ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

כנס חוויית העובד

אייל דורון, חוקר חשיבה יצירתית: "אין היום אדם שהוא לא יזם"

כך אמר דורון בהרצאה שכותרתה "איך להיות עובד מאושר במאה ה-21?", שנערכה היום בוועידת HR - חווית העובד בעידן החדש של כלכליסט

נעמי צורף 12:0805.11.19

"אנחנו מדברים היום על עבודה במונחים של התחדשות, להיות דינמי, להיות עם הומור, תשוקה וסקרנות כל הדברים האלה שפעם היינו אומרים על חיים אישיים, משפחה וכו' כיום נמצאים בעולם העבודה. כמעט כל הקיום האנושי נמצא בעולם העבודה".

 

כך אמר ד"ר אייל דורון, חוקר ומרצה בתחום החשיבה היצירתית, בהרצאה שכותרתה "איך להיות עובד מאושר במאה ה-21?", שנערכה היום בוועידת HR - חווית העובד בעידן החדש של כלכליסט.

ועידת HR ד"ר אייל דורון ועידת HR ד"ר אייל דורון צילום: אוראל כהן

 

"נתחיל בשאלה - אם מגיע לחברה מועמד חדש לעבודה שהוא מעולה ורוצה להישאר לפחות 5 שנים בארגון אתם מרוצים או לא? ואם מגיע אותו מועמד מעולה שאומר לכם 'אני לא אשאר יותר משנה וחצי'? התרגלנו לחשוב שזה פחות משמח אבל היום זה הפוך, היום הרבה יותר אנשים יגידו לך שאם הוא רוצה להישאר 5 שנים אתה צריך להיות מודאג כי אתה צריך לחפש עובד שהוא קופוארטיבי, יזם, שואף להתקדם. בסוף גם אתה בתור ארגון לא יודע איפה תהיה בעוד שנה וחצי", אמר דורון.

 

"אין היום אדם שהוא לא יזם. לא כולם יקריבו או ישקיעו באותה המידה, לא כולם ינהלו את העולם אבל כולם יזמים", הסביר דורון. "כיום יש ברית חדשה בין היזמים והארגון שהוא בסיס האם. יש היום אנשים שבאים לעבודה, אנשים שבאים לקריירה ואנשים שבאים למימוש עצמי. ההגדרה הכי יפה שאני מכיר למימוש עצמי היא זו של מאסלו שאמר ש'מימוש עצמי זה להגיע להישגים שהאדם עצמו לפעמים לא מאמין שהוא ראוי להם'. זה יכול לקורת פעם בחיים, זה יכול לקרות מידי שנה וזה יכול לקרות מידי כמה שבועות. מה שמונע מאיתנו להגיע לזה הוא הפחד משינוי ומחוסר ודאות".

 

 


 

 

 

"במשך אלפי שנים כל צורת המימוש שלנו לא השתנתה. מה בכל זאת השתנה? שני דברים: קצב האירועים שמשתנה מביא איתו חוסר ודאות, שזה משהו שבני אדם כמונו שגדלו וטופחו בתרבות לינארית לא מסוגלים להכיל. וגם המרחב שהיום כולל מלבד בני אדם גם מכונות ורובוטים, שחולקים את מרחב העבודה עם בני האדם".

 

דורון ביקש לתאר את חווית העובד בעולם החדש ב-7 נקודות:

 

1. "ברית יצירתית חדשה שנוצרת בין העובד לארגון, לכל אחד כוונות וציפיות אחרות. היום העובד והארגון יוצאים יחד למסע משותף של בין 18 חודשים ל-3 שנים גג, ובתום התקופה מחליטים לאן ממשיכים. העובד מוזמן לנצל את הארגון ואת כלל משאביו ובתמורה עליו להביא ערך כמה שיותר מהר".

 

2. מהו קידום אמיתי? לדבריו של דורון תפיסת הקידום החדשה היא דרך פרויקטים: "ארגון האם הוא הזדמנות מדהימה. יש לו המון ידע וחוכמה ופלטפורמה מדהימה לפרויקטים. כארגון אני אולי לא יכול לתת לך תפקיד חדש, אבל אני יכול לתת לך את ההזדמנות להביא פרויקטים: תגידו לעובדים שלכם 'לך לעולם, תביא רעיון, תביא מידע חדש וזה יהיה לך בקורות חיים. אני הפלטפורמה ואתה הטאלנט, לך תפיק את החלום שלך למיני פרויקט הבא'".

 

3. "כולם חרשנים ולומדים כל הזמן. אנחנו צריכים להפוך את הלימוד לכזו שלא נובעת מחוסר ברירה, אלא מזה שאי אפשר אחרת. אני מציע לכם לראות את הארגון כבית ספר למבוגרים ולהפוך את הלמידה להכי סוחפת שיש".

 

4. "סביבה יצירתית ומפרה - ארגונים גדולים וטובים דואגים שהעובדים שלכם יאכלו מחוץ לחברה, שיתערבבו עם אנשים שמעניינים אותם, שהסביבה שלהם תהיה תמיד יצירתית ומשתנה".

 

5. "עבודה בכל מעגלי החיים, גם בזוגיות, בהורות ומשפחה - חוויה שאנחנו נותנים לבן אדם זה גם בעבודה וגם מחוץ לה, אם תהיו נוקשים מבחינה מחשבתית בתחום אחד לא תהיו יצירתיים בשאר התחומים".

 

6. "למי העולם שייך? העולם שייך לצעירים רק אם המבוגרים לא מביאים את הידע והניסיון שלהם, לא משתמשים במטען החוויות והאינטואיציה המושכלת שלהם. והצעירים? אם הם לא עושים רפלקציה ודיוק עצמי הם לא ינהלו את העולם".

 

7. "מנגנון - כל מה שדיברנו לא יקרה אם לא תעשו מנגנונים. מנגנונים הם עבודה בקבוצות קטנות וחזרה על פעולות מסויימות כשיטה והם ניתנים לכימות ובחינה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x