהן בטווח של 70-100 מיליון דולר; גורמים בשוק ההון: "המטרה של החברה היא לגוון את הסיכונים. התחומים בהם תשקיע מוכרים לה"
- נעילה חיובית בבורסה; החברה לישראל איבדה 3% - כיל ירדה ב-1.9% ובזן ב-1.7%
- נעילה חיובית בבורסה; החברה לישראל ירדה ב-3%, כיל ב-2.6%
- נעילה חיובית בבורסה; כיל ירדה ב-3.4%, החברה לישראל נפלה ב-4.9%
במצגת שצירפה החברה לדיווח כתבה כי היא מתבססת על נתונים במסגרתם אוכלוסיית העולם תגדל ל-9.7 מיליארד בני אדם עד שנת 2050, מכ-7.5 מיליארד בני אדם נכון לשנת 2018; וכי עד 2030 תחול עלייה של 35% בביקוש העולמי למזון, 40% בביקוש למים ו-50% בביקוש לאנרגיה.
עוד ציינה החברה במצגת, כי האוכלוסייה המזדקנת גדלה ויהיה ביקוש גבוה יותר לטיפולים ביתיים, שיגברו לאור אי עומס על תשתיות הבריאות העירוניים כתוצאה מצפיפות אוכלוסין ההולכת וגדלה.
בנושא Industry 4.0 נכתב במצגת כי הצורך בפתרונות ניהול תהליכים תעשייתיים נובע כתוצאה מהזדקנות כוח העבודה שתדרוש שינויים בשיטות העבודה; השפעה על שרשרת האספקה כתוצאה מתנאי מזג אוויר קיצוניים; פגיעות של קווי הייצור כתוצאה מחיבורם וגישתם לאינטרנט; והתייקרות כוח העבודה.
החברה תעמיד לטובת כל השקעה כ-70-100 מיליון דולר, שמעמידה את סך החברות בהן תשקיע בין 5-7 חברות, ומציינת כי תאתר חברות הממוקדות בישראל ובאירופה, ותפעל להשביח אותן תוך ניצול ניסיונה הבינלאומי, בעיקר בתחומים המשיקים לפעילותה. החברה לישראל היא בעלת השליטה בכיל ובבתי הזיקוק הנסחרת בבורסה בתל אביב בשווי של 5.3 מיליארד שקל. החברה הודיעה בדיווח המוקדם יותר לנושא, כי תימנע מהשקעות בחברות הזנק, אך תשקיע בחברות שיוכיחו יכולת מסחרית ממשית, עם מוצרים שהוכחו בשווקי המטרה. החברה עוד ציינה כי ההשקעה עתידה להיות במתכונת של Private Equity.
החברה הודיעה על ההשקעה לאחר דיווחה הקודם מה-13 למרץ השנה, בו ציינה כי בכוונתה לשנות אסטרטגיה עסקית, וכי במסגרת זו עשתה גם שינויים מבניים בהנהלת החברה. אבישר פז סיים אז את תפקידו כמנכ"ל החברה, אך המשיך לכהן כדירקטור בכיל ובבזן, ויואב דופלט מונה במקומו כמנכ"ל, במקביל לכהונתו כיו"ר הדירקטוריון של כיל.
גורמים בשוק ההון מסרו לכלכליסט כי "המטרה של החברה לישראל היא לגוון את הסיכונים כחברת אחזקות ולהשיא ערך למשקיעיה. התחומים בהן החברה מתמקדת מוכרים למנהלים של החברה, גם מהפעילות הפרטית של קבוצת עופר, וצריך לזכור את ההשקעות הקודמות שלה בחברות מהתחומים שציינה, כאשר דופלט היה זה שהוביל את ההשקעות והאקזיטים דוגמת אנזימוטק ולומניס".
התמקדות החברה דווקא באירופה וישראל לא מפתיעה, שהרי יש קושי לנהל חברות בשלט רחוק, ובעיקר כאלה המצריכות הצמחה שדורשת משדרת הניהול להגיע תכופות לביקור בחברה ובשווקים הרלוונטיים".
דופלט, שניהל את חברת ההשקעות הפרטית של משפחת עופר, ובעברו ניהל גם את חברת ההחזקות קנון שבשליטת עידן עופר, נבחר להוביל את אסטרטגיית ההשקעות החדשה של החברה. הוא היה זה שהוביל את מימוש מניות אינקיה, חברת תחנות הכח בדרום אמריקה של איי סי פאואר, במחיר של 1.3 מיליארד דולר, והיה אחראי על התאוששותה של חברת המכוניות 'קורוס' מסין, שהוערכה בשווי שלילי בשוק, אך הכניסה שותף בשווי של מיליארד דולר. דופלט גם היה זה שהוביל את הנפקת 'או.פי.סי', שמחזיקה בתחנות כח בארץ, בבורסת תל אביב.