כנס חוויית העובד
"אנחנו לא עצלנים, פשוט לא אוהבים לבזבז זמן"
“חושבים שהדור שלנו מזוהה עם חוסר סבלנות למקום העבודה אבל בעצם אנחנו מסופקים מהר”, אמרו משתתפי המושב על דור ה־Z, ואמרו שמעסיקי העתיד יצטרכו “לפרק את העבודה לאתגרים קצרים ומדידים”
את הפאנל בנושא דור ה־Z שבו השתתפו גם איתי פנקס, יועץ דיגיטלי ויזם הייטק; רועי עדין, יוטיובר ואמן וידאו; ודניאלה גיגי יזמת חברתית הנחה כתב" כלכליסט" ארי ליבסקר.
"כמה פעמים שמעתם על הדור שלנו שאנחנו עצלנים ולא מתמידים?”, שאל אשוח. “יש לי חבר שכל החיים שלו אמרו לו שהוא עצלן ולא בסדר, אבל מה — הבחור הזה ראה את כל תשע העונות של ‘איך הכרתי את אמא’ בארבעה שבועות.
“הוא ויתר על אוכל ועל שעות שינה בשביל זה, תגידו לי שזו לא התמדה. תחשבו מה היה קורה אילו היה מעסיק שהיה יודע לנצל את היכולות והנחישות של הבחור הזה", והוסיף: "הדור שלנו לא עצלן. אנחנו פשוט לא אוהבים לבזבז זמן. אם אני יכול לעשות עבודה בשלוש שעות, למה שאני אשב במשרד מתשע עד חמש?"
לדברי עדין: "הדור שלנו יוצר מקצועות לשוק העבודה העתידי. כל ילד שתשאלו אותו יגיד שהוא רוצה להיות אינפלואר, יוטיובר, גיימר. הדור שלנו גילה שהוא יכול לייצר בעצמו מקצועות ולהרוויח כסף מדברים לא־קונבנציונליים”.
לדברי עדין בית הספר של המאה ה־21 “יצטרך להיות מאוד ממוקד בלעזור לכל אחד מהתלמידים לגלות מה הכישרון שלו, מה הוא רוצה לעשות בחייו, כי למצוא חומר וללמד את עצמנו אנחנו יודעים לעשות יותר טוב מכל אחד אחר".
אשר לבית הספר הוסיפה דניאלה גיגי: “מי שלומדים הוראה וחינוך כיום יודעים שהם צריכים להתעסק בטכנולוגיה ומחשבים, שזה חייב להיות חלק מהלימודים והחברה. יש הבנה של חשיבות שילוב אתגר מחשבתי בלימודים, משהו שהוא מעבר לסילבוס, משהו ערכי שיכין לחיים ולמקצוע עתידי. הנוער של היום כבר חושב איך ישתלב בעולם התעסוקה וצריך לספק להם כלים לכך”.
על השאלה מה יותר חשוב לדעתם: קביעוּת, כסף, קריירה או עניין? השיב פנקס: "קריירה ועניין. בטווח הקצר כולם חושבים שהדור הזה מזוהה עם חוסר סבלנות אבל זה בעצם אומר שאנחנו מסופקים מאוד מהר.
“אם דור ה־x וה־y מחליפים משרה כל שנתיים וחצי — אנחנו נעשה את זה יותר מהר. כשאתה בא להציע למישהו פרויקט אתה צריך לפרק את זה לאתגרים קצרים ומדידים, וכשהדור שלנו מרגיש שהוא קם בכל בוקר לאתגר חדש ומתוגמל באופן מיידי הוא ישאר בארגון ויתרום הרבה יותר".
לדברי אשוח "העניין הוא במקום הראשון. כסף זה גם סוג של עניין. אני חושב שקביעות היא אשליה. אנחנו לא שולטים בכלום בחיים שלנו, רק יכולים לשלוט אם מה שאנחנו עושים עושה לנו טוב כרגע".
דניאלה גיגי סיכמה:" אני ארצה לדעת שהעבודה שלי מספיק מאתגרת ומפתחת אותי; ובאותה נשימה גם שתספק לי רמת חיים כמו שאני רוצה. אני מאמינה שהשילוב הנכון הוא בין קביעות לבין פיתוח אישי של המועסק”.