גוגל במתח: האם הזכות להיעלם מהחיפוש תהפוך לגלובלית?
הזכות להימחק זמינה כיום בחיפושים מקומיים באיחוד האירופי, בעקבות פסיקה מ-2014; מחר ידון בין המשפט האירופי לצדק בדרישת רגולטורים לחייב את גוגל לסנן תוצאות שהוסרו באיחוד גם בכל שאר העולם
- קנס עלינו ישפיע עליכם: גוגל באיום מרומז לאיחוד האירופי
- גוגל מציגה: עסקת האנרגיה המתחדשת הגדולה בהיסטוריה
- חדש מגוגל: כמו טינדר, אבל לסדרות וסרטים
החברה מערערת על דרישת הרשויות הצרפתיות להסיר לפי דרישה קישורים מכל הפלטפורמות שלה בכל העולם, במקרים בהן הם מובילים לאתרים שמכילים מידע שעלול לגרום נזק לא צודק למוניטין של אדם. השופטים עשויים גם לבהר בפסיקתם אילו קישורים יכולים להישאר לטובת האינטרס הציבורי.
עבור גוגל, מה שעומד על כף המאזניים הוא לא פחות מעתיד האינטרנט. הפסיקה המקורית מ-2014 כבר אילצה אותה להציע תוצאות חיפוש שונות באירופה מאלו של יתר העולם. הרשויות הצרפתיות טוענות שגוגל צריכה לשנות את תוצאות החיפושים בכל מקום, אך תומכי גוגל במקרה הזה, שכוללים קבוצות למען חופש העיתונות, מזהירים ממתן אפשרות לממשלות לצנזר את האינטרנט ע"י תיקוף פסיקתן לכל העולם.
אך לא קל לשנות את דעתו של בית המשפט האירופי; הפסיקה הראשונה זעזעה את גוגל בכך שדחתה את טיעוניה שמנועי חיפוש הינם רק נתיב ניטרלי להגשת מידע. הפסיקה ההיא השאירה למעשה לגוגל את ההחלטה האם לינק שמישהו ביקש למחוק מכיל משהו שכבר "אינו רלוונטי". מאז 2014, קיבלה גוגל 850,000 בקשות להסרת לינקים מכ-3.3 מיליון אתרים. סגל העובדים שלה לוקח על עצמו בכך תפקיד חצי-רגולטורי בניסיונו להגיע לאיזון בין מה שצריך להישאר ציבורי למה שיש להסיר.