$
סייבר

חברת הסייבר, הכספים שהתאדו והקצין לשעבר

יונתן למפרט, אריק בנון ורועי שלומן תובעים את שותפיהם לשעבר ב-Senapi, בטענה שיחד עם המפקד לשעבר של יחידת הטכנולוגיה של חיל המודיעין, טל דיליאן, רוקנו את החברה מפעילות - ונישלו אותם מתמורה כספית על מניותיהם

מאיר אורבך 10:3717.10.19

סכסוך עסקי בין שותפים בחברת הייטק קטנה הביא אותם לפנות למפקד לשעבר של היחידה הטכנולוגית של חיל המודיעין, טל דיליאן - משקיע ודמות מוכרת בתעשיית ההייטק.

 

 

 

הם רק לא שיערו שהפנייה אליו תחמיר את מצבם ותוביל אותם לבית המשפט. בכתב התביעה שהגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בתל אביב יונתן למפרט, ורועי שלומן טוענים השלושה כי שותפיהם, גיא דוד ועומרי רייטר, גזלו מהם את החברה שהקימו ביחד. לפי כתב התביעה - שהוגש באמצעות עוה"ד ערן שפינדל ושירי שירן ממשרד ערן שפינדל - דיליאן, שנכנס לתמונה רק לאחרונה, היה זה שדחק אותם סופית החוצה ללא התמורה שהובטחה להם.

 

"מיליונים התאדו"

 

הקשר בין התובעים לשותפיהם החל לפני כארבע שנים. למפרט, אריק בנון ושלומן חברו לדוד ורייטר לטובת הקמת חברת סנפי (Senapi) העוסקת באיסוף מודיעין ממקורות גלויים ברשת. השותפים קבעו כי דוד יקבל 35% ממניות החברה וישמש כמנכ"ל, ורייטר יקבל 35% מהמניות וישמש סמנכ"ל טכנולוגיות. למפרט, בנון ושלומן יקבלו כל אחד 9.9% מהמניות. שלומן ישמש כסמנכ"ל מכירות, בעוד שלמפרט ובנון לא ישאו תפקיד רשמי בחברה, אך יפעלו לאיתור עסקאות ולקוחות.

 

לטענת התובעים, בזמן שהם עמדו בהתחייבותם ואיתרו עסקאות שהכניסו לחברה כ־10 מיליון דולר, דוד ורייטר עסקו בהסתרת מידע ובהשתלטות על החברה. כך לטענתם "התאדו" אותם מיליונים מבלי שניתנו הסברים וגישה לדו"חות כספיים.

 

 

טל דיליאן, לשעבר המפקד של היחידה הטכנולוגית של חיל המודיעין טל דיליאן, לשעבר המפקד של היחידה הטכנולוגית של חיל המודיעין צילום: עמית שעל

 

עוד נטען כי זמן לא רב לאחר הקמת החברה החל רייטר לפעול במקביל בקפריסין, הקים חברה פרטית בבעלותו והעביר חלק מפעילות סנפי לשם, מבלי לקבל אישור ומבלי ליידע את שותפיו לחברה.

 

המשקיע המפתיע

 

התובעים טוענים כי לאחר תקופה ארוכה בה פניותיהם לרייטר ודוד לא נענו הם העמידו בפניהם שתי חלופות: שקיפות מלאה או הכנסת משקיע שירכוש חלק מהחברה ויתייחס באופן שווה לכל השותפים. דוד ורייטר הסכימו להכנסת משקיע.

 

למפרט, בנון ושלומן הציעו מצדם את חברת רייזון כמשקיעה בסנפי, לפי שווי של 15־20 מיליון דולר. דוד ורייטר סירבו להצעה זו והציעו מצדם את דיליאן.

 

דיליאן היה קצין בסיירת מטכ"ל שעבר שורת תפקידים בחיל הרגלים עד שמונה למפקד היחידה הטכנולוגית של חיל המודיעין. במהלך שירותו בתפקיד זה נפתחה נגדו חקירת מצ"ח בעניין אי סדרים כלכליים ביחידה, שהביאה את הרמטכ"ל לרשום לו הערה פיקודית. התסבוכת הזו הביאה אותו לפרוש מצה"ל.

 

העלאת שמו של דיליאן הפתיעה את השלושה כי בין בנון ודיליאן היכרות מוקדמת - השניים היו שותפים בחברת סירקלס הישראלית, שנמכרה לפרנסיסקו פרטנרס בכ־130 מיליון דולר – ולפי התביעה השלושה כבר פנו אליו בהצעה דומה ונענו בשלילה. לבסוף, תוך הבנה כי ידם על התחתונה הם הסכימו להצעה לפיה דיליאן ירכוש את מניותיהם בחברה ואף הסכימו להתפשר על שווי של 12 מיליון דולר.

 

אריק בנון אריק בנון צילום: אתר החברה

 

 

על פי ההסכם שהתגבש, למפרט היה אמור לקבל 1.2 מיליון דולר בתמורה למניותיו בסנפי. בנון ושלומן הסכימו לעסקת חליפין של המרת מניותיהם בסנפי במניות חברת אינטלקסה שבשליטת דיליאן.

 

אך העברת התמורות לא עברה חלק. במאי קיבל שלומן הודעה על הפסקת עבודתו בסנפי. ביוני היו אמורים השלושה לקבל את התמורה עבור מניותיהם, אך זו בוששה לבוא. בכתב התביעה מצוטטת שיחת וואטסאפ בה מבקש דיליאן מבנון "להוריד מגבו" את יונתן למפרט. "החברה חדלת פירעון ופושטת רגל. אני מזרים לה עכשיו כסף כדי שהיא תתקיים", כתב. "השווי של סנפי בשוק הוא אפס. כדאי שמישהו יסביר ליונתן שאני עושה לו טובה".

 

בינתיים גילו השלושה כי באתר אינטלקסה מוצגת סנפי כחלק מקבוצת אינטלקסה. לאחר פניות לבאי הכוח של השותפים שנענו בהתעלמות, קיבלו השלושה בתחילת החודש הודעה על הקפאת הפעילות של סנפי. עוד נאמר להם שאם לא יזרימו כסף לחברה ידוללו מניותיהם בה. בתביעה מציינים התובעים שאינם יודעים האם מעשה הגזל היה פרי תכנון מוקדם של כל הנתבעים או ש"עם האוכל בא התיאבון". כך או כך הם מאמינים כי דיליאן רקם את המזימה עם דוד ורייטר במטרה לרוקן את החברה מפעילותה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x