אינטל משקיעה בחברת האינטגרציה דאסטפוטוניקס
זרוע ההשקעות של אינטל השקיעה 25 מיליון דולר בחברה, שמאפשרת מעבר לקצבי תעבורה גבוהים. יו"ר החברה הוא אביגדור וילנץ, ממייסדי אנאפורנה
חברת הסטארט־אפ הישראלית דאסטפוטוניקס גייסה 25 מיליון דולר בסבב גיוס שני בהובלת אינטל קפיטל, זרוע ההשקעות של ענקית הטכנולוגיה. לסבב הצטרפו קרן ההשקעות וולדן ריורווד WRVI כמו גם מספר משקיעים פרטיים. עד כה גייסה דאסטפוטוניקס 42 מיליון דולר.
דאסטפוטוניקס נוסדה ב־2017 על ידי קובי השרוני, אמיר גרון ובן רובוביץ, יוצאי החברות קומפס ואמפנול. החברה, שמעסיקה 63 עובדים במודיעין, יוקנעם וסן חוזה, מפתחת טכנולוגיית תקשורת המאפשרת אינטגרציה בין רוחבי פס נוכחיים לעתידיים על גבי אותה הפלטפורמה. יישומי החברה כוללים מיחשוב ענן, מיחשוב־על ואינטליגנציה מלאכותית. המשקיע הראשון ויו"ר החברה הוא אביגדור וילנץ, ממייסדי אנאפורנה, שנמכרה לאמזון ב־2015 בעסקה של 370 מיליון דולר, ויו"ר הבאנה לאבס, מפתחת שבבי האינטליגנציה המלאכותית.
בשיחה עם "כלכליסט" מספר בן רובוביץ, אחד היזמים של החברה והמנכ"ל שלה, שהחברה מאפשרת לראשונה חיבור של כל טכנולוגיות התקשורת הקיימות למערכת אחת. "אנחנו רוצים לגייס עוד עובדים רבים לחברה ביניהם פיזיקאים, אנשי ייצור, אנשי איכות ומהנדסי פיתוח, תהליך ואוטומציה".
קצב הגידול בשירותי הענן, מיחשוב העל ואינטליגנציה מלאכותית דוחפים את תעשיית תשתיות מרכזי הדאטה לשדרג את עצמן לקצבי תעבורה גדולים יותר מדי שלוש שנים. בעבר נדרשו כעשר שנים כדי לעבור מקצב תעבורה אחד לבא אחריו. אך כדי שהתעשיה תוכל לעמוד בכך נדרשים מעבדים חזקים יותר ותקשורת מהירה יותר. דאסטפוטוניקס מפתחת את החיבור האלקטרואופטי בין השרתים לבין הנתבים ובאופן זה היברה מאפשרת את הצמיחה הזו.
ככל שקצבי התעבורה עולים ישנו צורך הולך וגדל בתקשורת אופטית, שבאה על חשבון תקשורת חוטי נחושת.
"אנחנו נרגשים לנוכח האמון שנותן בנו צוות כה מובחר של משקיעים בהם אינטל, חברת הטכנולוגיה המובילה בעולם", מסר רובוביץ, מנכ"ל החברה. "המימון ישמש אותנו לביצוע מפת הדרכים שלנו ולפיתוח הדורות הבאים של פתרונות למרחקים גדולים. זאת על מנת שנוכל להגיע לשווקים נוספים, להרחיב את צוותי המכירות של החברה, את התמיכה בלקוחות וכמו כן הגדלת קו הייצור".
הונג הו, סמנכ"ל קבוצת מרכזי הנתונים ומנהל כללי של חטיבת הסיליקון פוטוניקס באינטל, הגיב להשקעה של אינטל בחברת דאסטפוטוניקס ואמר: "קישוריות אופטיות במהירות גבוהה חיוניות על מנת לאפשר את הביצועים בקנה המידה הגדול של מרכזי הנתונים של ימינו.
"מוצריה של חברת דאסטפוטוניקס משלימים את תיק המשדרים האופטי המוביל שלנו באמצעות קשרי טווח קצרים".