$
פוטו כלכליסט

נוף עם טעם: מישורי המלח היפים בעולם

מישורי מלח טבעיים יוצרים מראה מרהיב ויוצא דופן. קבלו את היפים ביותר

שירות כלכליסט 23:1304.10.19
צילום: שאטרסטוק
1.
בוליביה, Salar de Uyuni. מדבר סלאר דה אויוני הוא אחד ממישורי המלח המפורסמים בעולם, וגם הגדול שבהם. הוא ממוקם בדרום מערב בוליביה, בגובה של 3,656 מטר מעל פני הים, ומכיל כ50-70% מעתודות הליתיום של העולם.
צילום: שאטרסטוק
2.
יוטה, ארצות הברית, Bonneville Salt Flats. מישור המלח הזה נמצא לא רחוק מסולט לייק סיטי. הוא למעשה שאריות של אגם בונוויל מתקופת הפליסטוקן, והוא הגדול מבין מישורי מלח רבים שנמצאים ליד אגם המלח הגדול, שהוא אגם המים המלוחים הגדול בחצי הכדור הדרומי. הוא ידוע במירוצי המכוניות שנערכים בו מאז 1914, בחלק שלו הידוע כ"בונוויל ספידוויי."
צילום: שאטרסטוק
3.
נמיביה, מישור אתושה. משמעות המילה אתושה היא "מקום לבן ענק". זוהי קרקעית אגם שיבש בצפון נמיביה, שמהווה חלק מהפארק הלאומי אתושה
צילום: שאטרסטוק
4.
ארגנטינה, Salinas Grandes. זהו מישור המלח הגדול ביותר בארגנטינה והשני בגודלו בעולם. שטחו 6,000 קמ"ר והוא ממוקם לרגלי שרשרת הרי הסיירס דה קורדובה.
צילום: שאטרסטוק
5.
עמק המוות, ארצות הברית, Devil’s Golf Course. זהו מישור המלח הגדול בארה"ב, וממוקם בעמק המוות המפורסם בקליפורניה. הוא קיבל את שמו משורה בספר טיולים מ-1934, לפיה "רק השטן יכול לשחק גולף בשטח כזה." המישור היה פעם קרקעית אגם שהתאדה, ופני השטח שלו מלאים במינרלים, בעוד עומק שכבת המלח מגיעה במקומות מסוימים עד ל-2,700 מטר.
צילום: שאטרסטוק
6.
טוניסיה, Chott el Djerid. שות אל דייריד הוא אגם מלח יבש ברובו דרום טוניסיה. הוא הגדול ביותר במדבר סהרה, ובמשך הקיץ הוא יבש כמעט לגמרי כך שאפשר לחצותו במכונית או ברגל, אך זה נחשב למסוכן מאוד כיוון שקרום המלח עלול להישבר. הוא זכה לפרסום עולמי לאחר שצולמו בו קטעים לסדרת מלחמת הכוכבים.
צילום: שאטרסטוק
7.
איראן, Namak Lake. אגם נמאק ממוקם ליד העיר קום, שטחו 1,800 קמ"ר, והוא יבש כמעט לגמרי, למעט קמ"ר אחד של מים בעומק של פחות ממטר.
צילום: שאטרסטוק
8.
צ'ילה, Salar de Atacama. זהו מישור המלח הגדול בצ'ילה, והשלישי בגודלו בעולם. הוא נמצא בגובה רב מעל פני הים (2,300 מטר). אגם Cejar הוא אגם קטן שנמצא במרכז המישור, ובעל ריכוז מלח גבוה מספיק כדי לאפשר ציפה, בדומה לים המלח.
צילום: שאטרסטוק
9.
ארגנטינה, Salar de Arizaro. זהו מישור המלח השני בגודלו בארגנטינה, בעל שטח של 1,600 קמ"ר. הוא נמצא בשרשרת הרי האנדים, ליד הגבול עם צ'ילה. נמצא בו הקונו דה אריתה, בליטה וולקנית בגובה 122 מטר, ששימשה על פי ארכיאולוגים כמרכז פולחני של המקומיים עד להגעתו של עם האינקה לאזור.
צילום: שאטרסטוק
10.
בוטסוואנה, Makgadikgadi Pan. זהו אחד ממישורי המלח הגדולים בעולם, והיה פעם אגם עצום שהתייבש לפני מספר אלפי שנים. טכנית לא מדובר במישור בודד אלא במישורים רבים שחול המדבר מפריד ביניהם. רוב השנה האזור מכוסה בקרום מלח, אך כשיורד גשם מים יכולים להצטבר ולמשוך בעלי חיים.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x