$
חדשות טכנולוגיה

חבל הצלה לוואווי מבריטניה: למרות החרם - ARM תמשיך לספק לה טכנולוגיית שבבים

על פי דיווח בטלגרף, ענקית השבבים הבריטית בדקה את מגבלותיה ומצאה שהן לא מונעות ממנה להעביר את הידע והטכנולוגיה שנדרשת לפיתוח מעבדי סמארטפונים לחברה הסינית

רפאל קאהאן 13:0901.10.19

ענקית השבבים הבריטית, ARM, שהטכנולוגיה שלה מהווה את הבסיס למעבדי הסמארטפונים מבוססי אנדרואיד, תמשיך לספק אותה לוואווי למרות החרם האמריקאי. על פי דיווח של הטלגרף הבריטי, ARM בדקה את מגבלותיה ומצאה שהן לא מונעות ממנה להעביר את הידע והטכנולוגיה שנדרשת לפיתוח מעבדי סמארטפונים לוואווי. החברה הסינית מתבססת על הטכנולוגיה הזו כדי לייצר את השבבים שמפעילים את הסמארטפונים שלה ושל מותג הונור המוזל.

 

במאי שעבר, עם ההודעה על הוספתה של וואווי ביחד עם עוד כ-80 חברות סיניות, לרשימת החרם האמריקאית עלה החשש שגם הטכנולוגיה של ARM תימנע ממנה. זאת בגלל שחלק ממנה ככל הנראה התבסס על ידע אמריקאי שמקורו במרכז המו''פ שהיא מחזיקה בארה"ב. ואולם כעת, לאחר בדיקה מעמיקה, עולה שהחלק האמריקאי של הטכנולוגיה של ARM אינו עולה על 25%, שהוא ההיקף המינימלי כדי לאכוף את החרם. בנוסף, טכנולוגיות הליבה שמשמשות לייצור ועיצוב השבבים האחרונות כולן פותחו ועוצבו בבריטניה, כך שהן לא נכללות תחת הגדרות החרם.

 

עבור וואווי מדובר בהקלה עצומה. בהיותה יצרנית השבבים שלה בעצמה דרך חטיבת הייסיליקון שבבעלותה היא הצליחה לייצר עצמאות מהבחינה הזו מחברות הטכנולוגיה בארה"ב. אמנם, היא אינה מפתחת את השבבים מאפס, את זה עושה עבורה ועבור רבים אחרים ARM, אך היא מייצרת אותם ומתאימה אותם לצרכיה. מעבר לסמארטפונים, טכנולוגיית השבבים של ARM גם משמשת אותה לפיתוח מעבדים עבור שרתים למרכזי נתונים, שוואווי היא אחת מהיחידות שעושה בה שימוש כזה כיום.

וואווי Mate 30 Pro חם מהתנור וואווי Mate 30 Pro חם מהתנור צילום: רפאל קאהאן

 

מ-ARM הוסבר שהחברה יכולה לספק לוואווי את הטכנולוגיה הנוכחית שלה, ארכיטקטורת השבבים Armv8-A, כמו גם את זו שתבוא אחריה. החברה הבריטית נמצאת בבעלות סופטבנק, של מסיושי סאן, שבין השאר גם מחזיק באובר ו-WeWork. בסופטבנק מעוניינים להימנע מלייצר לעצמם עוד משבר עסקי מיותר, ובחברה עובדים קשה כדי לוודא ש-ARM לא תימנע מלמכור את מוצריה לוואווי גם בעתיד. גם אם התוצאה העקיפה תהיה בעתיד להעביר את מרכזי הפיתוח מארה"ב למקומות אחרים.

 

בשלב הבא, וואווי תצטרך למצוא שיטה לעקוף את החרם שמונע ממנה לקבל גישה לפלטפורמת אנדרואיד של גוגל. הסמארטפון האחרון שהשיקה, המייט 30, הושק לפני מספר ימים בסין והפך שם ללהיט מכירות. אך מכיוון שאין צורך בשירותי גוגל בסין אין מדובר בבעיה. עם זאת וואווי מעוניינת להמשיך ולשווק את מוצריה למדינות נוספות באירופה, אסיה, דרום אמריקה ואפריקה. ללא היכולת להפעיל את אפליקציות גוגל עליהם, זו בעיה קשה עבורה. בשלב הנוכחי, בוואווי עובדים כדי לאפשר ללקוחות להשתמש בפלטפורמה העצמאית שלה - שמותאמת לפעילות בסין - גם במדינות המערב.

 

במהלך שיחות עם עיתונאים שנערכו למחרת השקת המייט 30, רמז ריצ'רד יו, מנכ''ל חטיבת המובייל של וואווי, שניתן לעקוף את מחסום שירותי גוגל על ידי צד שלישי שיתקין אותם עבור הלקוח. כך למשל דרך מפיצות מקומיות עצמאיות שיחליטו לספק את המכשיר באופן זה ללקוחות. וואווי אישרה שהיא לא חוסמת התקנה עצמאית של שירותי גוגל פליי על מכשירי המייט 30. בהתחשב בכך שניתן למצוא מקורות חיצוניים לאפליקציה הזו של גוגל שמהווה את הבסיס להפעלת שירותיה על אנדרואיד, יכול מאוד להיות שגם החרם הזה ייעקף במהרה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x