משרד הבריאות על הרעלת הטונה בארומה ת"א: המקור - אחסון לקוי בסניף
עפ"י הודעת המשרד, תוצאות המעבדה הראשוניות מלמדות כי המקור להרעלה הוא ככל הנראה מאחסון לקוי של טונה באריזה במשקל 2 ק״ג בסניף. בכך הוסרה העננה שרבצה מאז אתמול מעל חברת נטו, ספקית הטונה למסעדה
יממה אחרי שערך ביקורת תברואתית ובדיקות מעבדה לטונה בסניף ארומה תל אביב בדרך בגין בעיר, מעידות תוצאות המעבדה הראשוניות כי המקור להרעלה הוא ככל הנראה מאחסון לקוי של טונה באריזה במשקל 2 ק״ג בסניף.
- ההרעלה מהטונה: המקרר היה מקולקל; המנכ"ל לעובדים: "אין מקום לתקלות מסוג זה"
- הטונה שגרמה להרעלה בארומה ת"א: טונה ויליגר של חברת נטו
- אחרי האשפוזים, ארומה ת"א מחליפה את כל מוצרי הטונה: "לא לוקחים סיכון"
"משרד הבריאות מבצע בדיקות מעבדה נוספות אשר תוצאותיהן יפורסמו בימים הקרובים", נמסר מהמשרד. עוד נמסר כי חקירות אפידמיולוגיות נוספות מבוצעות בכל מקרה של הודעה על הרעלת מזון.
תוצאות המעבדה, מסירות את העננה שרבצה מאז אתמול מעל חברת נטו, ספקית הטונה למסעדה, ומשרד הבריאות מבקש להדגיש למסעדות, מטבחים מוסדיים ועסקי מזון אחרים אשר עושים שימוש בטונה לעשות זאת בהתאם לנהלים של המשרד ובהתאם להנחיות היצרן.
ברקע הדברים, אשפוז של שני לקוחות סניף ארומה בדרך בגין בתל אביב, שאכלו כריך טונה עם תסמיני אלרגיה שונים. אחת מהנפגעות לקתה בתסמינים חריפים. לפי בית החולים איכילוב, השניים סבלו מהרעלת מזון שמקורה בדג. הדבר קורה בדרך כלל לאחר אחסון לא נאות, למשל בקירור לא מתאים.
בביקורת התברואתית שערכו נציגי משרד הבריאות בסניף התגלו בעיות במקרר הסניף ובטיפול בטונה הגולמית ונקבע כי סניף ארומה בדרך מנחם בגין בתל אביב יישאר סגור עד תיקון הליקויים.