אי המוזיאונים: הדברים שהכי כדאי לעשות השבוע בתפוצות
מרכז תרבות בסנט פטרסבורג, פנקייקים מיפן בניו יורק, ארמון מרהיב במדריד ותערוכת ארנקים בפריז. לידיעת הנוסעים
סנט פטרסבורג: אי
ד”ש מפושקין
"ניו הולנד", אי מלאכותי המוגדר כאתר שימור של אונסקו, נזנח לאחר התפרקות ברית המועצות, וכעת תודות לשיפוץ מאסיבי שהחל כבר לפני עשור בעקבות תרומה של 400 מיליון יורו מרומן אברמוביץ’, הוא נהפך ללב הירוק ולמרכז תרבות של אחת הערים היפות באירופה. אם תקחו סיור בסירה תוכלו לראות את הבתים של פושקין, דוסטוייבסקי ושוסטקוביץ’. כמו כן מתקיימים במקום קונצרטים, פסטיבלי קולנוע, מופעי בלט, שווקי מוזיקה ותערוכות.
ניו יורק: אוכל
ענן מתוק
הם תפוחים, אוורירים ורוטטים - הפנקייקים היפניים כבשו את האינסטגרם והפכו לאחד הטרנדים הקולינרים החזקים של השנה החולפת. החודש נפתח בסוהו במנהטן סניף אמריקאי ראשון של הרשת היפנית “פליפר’ס”, ומיד השתרך לו בכניסה תור ארוך של לקוחות נלהבים. מלבד הוורסיות המתוקות הכוללות מסקרפונה ופירות, שוקולדים וקצפות, הפנקייק מגיע גם בגרסת הבנדיקט המלוחה
מדריד: ארמון
ביקור אצל הדוכס
ארמון ליריה (The Palacio de Liria) על אוספיו המדהימים נפתח הסתיו לקהל הרחב. הארמון שהיה ביתו של של הדוכס מאלבה בן המאה ה־19, כולל יצירות אמנות של מיטב היוצרים הספרדים בהם גויה, ואלסקז ורובנס, מכתבים שכתב כריסטופר קולומבוס, ואת המהדורה הראשונה של “דון קיחוטה”. לאור הביקוש כדאי להירשם מראש באתר.
פריז: אופנה
כסף קטן
“Chic and practical, the art of the purse”, היא תערוכה המוצגת בימים אלה ב־Monnaie De Paris, ומוקדשת לאקססורי ההכרחי מכולם - הארנק. בתערוכה מוצגים יותר מ-200 ארנקים מחומרים יוצאי דופן בהם צדף, שנהב ופנינים. דרכם היא בוחנת את ההיסטוריה החברתית והתרבותית של הפריט, ואת הקשר המורכב שלנו לממון.
לונדון: במה
קלאסיקה בשחור
הפקה חדשה לקלאסיקה של ארתור מילר, "מותו של סוכן", גורפת שבחים, ובעקבות ההצלחה עוברת מהאולד ויק לתיאטרון פיקדילי. הפעם במרכז המחזה משפחה אפרו אמריקאית, ואת הגיבור, וילי לומן, מגלם שחקן הנפלא, וונדל פירס, הזכור מהסדרה המופתית, הסמויה. “התגלות”, קבע הפייננשיאל טיימס והעניק 5 כוכבים.