גפני לאוצר: "בחנו החזרת המכסים על יבוא טקסטיל בינואר"
מדובר במכס בשיעור של 12%, שבוטל במסגרת תוכנית "נטו הוזלות" שהנחיל השר כחלון. בדיון בוועדת נטען שתוכניתו של כחלון פגעה פגיעה אנושה בתעשיית הטקסטיל הישראלית
המדינה בוחנת החזרת המכסים על יבוא טקסטיל. בדיון שהתקיים היום (ד') בוועדת הכספים בנושא סיוע לענף הטקסטיל והמתפרות, הורה היו"ר משה גפני לאוצר לבחון החזרת המכס על יבוא טקסטיל כבר בחודש ינואר 2020. מדובר במכס בשיעור של 12%, שבוטל במסגרת תוכנית "נטו הוזלות" שהנחיל שר האוצר משה כחלון.
- כחלון מאריך בשנה נוספת את ביטול המכסים ומסי קנייה בתוכנית ההוזלות שלו
- כחלון: תוכנית להפחתת מכסים על מוצרי צריכה ב-800 מיליון שקל
- "נטו הוזלות": ביטול המכסים ייכנס לתוקף בימים הקרובים
בדיון בוועדת הכספים נטען כי החזרת המכס באה בעקבות "כשלון תוכנית נטו הוזלות של שר האוצר כחלון שפגעה פגיעה אנושה בתעשיית הטקסטיל הישראלית והביאה לפיטורי 2,000 עובדים בשנת 2018 בלבד".
במסגרת תוכנית נטו הוזלות ויתר האוצר על הכנסות של כ-400 מיליון שקל מיבוא מוצרי טקסטיל. בעבר עמד המכס על טקסטיל על 12% והופחת ל-6% ובמסגרת נטו הוזלות בוטל כאמור המכס על טקסטיל לחלוטין.
"התוכנית שוויתרה מראש על 400 מיליון שקל הכנסות ממכסי טקסטיל לא הצליחה להגשים את מטרתה וכספים שהיו אמורים להגיע ישירות לצרכנים נשארו בכיסיהם של היבואנים שלא הורידו מחירים בעקבות התוכנית", נטען בדיון.
רמזי גבאי, מהנהלת איגוד הטקסטיל בהתאחדות התעשיינים: "נטו הוזלות הפכה לחסרת משמעות וערך. במקום להוזיל מחירים, הסרת המכסים תרמה בעיקר לשורת הרווח של היבואנים".
ענף האופנה ובעיקר מותגים מקומיים סובלים בשנים האחרונות ממשבר עקב התחרות, והורדת המכסים לא תרמה למותגים ורשתות ישראליות שחלקן קרסו והגיעו להקפאת הליכים ביניהם יפו תל אביב, דיסקרט, הוניגמן, TNT ואחרים.