מנכ"ל מרכז הפיתוח של דל בישראל, דן ענבר, מונה לתפקיד בכיר בחברה העולמית
ענבר ישמש נשיא ומנהל הפעילות הגלובלית של חטיבת האחסון בדל טכנולוגיות, בנוסף לתפקידו הנוכחי כמנכ"ל מרכזי הפיתוח בישראל שבו הוא משמש מ-2018
דן ענבר, שכיהן עד כה כסגן נשיא בכיר ומנכ"ל מרכזי הפיתוח של דל טכנולוגיות בישראל, מונה לנשיא ומנהל הפעילות הגלובלית של חטיבת האחסון בדל טכנולוגיות.
- "מה שעושים לאישה שמתקדמת בעולם העסקי מגיע לכדי רשעות"
- ארנה ברי פורשת מחברת Dell EMC
- HP, Dell, מיקרוסופט ואמזון מתחילות להתארגן לקראת צמצום הייצור בסין
ענבר ימלא תפקיד זה בנוסף לתפקידו הנוכחי כמנכ"ל מרכזי הפיתוח בישראל, ויהיה אמון על הובלת טכנולוגיות האחסון המתקדמות של החברה והטמעתן בארגונים ברחבי העולם. עם כניסתו לתפקיד הוא יהפוך ענבר לישראלי הבכיר ביותר בחברת הענק.
לענבר ניסיון של מעל 20 שנה בתעשיית ההייטק. ל- EMC (חברת בת לחברה אמריקאית המפתחת מערכות אחסון מידע) הוא הצטרף ב-2016, טרם המיזוג עם Dell, כסגן נשיא בכיר ומנהל פתרון האחסון בטכנולוגית פלאש, אשר הוקמה בעקבות רכישת חברת הסטרט-אפ הישראלית XtremIO.
בשנת 2018 מונה ענבר למנכ"ל ארבעת מרכזי הפיתוח של Dell-EMC בישראל (באר שבע, חיפה, הרצליה וגליל-ים) והמשיך לנהל את פעילות XtremIO בישראל ובמרכזי פיתוח נוספים של החברה בעולם. למרכזי הפיתוח בישראל יש תפקיד אסטרטגי בפיתוח הדור הבא של מוצרי הדגל של דל טכנולוגיות בתחום אחסון הנתונים.
לפני EMC, שימש ענבר במשך 3 שנים בהן כיהן כמנכ"ל N-trig, עד רכישתה על ידי מיקרוסופט. קודם לכן, במשך 12 שנים, מילא שורה של תפקידי ניהול בחברת M-Systems (לימיםSanDisk), לרבות מנכ"ל החברה בישראל. עוד מילא תפקידי ניהול ושיווק שונים בחברת e-Mobilis ובחברת NICE.
לענבר תואר ראשון בהנדסת חשמל מהטכניון ותואר שני במנהל עסקים מ- INSEAD (Institut Européen d'Administration des Affaires).
מינוי נוסף של אייל שפין
החברה הודיעה גם על מינויו של אייל שפין, סגן נשיא להנדסה במרכזי הפיתוח של Dell EMC ישראל, לתפקיד מנהל קבוצת ההנדסה לפתרונות הדור הבא בתחום אחסון ה-midrange, מוצר דגל של החברה אשר מפותח בעיקר בישראל, ובארה"ב. שפין הוא בעל ניסיון של מעל עשרים שנים בניהול צוותי מחקר ופיתוח בסטארטאפים ובחברות בין-לאומיות, ועובד ב- Dell EMC ישראל משנת 2015.
ל-Dell EMC בישראל היסטוריה של רכישת סטארט-אפים טכנולוגיים אשר השתלבו במרכז הפיתוח במהלך השנים. מאז 2006, Dell-EMC רכשה יותר מ-10 סטארט-אפים בישראל בהיקף של כמיליארד דולרים.
החברה גם משקיעה בצורה רחבה בסטרט-אפים ישראליים באמצעות קרן ההשקעות Dell Technologies Capital, בהובלתו של יאיר שניר. בין החברות שנרכשו במהלך השנים - Cyota (דרך רכישתה של RSA ), Kashya, nLayers, proactivity, Illuminator, Zettapoint, XtremIO, ScaleIo., Quest Software, Fortscale, exanet, MoreVRP. בין החברות הישראליות בהן הושקעו כספים של דל קפיטל – elastifile, Jfrog, Otonomo, redislabs ועוד.