$
כלכלה ומדיניות

מקינזי: "כמעט 60% מהבנקים בעולם לא ערוכים למשבר ממושך"

השיעור הגבוה ביותר של בנקים חזקים נמצא בכלכלות המתעוררות באסיה והחלשים ביותר נמצאים במערב אירופה ובכלכלות אסיה המפותחות. הפתרון למשבר לפי חברת הייעוץ: על הבנקים לחקות את אמזון ולהקים מערכת אקולוגית עם היצע שירותים רחב

שירות כלכליסט 22:0022.10.19

חברת הייעוץ מקינזי הזהירה בדו"ח הבנקים הגלובלי שפרסמה היום (ג'), כי כמעט 60% מהבנקים בעולם אינם עמידים דיים כדי להתמודד עם משבר כלכלי ממושך.

 

 

 

חברת הייעוץ הזהירה כי פגיעותם של הבנקים רק מוסיפה להתגבר, שכן הם אינם צומחים בקצב מהיר כבעבר. "עשור אחרי המשבר הכלכלי העולמי, התגברו הסימנים לכך כי תעשיית הבנקאות נכנסה לשלב המאוחר של המחזור הכלכלי: הצמיחה בהיקפים מאטה עם עלייה של 4% בלבד בהלוואות ב־2018, הקצב האטי ביותר בחמש השנים האחרונות, ו־150 נקודות בסיס פחות מהצמיחה הנומינלית בתמ"ג", כך לפי מקינזי, שהדגישו את את היחלשות אמון המשקיעים במגזר הבנקאות.

 

 

 

השיעור הגבוה ביותר של בנקים חזקים נמצא בכלכלות המתעוררות של אסיה ובצפון אמריקה, ואילו הנתח הגדול ביותר של בנקים המוגדרים "מאותגרים", נמצא במערב אירופה ובמדינות אסיה המפותחות.

 

"התעשייה הגלובלית מתקרבת לקצו של המחזור במצב בריאותי פחות מאידיאלי, כאשר 60% בקירוב מהבנקים רושמים החזרים נמוכים ממחיר ההון העצמי. האטה כלכלית ממושכת עם שיעורי ריבית נמוכים או אפילו שליליים עשויה לגרום להרס נוסף", כך לפי מחברי הדו"ח.

 

רוב הבנקים נמצאים בצרה בגלל "גיאוגרפיה, היקף, בידול ומודל עסקי", כך לפי מקינזי. בה בעת, ההחזרים של הבנקים האמריקאיים גבוהים ב־10 נקודות האחוז מאלה של עמיתיהם באירופה. במקביל, בנקים גדולים יותר מייצרים החזרים טובים יותר לעומת הבנקים הקטנים, בין אם מדובר בהשוואה על פי מדינה, אזור או סוג לקוחות.

 

 

במסגרת הדו"ח ממליצה ענקית הייעוץ לבנקים לבצע "מהלכים נועזים", זאת על מנת להימנע מקריסה כאשר יגיע המיתון הבא. הצעת מקינזי היא כי הבנקים ירחיבו את תחומי פעילותם, בדומה להתנהלות של ענקית הקמעונאות המקוונת אמזון וחברת הביטוח הסינית פינג אן. "בסין, פינג אן הקימה מערכת אקולוגית שכוללת שירותי בריאות, רכב, בידור ושירותי תיירות, ואילו בארה"ב, אמזון מציעה שירותי בנקאות מסורתיים, כמו חשבון עו"ש, כרטיסי אשראי והלוואות לא מבוטחות, זאת תוך חיבור השירותים הללו למערכת האקולוגית של אמזון שכוללת מוצרים ושירותים שאינם פיננסיים".

 

על פי מחברי הדו"ח, בנקים אינם מבצעים השקעות גדולות מספיק כדי לשמר את התחרותיות מול גופים פיננסיים חדשים יותר. כך למשל, מספר גדל והולך של לקוחות סומכים על ענקיות טכנולוגיה כמו אמזון וגוגל שיטפלו בצרכיהם הפיננסיים, ועדיין, הבנקים משקיעים 35% בלבד מהתקציב שלהם בחדשנות בהשוואה ל־70% שמבצעות חברות הפינטק.

 

יועצי מקינזי ממליצים לפיכך לבנקים לפתח דרכים חדשות שבהן יוכלו לתת מענה לצרכי הלקוחות, במיוחד אם אלה יאפשרו לחסוך בהוצאות התפעול. "מיזוגים ורכישות וגם שותפויות יכולים לסייע לבנקים להמשיך ולהתקיים, במיוחד אם הם יגבשו הסכמים עם חברות פינטק שישפרו את הטכנולוגיה שלהם ואת היקף פעילותם".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x