$
משפט

עובדי חברת גיל טייכמן הגישו בקשת פירוק כנגד החברה

לאחר שבית המשפט מינה לחברה כונסי נכסים לבקשת הבנקים, הגיע תורם של העובדים - שטוענים כי החברה חייבת להם יותר מ-100 אלף שקל

ליטל דוברוביצקי 16:2224.09.19

עובדי חברת התאורה "גיל טייכמן – מערכות עיצוב תאורה" הגישו היום (ג') לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשת פירוק נגד החברה. לטענת 23 העובדים, המיוצגים על ידי עו"ד ליזה חדש, החובות כלפיהם מוערכים במעל ל-100 אלף שקל.

 

גיל טייכמן גיל טייכמן צילום: רלי אברהמי

 

העובדים מציינים כי החברה הפכה לחדלת פירעון וכי אין מנוס ממתן צו לפתיחת הליכים כנגדה, על מנת שתהא להם זכאות לקבל את הכספים המגיעים להם מביטוח לאומי. "חובות החברה לעובדים, בדמות שכר שלא שולם וגמר חשבון לרבות הודעה מוקדמת, פדיון חופשה, דמי הבראה ופיצויי פיטורין, עומדים על סך העולה על 100 אלף שקל. ככל הידוע למבקשים, לחברה חובות נוספים ונושים נוספים בסכומים של מיליוני שקלים".

 

לפני מספר ימים כונסי הנכסים של חברת גיל טייכמן הגישו בקשה לבית משפט שיאשר להם שלא להפעיל את החברה כעסק חי, בין היתר בהיעדר מימון להפעלה. בקביל ביקשו הכונסים מבית המשפט להורות להם לנקוט בהליכי מימוש דחופים ביחס לנכסי החברה וכן לפרסם הזמנה להציע הצעות לרכישת הציוד, המוניטין של החברה ויתר נכסיה. הכונסים, עו"ד מור נרדיה ממשרד לוי טילר, נרדיה, הר-צבי, ברא"ז ושות' ועו"ד אסף שמרת ממשרד א. שמרת ושות' ציינו כי "מבדיקה שערכו בסיוע רו"ח מטעמם עולה כי בעת היותה של החברה עמדה עלות ההפעלה החודשית של החברה על סך של כ-1.3 מיליון שקל. בידי החברה אין מקורות כלשהם למימון הפעלה כגון יתרות זכות בחשבון בנק או חובות לקוחות שניתן לגבותם מיידית. לאור נימוקי הבקשה מתבקש בית משפט לאשר לכונסי הנכסים שלא להפעיל את החברה".

 

הכונסים מונו לבקשת בנק דיסקונט ובנק הפועלים. הבנקים טענו כי החברה ציינה כי היא חבה כ-20 מיליון שקל לגורמים שונים, מתוכם שישה מיליון שקל לגורמים בנקאיים ובהם הבנקים המבקשים. מדובר בחברה פרטית מהגדולות בארץ בתחום התאורה אשר נוסדה ב-1994 ועוסקת בתחום הייזום, עיצוב וביצוע של מערכות תאורה, תשתיות חשמל, מיזמים ופרויקטים טכנולוגים גדולים. בבקשה נטען כי החברה חייבת לבנק דיסקונט כ-1.8 מיליון שקל ולבנק הפועלים כ-3 מיליון שקל.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x