$
המדריך

בדיקת כלכליסט

אסוס זנבוק פרו דואו: ערך כפול ליוצרים

למחשב העילית האחרון של אסוס יש שני מסכים באיכות 4K, והוא מספק יכולות חדשות לעורכי וידאו, תמונות, מתכנתים ויוצרים אחרים. ואולם, על אף עוצמתו וחידושי הממשק, מדובר בלפטופ יקר שלא מתאים לכל אחד, ואינו חף מחסרונות

ניצן סדן 15:2418.11.19

 

 

הכירו את ה-ZenBook Pro Duo, לפטופ 14 אינץ' כמותו עדיין לא ראינו בישראל. יש לו שני מסכים, שנועדו למשתמשים שבדרך כלל מחברים יותר ממסך אחד למחשב שלהם כדי לעבוד ביעילות.

כבר ראינו לא מעט לפטופים עם תצוגה משנית, אך היו אלו תצוגות מוגבלות ביותר - בעיקר שורות אייקונים או קיצורי דרך. ופה יש לנו לפטופ עם מסך משני מלא, באיכות זהה, עליו מוצג כל מה שאפשר לראות על המסך הראשי. האם זה גימיק, או תכונה שימושית?

 

עיצוב ומבנה: טובים השניים

 

כשהוא סגור, קשה לראות מה מיוחד במחשב הזה; גבו כחול מטאלי, שוליו עבים אך כוללים חרכי קירור ועליהם אלמנטים עיצוביים שמזכירים מחשבי גיימינג, ולדופן ציר המסך זווית בולטת; כשמרימים אותו, מגישים היטב את המשקל: 2.5 ק"ג, נתון שמזכיר יותר לפטופים מלפני כמה שנים והוא ללא ספק אחד הכבדים בקטגוריית ה-14 אינץ'.

תצורה מיוחדת תצורה מיוחדת צילום: ניצן סדן

 

אבל כשפותחים את גב המסך רואים מיד את המסך הכפול, המקלדת המיוחדת, ומבינים שזה לא מחשב רגיל. המסך הוא באותו רוחב של הראשי, וגם הוא מסך מגע.

הזנבוק פרו דואו, לא דקיק במיוחד הזנבוק פרו דואו, לא דקיק במיוחד צילום: ניצן סדן

 

הלפטופ הזה נאה מאוד, ומרשים למראה. ציר המסך בנוי כך שהוא מציב את המקלדת בזווית כשפותחים אותו, טריק מאוד נחמד שראינו במחשבי אסוס קודמים, ופה משפע קצת גם את המסך המשני. בצמוד לציר ישנם חרכי קירור רבים, כדי לתמוך במערכת קירור עליה נדבר בהמשך.

 

תצוגה וממשק: רגיל או כפול?

 

נתחיל במסך הראשי: עם תצוגת 4K חדה (3,840 על 2,160 פיקסלים) ומדויקת (133% מתקן sRGB) ובהירות גבוהה, זה אחד המסכים הטובים שראיתי; רק חבל שהוא מבריק ולא מט. ומה על המסך השני? ובכן, הוא זהה לחלוטין באיכותו, רק קטן יותר.

מסך ראשי מרשים מסך ראשי מרשים צילום: ניצן סדן

 

אסוס בנתה שורת יישומים עבור המסך המשני: קיצורי דרך לאפליקציות, לוח ציור שמתממשק נהדר עם הסטיילוס, כל היישומים הללו נראים נהדר ולבטח ימשכו תשומת לב מהסובבים - אבל אף אחד מהם לא מהווה מהפכת נוחות, והם נראים גימיקיים. לעומת זאת, למסך עצמו יש יתרון גדול פשוט בתפקודו כמסך.

מסך משני שימושי מסך משני שימושי צילום: ניצן סדן

 

למשל, עורכי וידאו יוכלו לפרוס את חלון הסרט על מלוא המסך, ואילו את ציר הזמן עליו מתבצע עיבוד הקליפ - על המסך המשני; מתרגמים יוכלו לשים על המסך הקטן את חלון הכתיבה ואת טקסט המקור - על הראשי; וכל מפתח ישמח לפרוס את הקוד על יותר נדל"ן-תצוגה בנוחות. בכלל, כל יצירת תוכן נוחה יותר כשיש מסך זמין נוסף.

עריכת וידאו עריכת וידאו צילום: ניצן סדן

 

עקרונית, אפשר לגרור כל חלון דפדפן או אפליקציה ולשים על המסך הזה, אם כי המשתמש הממוצע כנראה לא ימצא בזה ערך, בטח לא כזה שמצדיק את עלות המחשב.

זווית הצפייה במסך המשני אינה מהנוחות זווית הצפייה במסך המשני אינה מהנוחות צילום: ניצן סדן

 

החיסרון היחיד בסיפור הוא העובדה שהמסך המשני אופקי כמעט לחלוטין ביחס למשתמש. גם המסך המתרומם לא משפע אותו מספיק, כך שזווית הצפייה קצת לא נוחה ומצריכה הסתגלות. כמו כן, קצת חבל שהסטיילוס לא מתמגנט לאחת הדפנות, כפי שראינו במחשבי מיקרוסופט.

מקלדת מספרים וירטואלית מקלדת מספרים וירטואלית צילום: ניצן סדן

 

המקלדת טובה, אבל קצת רדודה לטעמי והייתי שמח לטווח תנועה מורגש יותר. היא עשירה במקשי פונקציות, שקשורות לתפקודי המסך המשני. משטח העכבר שבצד ימין נוח ואני אוהב את שילוב מקשי ה-NumPad הווירטואליים בו, ואת יכולתו לתפקד כמחשבון. כנראה שהייתי אוהב אותו פחות לו הייתי שמאלי.

מספר שקעים קטן ואין חריץ לכרטיס זיכרון מספר שקעים קטן ואין חריץ לכרטיס זיכרון צילום: ניצן סדן

 

בדופן הזנבוק פרו דואו מצאתי הפתעה מוזרה: יש בו רק שני שקעי USB בגודל מלא, שקע USB-C ושקע HDMI בגודל מלא; קורא כרטיסים עבור צלמים? לא הפעם. עוד שקע USB כדי לאפשר חיבור התקנים נוספים? גם לא. זו בחירה מוזרה בלפטופ שנועד עבור יוצרים - אנשים שמחברים אמצעי ממשק שונים למחשב (למשל, לוח ציור, כוננים חיצוניים, עכבר מקצועי ועוד).

 

ביצועים: משחקים? לא תודה

 

כמחשב ליוצרים, הזנבוק פרו דואו קיבל חומרה חזקה בדמות מעבד i7 9750H, זיכרון פעולה של 16 גיגה-בייט ומעבד גרפי מדגם 2060 RTX של אנווידיה, בעל זיכרון גרפי של שישה גיגה. על הנייר, זו מפלצת, אחת שלא תתקשה להפעיל תוכנות עריכת תלת ממד, אנימציה ויישומים תובעניים ביותר. חשוב לזכור שזהו כרטיס גיימינג שאינו אופטימלי לעריכת 3D, אם כי עדיין מסוגל לתמוך בה.

לא ממש מחשב גיימינג לא ממש מחשב גיימינג צילום: ניצן סדן

 

ומה על גיימינג? לא תודה; הזנבוק פרו בהחלט יכול להריץ כותרים כבדים ברמה גרפית מרשימה, כרטיס המסך שלו חזק מאוד - אך מערכת הקירור שלו לא אוהבת את זה. המסך המשני נמצא בדיוק מעל לכרטיס המסך, מה שיוצר אתגר לפיזור החום. לכן, אחרי רבע משימה ב-F14 של DCS כבר התחרה צליל המאוורר בזה של מנוע הסילון. יכול להיות שמי שמשחק בכותרים פחות תובעניים יוכל להשתמש בו גם למשחקים.

הסטיילוס שימושי אך לא נצמד לדופן, היזהרו לא לאבדו הסטיילוס שימושי אך לא נצמד לדופן, היזהרו לא לאבדו צילום: ניצן סדן

 

הסוללה מחזיקה כארבע שעות בשימוש סביר; זה נשמע מעט, אך מחשב כזה נועד לתפקד כעמדת עבודה ניידת, ויש להניח שבעליו יפעיל אותו בעיקר כשהוא מחובר לחשמל. זמן הסוללה די מובן, אגב: מסכי 4K הם זללני אנרגיה בימינו.

 

סיכום ואלטרנטיבות

 

הזנבוק פרו דואו הוא מחשב מרשים מאוד, שיכול לספק ערך ליוצרי תוכן, אך לא למשתמשים אחרים שמחפשים מחשב 15 אינץ' חזק; זמן הסוללה, העובי והמשקל עושים אותו פחות נוח למשתמשים בדרכים. במחירו, 11,990 שקל למפרט שנסקר, יוכלו יוצרים לקנות לפטופים חזקים עם זמן סוללה טוב בהרבה, אך המסך המשני הוא כיפי ונוח מאוד, ויכול לייעל ולקצר זמני עבודה. בעתיד נראה שילוב של מקלדת ומסך כפול במחשבים נוספים, ואני מעריך שמחירם ירד בהתמדה - כך שגם משתמשים מן השורה יוכלו לפצל תצוגות בעת גלישה או צ'ט, בעלות סבירה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x