$
בורסת ת"א

התמשכות הסדר החוב של אפריקה טובה למחזיקי האג"ח

מעל שלוש שנים נמתח הסדר החוב לאפריקה השקעות, אך איגרות החוב של החברה רשמו את העליות הגבוהות ביותר בשנה שחלפה, וביתר שאת בחודשיים האחרונים, מאז שמירוץ השליטה התחמם

יניב רחימי 07:5007.10.19
אלף מאתיים שלושים ושבעת הימים (מעל שלוש שנים) שחלפו מאז שהסדר החוב השני של אפריקה השקעות נפתח רשמית, הופכים אותו לארוך מכל הסדרי החוב המשמעותיים בשוק ההון הישראלי בעשור האחרון. עובדה זאת לא מעידה על מצוקתם של מחזיקי איגרות החוב של החברה, אלא מצביעה על העניין שיש בנכסיה של אפריקה השקעות מצד המשקיעים.

 

ההתמחרות בהסדר החוב ארוכה, מייגעת, ומוציאה שם רע לבזאר הטורקי, אולם נראה שהיא משתלמת למחזיקי האג"ח של החברה. ב־12 החודשים האחרונים שלוש סדרות האג"ח של אפריקה השקעות רשמו את עליות השערים החדות ביותר בשוק האג"ח הישראלי - בין 30.9% ל־44.5%. ככל שהסדר החוב התמשך, כך התגברו הביקורות ביחס להליך, שעלותו הגיע לח"י מיליוני שקלים (לא סופי). אולם לאחרונה, הודות לזינוק החד שנרשם במחירי האג"ח, נראה כי הזמן הממושך של הסדר החוב לא תרם רק לעוסקים במלאכה - עורכי דין, נאמנים, חברי נציגות, מעריכי שווי ואחרים - אלא כאמור גם ובעיקר למחזיקי האג"ח של אפריקה.

 

הזינוק שנרשם בחודשים האחרונים בשווי השוק של האג"ח נובע ישירות ממאבק השליטה בין המשקיעים שרוצים לקנות את השליטה בחברה. לפני כחודשיים, ב־8 באוגוסט 2019, היועץ הכלכלי של מחזיקי האג"ח בייקר טילי פרסם ניתוח של ההצעות שהוגשו להסדר החוב באפריקה השקעות. זאת היתה המצגת הראשונה, שאחריה הגיעו עוד 15 נוספות, שבכל אחת מהן הוצגו שיפורים. אם במצגת הראשונה ההצעה הגבוהה ביותר היתה של גד זאבי ששיקפה תמורות של 1.149 מיליארד שקל לנושים, הרי שלפי המצגת האחרונה שפורסמה אתמול, ההצעה הגבוהה ביותר היתה זאת של לפידות, ששיקפה תמורות של 1.341 מיליארד שקל.

 

 

בשלב זה, ההצעה של חברת לפידות שבשליטת יעקב לוקסנבורג (לוקסי) מקדימה את זאת של חברת י.ח. דמרי שבשליטת יגאל דמרי. הפער בין ההצעות מסתכם ב־14 מיליון שקל בלבד.

 

אף שהשלמת הסדר החוב עדיין לא נראית באופק, מחזיקי האג"ח של החברה כבר נהנים מהמאבק בין לפידות לדמרי. שניים רבים, ומחזיקי האג"ח מרוויחים.

 

מניית החברה־הנכדה אפריקה מגורים זינקה ב־80% מתחילת 2019

 

הנכונות של המשקיעים הפוטנציאליים השונים להעלות את תג המחיר לאפריקה לא נובעת רק מעצם התחרות, אלא שהיא גם תוצאה של העלייה שנרשמה בשווי השוק של החברה־הנכדה, אפריקה מגורים, שמניותיה נסחרות בבורסה בתל אביב. שווי השוק של אפריקה מגורים זינק מתחילת השנה ב־80% ותרם לעלייה בשווי הנכסי של אפריקה השקעות.

 

נכון להיום, ואחרי הזינוק החד שנרשם בשעריהן, שווי השוק המצרפי של שלוש סדרות האג"ח של אפריקה מסתכם ב־1.27 מיליארד שקל. שווי זה נמוך ב־5.5% מהתמורות הצפויות בהסדר, שמסתכמות ב־1.34 מיליארד שקל. הפער בין התמורה הצפויה בהסדר החוב לבין השווי המצוי בהתאם למחירי האג"ח של אפריקה בבורסה, נובע מהחשש של המשקיעים שמא ההצעות להסדר החוב לא יתממשו.

 

דמרי ולוקסנבורג דמרי ולוקסנבורג צילום: אוראל כהן, סיון פרג'

מחזיקי האג"ח של אפריקה השקעות כבר למודי ניסיון

 

מחזיקי האג"ח של אפריקה השקעות למודי ניסיון ושבעי סבל. במהלך שלוש השנים האחרונות הם היו קרובים כמה פעמים לצלחת, אבל בכל פעם היא התרחקה מהם רגע לפני שהם אכלו ממנה. אחרי שהסדרי החוב שהוגשו על ידי לב לבייב, נתי סיידוף ומוטי בן־משה חלפו מן העולם כלעומת שבאו, אי אפשר להאשים את מחזיקי האג"ח של אפריקה השקעות בחשדנות יתרה.

 

מנגד, מחזיקי האג"ח מצפים לקבל תמורות נוספות, שלא נכללות במסגרת התחשיב של היועץ הכלכלי בייקר טילי. אלו כוללות קרקע ברוסיה, המשועבדת לטובת מחזיקי האג"ח, שהשווי שלה מוערך בכ־25 מיליון שקל; פיקדון של 90 מיליון שקל, שהופקד על ידי מוטי בן־משה ושביחס אליו קיימת מחלוקת משפטית; והזכות לתבוע את בעל השליטה לשעבר באפריקה השקעות, איש העסקים לב לבייב.

אין תגובות
בטל שלח
    לכל התגובות
    x