חדש או צעיר? כך הנהגים הטריים בבית לא ישברו לכם את הכיס
נהגים צעירים או חדשים בבית מייקרים משמעותית את פוליסת הביטוח לרכב. כך תשוו נכון בין ההצעות השונות ותחסכו כסף רב
בשיתוף WOBI17.10.19היום בו בן משפחה נוסף קיבל רישיון נהיגה הוא תמיד יום משמח - אך הוספת אותו בן משפחה לפוליסת ביטוח הרכב
יכולה קצת לקלקל את החגיגה. הסיבה: חברות הביטוח לא אוהבות נהגים צעירים ונהגים חדשים. זאת, משום שסטטיסטית נהגים אלה מועדים יותר לתאונות דרכים לעומת נהגים ותיקים. עם זאת, ישנן מספר דרכים שבהן תוכלו להמתיק מעט את רוע הגזירה כאשר מדובר ברכישת ביטוח לצעיר או הצעירה שלכם.
תחילה, יש הבדל בין הגדרת "נהג חדש" לבין "נהג צעיר". נהג חדש היא הגדרה חוקית שנוצרה על ידי מדינת ישראל, בניסיון לטפל בנטייתם של צעירים שקיבלו זה עתה רישיון נהיגה לנהוג בצורה חסרת אחריות. ההגדרה נהג חדש ניתנת לכל נהג או נהגת מהרגע שקיבלו את רישיון הנהיגה שלהם ועד חלוף שנתיים מקבלת הרישיון. כן, גם נהג שהוציא את הרישיון שלו בגיל 40 יצטרך לשאת סטטוס של "נהג חדש" למשך שנתיים.
נהג חדש מחויב בנסיעה עם נהג ותיק מלווה למשך שלושת החודשים הראשונים של הרישיון. כמו כן, הוא מחויב לשים את השלט "נהג חדש" לאורך כל השנתיים. בנוסף, נהגים חדשים מתחת לגיל 21 מחויבים בנוכחות נהג מלווה מנוסה אם ברצונם להסיע מעל 2 נוסעים ברכב.
לעומת נהג חדש, "נהג צעיר" היא הגדרה של חברות הביטוח ולא של מדינת ישראל. כאן ההגדרות יכולות להשתנות מחברה לחברה, אך תמיד יצמדו לגיל הביולוגי של הנהג או הנהגת. ישנן חברות שיגדירו נהג כ"נהג צעיר" אם הוא מתחת לגיל 21, וחלקן יציבו את הרף מתחת לגיל 24.
המשותף כאמור לנהגים חדשים וצעירים הוא שהם מייקרים מאוד את תשלומי הביטוח על הרכב. משום כך, כאשר בוחרים ביטוח לנהגים צעירים או חדשים, חשוב מאוד להשוות מחירים. ניתן לעשות זאת בקלות באמצעות אתר השוואת מחירי ביטוח באינטרנט, שיספק לכם תוך שניות מגוון הצעות מחיר שמתאימות לפרופיל הנהגים שלכם.
דרכים נוספות להוזלת הביטוח הן ויתור על חלק מהכיסויים, כגון כיסוי לשמשות הרכב או למקרים של גרירה. חלק מהחברות מגבילות את כיסוי הרכב החילופי מגיל 24 וישנן חברות שנותנות זיכוי כספי במקומו,
עם זאת, כדאי לחשוב על כך פעמיים, שכן נהגים צעירים וחדשים אכן מועדים יותר לתאונות, והסיכוי כי יזדקקו לכיסויים אלה לא מבוטל.
צילום: iStock
כמו כן ניתן להוזיל את עלות הפוליסה במקרים בהם הנהגים הצעירים או החדשים שלכם לא נוהגים ברכב באופן קבוע. לחברות הביטוח יש דרכים יצירתיות לחסוך למבוטח כסף כאשר מדובר בחיילים למשל, סביר להניח כי השימוש ברכב המשפחתי הוא בעיקר בסופי שבוע, ולפעמים גם זה לא. לכן, כדאי להגדיר מראש את היקף השימוש ולרכוש ביטוח רק עבור אותם ימים בהם הנהג הצעיר או החדש שלכם עושה שימוש ברכב. גם במקרה זה יש לבצע השוואה
קפדנית בין חברות הביטוח, שכן התעריפים משתנים מחברה לחברה.
חשיבות ההשוואה גוברת כאשר לוקחים בחשבון יוזמות שונות של חברות הביטוח להוזלת הביטוח עבור אותם נהגים צעירים או חדשים. בין היוזמות האלה ניתן למנות את ההצעה של חברת כלל ביטוח, שמציעה רכישת ביטוח מזדמן לנהג צעיר או חדש בעלות של 25 שקלים ליום. לא ניתן לרכוש ביטוח כזה לתקופה של מעל 6 ימים ברצף. מנורה מציעה כיסוי דומה לנהג מזדמן לתקופה של 4 ימים בעלות של 90 שקלים.
בניגוד לחברות שמציעות כיסוי על פי יום, בחברת הפניקס מציעים לרכוש "בנק" של קילומטרים עבור אותם נהגים. העלות היא כ-1 שקל לקילומטר, ואת הפוליסה עצמה מפעילים בזמן אמת באמצעות אפליקציה כאשר הנהג הצעיר או החדש שלכם נוהג בפועל ברכב.
זהו ערוץ פרסומי והידיעות הינן באחריות המפרסמים בלבד. לכלכליסט אין אחריות על תוכן הידיעות המפורסמות