האחים דיין במגעים להשקעה בפעילות מלונות בראון ביוון
האחים חתמו על אופציה לרכישת מחצית מהחברה־הבת היוונית של רשת המלונות. התמורה, אם תתקבל, תשמש לרכישה של בתי מלון נוספים ביוון
רשת מלונות בראון מתקרבת סוף סוף לחיזוק משמעותי. האחים דיין, מבעלי השליטה בחברה הנדל"ן איי.די.או ובמלונות אפריקה, חתמו על אופציה לרכישת 50% מחברה־בת של בראון ביוון עד סוף נובמבר, בתמורה ל־70 מיליון שקל. מדובר בהשקעה שמורכבת מהלוואה והון. החברה־הבת היא הבעלים של ארבעה מלונות ביוון אולם בכוונתה להעמיק משמעותית את אחיזתה בענף המלונאות במדינה ולהגדיל משמעותית את היקף הנכסים שהיא מנהלת.
- מלונות בראון רוכשת את בניין בנק החקלאות בת"א
- "משפחת דיין העדיפה שתשולם פרמיית שליטה לכל המשקיעים"
- משפחת דיין, בעלי מלונות אפריקה ישראל, רכשה את מלון Port TLV ב־60 מיליון שקל
ההון שתזרים משפחת דיין, אם תממש את האופציה, ישמש את הרשת לרכישה של בתי מלון נוספים במדינה. בראון ניהלה מגעים לעסקה דומה מול קרן הגשמה אבל זו לא הבשילה.
רשת בראון פעלה עד לשנה־שנתיים האחרונות בגרמניה ובישראל, ויוון נחשבת ליעד חדש יחסית שלה. יוון סבלה ממשבר כלכלי קשה בעקבות המשבר העולמי ב־2008 שהשפיע על המדינה שבה חיים 11 מיליון איש. התמ"ג צנח ב־25%, יותר ממיליון אנשים איבדו את מקום עבודתם והאבטלה זינקה ל־28%. יוון קיבלה שלוש חבילות חילוץ ואת האחרונה שבהן החזירה בסוף 2018, מה שהצביע על יציאה שלה מהמשבר הקשה באמצעות מדיניות צנע שאימצה.
כיום יוון מהווה כר השקעות נרחב למשקיעים מכל העולם, בהם גם ישראלים רבים שרוכשים בה דירות בשנתיים האחרונות. בראון החליטה להמר על הפוטנציאל היווני ולהקים בה רשת של בתי מלון, הן ביבשה והן באיים.
רשת מלונות בראון נמצאת בשליטת (60%) ניר ויצמן, בנו של טייקון המלונות מני ויצמן שמלווה את פעילות הרשת מקרוב, מייסד הרשת ליאון אביגד (10%) וניצן פרי (10%). הרשת מפעילה עשרה בתי מלון בישראל, שניים בירושלים ושמונה בתל אביב, רובם מלונות בוטיק, ובבעלותה גם מלון בקרואטיה. הרשת מצויה בשלבי הקמה של מלונות גם באשקלון, טבריה, אשדוד ואילת, כאשר היעד שלה הוא להגיע תוך שנתיים ל־5,000 חדרי מלון בארץ ובעולם.
לפני שנתיים קיבלה רשת מלונות בראון הלוואה של 70 מיליון שקל מחברת הכשרה ביטוח כאשר שווי בראון בעסקה עמד אז על 300 מיליון שקל אחרי הכסף. הכשרה ביטוח המירה את ההלוואה ל־20% ממניות הרשת. מזה שנה מכינה עצמה רשת בראון לכניסה לבורסה בתל אביב באמצעות גיוס של 300-200 מיליון שקל באג"ח מהציבור.