המיליארדר ריצ'ארד ברנסון: הדיסלקסיה שלי תרמה להצלחה של וירג'ין
הבעלים של קבוצת וירג'ין התייחס בבלוג האישי שלו לכישורים המקושרים לדיסלקסיה וטען: "הדיסלקטים מחזיקים בכישורים הנדרשים בשוק העבודה העתידי"
היזם המיליארדר ריצ'ארד ברנסון (Richard Branson), הבעלים של קבוצת וירג'ין, מציג בבלוג שלו באופן מוסדר טענה שכבר השמיע בעבר בהזדמנויות שונות, לפיה הדיסלקסיה אחראית לפחות באופן חלקי להצלחה שלו.
- המיליארדר הבריטי ריצ'רד ברנסון ישתתף בכנס מיוחד של "כלכליסט"
- החלליות של ברנסון מתדלקות את המרד בוול סטריט
- מרוץ תיירות החלל של ריצ'רד ברנסון מגיע לשלב ההנפקה
בהקשר זה הוסיף וטען ברנסון - אנשים בעלי דיסלקסיה מחזיקים במידה רבה "בכישורים של העתיד".
בפוסט שפרסם בסוף השבוע אמר ברנסון שאחד היתרונות שיש לרבים מהאנשים עם דיסלקסיה הוא הדמיון הפעיל מאוד, והזכיר בהקשר זה את היזמים הגדולים שהיו דיסלקטים: סטיב ג'ובס, הנרי פורד וככל הנראה גם תומאס אדיסון.
"הדיסלקסיה שלי עיצבה את וירג'ין ממש מההתחלה, והדמיון היה המפתח לחלק גדול מההצלחות שלנו. היא עזרה לי לחשוב בגדול אבל לשמור את המסר שלנו פשוט", כתב ברנסון.
"העסק שלנו נתפס פעמים רבות בין עובדות ומספרים - ואף שהפרטים והנתונים אכן חשובים, היכולת לחלום, להמשיג ולהיות חדשני היא מה שמפרידה בין המצליחים ללא מצליחים", הוסיף ברנסון.
מייסד קבוצת וירג'ין הוסיף שהכישורים המקושרים לדיסלקסיה יהיו דרושים ברמה מיידית בעולם התעסוקה החדש, והזכיר בהקשר זה דוח שפרסמה ב-2018 פירמת רואי החשבון הענקית ארנסט אנד יאנג, שבו נכתב בין היתר כי לבעלי דיסלקסיה "יש בדיוק את הכישורים הנדרשים לעולם התעסוקה העתידי".
"לפתרון בעיות, יצירתיות ודמיון יהיה ביקוש רב עם העלייה של הבינה המלאכותית והתפתחות האוטומציה", כתב ברנסון, שהוסיף: "אנו צריכים להפסיק ללמד את כל הילדים לחשוב אותו דבר. אנחנו חייבים לתמוך ולחגוג את כל הסוגים של המגוון הנויורולוגי (מוכר גם בשם "גיוון עצבי") ולעודד את הדמיון, היצירתיות וכישורי פיתרון הבעיות של ילדים - הכישורים של העתיד".