רשות ניירות ערך בארה"ב נגד המטבע הווירטואלי של טלגרם
לטענת ה-SEC, טלגרם הפרה את חוקי ניירות הערך בארה"ב בעת גיוס 1.7 מיליארד דולר עבור המטבע החדש. צו זמני שהוציאה הרשות מונע מטלגרם להמשיך בחלוקת הז'יטונים של מטבע הקריפטו שלה עד סוף החודש
רשות ניירות ערך בארה"ב (SEC) יוצאת נגד המטבע הווירטואלי החדש של טלגרם. בבקשה למתן צו מניעה שהגישה ה-SEC בסוף השבוע נגד טלגרם היא ציינה כי הגיוס בגובה 1.7 מיליארד דולר שביצעה טלגרם עבור המטבע הווירטואלי החדש הפר חוקי ניירות ערך פדראליים בארה"ב.
- טלגרם תשיק מטבע וירטואלי כבר בחודשיים הקרובים
- חדש בטלגרם: מחיקה מלאה של ההודעות, גם במכשירים של אחרים
- טלגרם תסווה את מספרי הטלפון של משתתפי המחאות בהונג קונג
אתמול מסר מפקח מטעם ה-SEC כי הוצא צו זמני המונע מטלגרם ומחברת-בת שלה להמשיך בחלוקת זי'טונים של מטבע הקריפטו החדש למשקיעים עד סוף החודש. ״הפעולה הדחופה שלנו היום נועדה למנוע מטלגרם להציף את השוק בארצות הברית עם מטבעות קריפטו שנמכרו באופן לא חוקי", אמרה סטפני אבאקין, מנהלת שותפה במחלקת האכיפה של ה-SEC בהודעה.
על פי התביעה, שהוגשה בבית משפט פדראלי בניו-יורק, טלגרם, הנמצאת בבעלות היזם הרוסי פאבל דורוב, טענה כי מטבעות הקריפטו שלה ״גראם״ שאותם היא חילקה למשקיעים ב-2018, הם למעשה בגדר "מטבעות" ולא "ניירות ערך". ואולם, ה-SEC טוען כי אין אמת בטענה זו, שכן "טלגרם גרמה למשקיעים לצפות שיירשמו רווחים נאים כתוצאה מהשקעה ב'גראם'".
בתקופת זמן של 3 חודשים בלבד בתחילת 2018 גייסה טלגרם 1.7 מילארד דולר ממכירה של 2.9 מילארד ״גראם״ ל-171 משקיעים, לפי כתב התביעה. מתוך סכום זה כ-424.5 מיליון דולר גויסו מ-39 משקיעים אמריקאים.
"חזרנו והדגשנו שמנפיקים של מטבעות קריפטו לא יכולים להתחמק מחוקי ניירות ערך על ידי תיאורם כמוצפנים או כז'יטון דיגיטלי", אמר סטיבן פייקין, גם הוא מנהל שותף במחלקת האכיפה של ה-SEC.