בלעדי לכלכליסט
פסגות לא לבד: גם מנורה מבטחים צפויה להתנגד למענק הפרישה של יונה פוגל
חברת הביטוח, שמחזיקה ב־5.3% ממניות פז, מתנגדת למענק של 3 מיליון שקל - כגובה 11 משכורות חודשיות של המנכ"ל פוגל - כי הוא אינו נכלל בהסכם ההעסקה שלו. ההצבעה תתקיים היום
חברת הביטוח מנורה מבטחיםצפויה להתנגד למענק הפרישה של מנכ"ל פזיונה פוגל בהצבעה שתתקיים היום. חברת הביטוח מחזיקה ב־5.3% ממניות חברת האנרגיה, והיא מתנגדת משום שהמענק חריג ואינו נכלל בהסכם ההעסקה שלו. גובה המענק 3 מיליון שקל - כגובה 11 משכורות חודשיות של פוגל.
כפי שנחשף אתמול ב"כלכליסט", בית ההשקעות פסגות, שבבעלות קרן אייפקס, המחזיק ב־6.1% ממניות פז, צפוי גם הוא להתנגד למענק מאותן הסיבות.
חרף התנגדות מנורה מבטחים, אסיפת בעלי המניות של פז, שמתנהלת כחברה ללא גרעין שליטה, צפויה לאשר את המענק. זאת משום שישנם גופים מוסדיים אחרים שצפויים לתמוך בו, בהם חברת הביטוח הפניקס, שמחזיקה ב־7.5% מפז; בית ההשקעות מיטב דש, שמחזיק ב־9.5%; בית ההשקעות ילין לפידות; וקרן הגידור נוקד שבראשות רועי ורמוס.
יוזם המענק המיוחד לפוגל הוא יו"ר פז אברהם ביגר, זאת אף שפוגל עוזב על רקע חילוקי דעות עמו. ביגר נקט צעד חריג כששלח ביום חמישי האחרון מכתב לבעלי המניות של פז, ובראשם המוסדיים, ובו ביקש שיאשרו את המענק לפוגל. "אין זה סוד כי ביני לבין יונה התגלעו בחודשים האחרונים מחלוקות כאלה ואחרות בנוגע לניהול החברה", כתב ביגר. "עם זאת, יונה מסיים 12 שנות כהונה כמנכ"ל החברה, שבמהלכן נעשו פעולות שתרמו רבות להתפתחותה ולצמיחתה", ציין. "הדרך להודות על שירותו רב־השנים ועל תרומתו לפז היא, בין היתר, לאשר את תנאי הפרישה שיעמדו בקרוב להכרעתכם".
גם חברת הייעוץ למוסדיים אנטרופי ממליצה לאשר את המענק. לפי אנטרופי, "המנכ"ל מסיים כהונה של 12 שנה — תקופה משמעותית בחברה בסדר הגודל של פז". לפי חברת הייעוץ, מענק בגובה 11 משכורות חודשיות, גם אם לא הוגדר בהסכם ההעסקה של פוגל, לא נראה חריג ביחס להיקפי הפעילות של החברה.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
עוד עולה מההמלצה של אנטרופי כי המשא ומתן לגבי תנאי הפרישה של פוגל נוהל על ידי דירקטור חיצוני בפז בטרם הובא לאישור הדירקטוריון. "אנו סבורים כי עצם התמיכה במענק יש בו כדי לחזק את מעמד הדח"צים בדירקטוריון, שבמקרה קודם יצאו נגד עמדת היו"ר ורוב חברי הדירקטוריון", נכתב.
בדברים אלו אנטרופי מכוונת ככל הנראה להתנגדות הדח"צים להארכת כהונתם של הדירקטורים הרגילים בחברה, מהלך שהוביל ביגר. המחלוקת הסתיימה בפשרה, חרף היותם של הדח"צים בעמדת מיעוט.