אמזון בישראל: אם אינכם יכולים להתחרות בה, תצטרפו אליה
עם ההשקה הרשמית בישראל, עולה השאלה האם כדאי לסוחרי האיקומרס הקיימים לפתוח חנות בפלטפורמה של אמזון, איך עושים את זה וכמה זה עולה - לפניכם התשובות
כל הכתבות, הסרטים והטיפים בתחום אי-קומרס בערוץ "פורצים גבולות"
אמזון נכנסה לישראל – מה זה אומר עבור העסקים הקטנים והבינוניים?
כבר כיום, סוחרים ישראליים מוכרים דרך אמזון לכל העולם וצרכנים ישראלים רוכשים מכל העולם. כלומר, אתר אמזון פתוח וזמין לקהל הישראלי מזה זמן רב. ישראל בוכוולד, מנכ"ל חברת WEmanage לניהול אתרים מסביר כי השינוי המשמעותי צפוי להיות בתצוגת האתר וביכולת של מוכרים ישראליים להתנהל בנוחות מול פלטפורמת המכירה הפופולארית בדגש על שירות לקוחות בשפה העברית.
אבל אנשים סחרו באמזון כבר בעבר, אז מה מתחדש עכשיו?
אמזון תוצג למשתמש בעברית תקנית – רבים מהעסקים נמנעו מסחר באמזון בגלל מחסום השפה. יתרה מכך, גם סוחרים דוברי אנגלית מתקשים לעשות מעבר לעולם העסקי שבו כל צעד ושעל דורש התעסקות בירוקרטית בשפה האנגלית ועם משמעות וחשיבות רבה. בסופו של דבר, למרבית הישראלים, קל יותר להתנהל ולנהל עסקים בעברית. כעת, הממשק יהפוך יותר נוח, זמין ומזמין.
שירות הלקוחות יתנהל בעברית, גם לבעל העסק וגם לצרכן. הכול יהיה נוח יותר. מי שניסה לפתוח חשבון באמזון יודע שיש צורך בהגשת מסמכים רבים (משפטיים/מיסויים) וזה היווה מחסום כניסה משמעותי לשוק הבינלאומי, כעת מחסום זה הוסר.
שיטות השילוח מישראל – המחסנים, כך מתוכנן, יהיו בישראל ולכן השרשרת הלוגיסטית תהיה פחות מורכבת ויקרה, כאשר המוכר הישראלי יוכל להתעסק בשיווק ולא בשילוח עצמו. (בעתיד יהיו לאמזון מחסנים בישראל, כיום הם צפויים לעבוד בשיתוף עם דואר ישראל).
תתאפשר מכירה מקומית בישראל – לא חייבים להקים אתר סחר שלם, ניתן לפתוח את החנות באמזון ובכך – במידה מסוימת – להקל על פתיחת ערוץ המכירה הדיגיטלית.
הנחות ומבצעים גם לשוק הישראלי – בדיוק כמו בארה"ב, גם אנו, הישראלים צפוים לסחור זה עם זה ולהשאיר את הכסף בשוק המקומי. במקום שישראליים יקנו בחו"ל – הם יוכלו לקנות בהנחות משמעותיות בעסקים כחול – לבן.
זו הדרך של אמזון לחדור למדינות חדשות. תהליך הכניסה שלה מובנה וידוע מראש ובהמשך נוכל גם לראות את שירותי האחסון, הלוגיסטיקה והשילוח של אמזון. בוכוולד מוסיף: "מניסיון של מדינות אחרות, פרק הזמן מהשלב הראשון בתהליך הכניסה עד להשקת השירותים המתקדמים של אמזון, לא נמשך יותר משנה. אנו מצפים שגם שירותים מתקדמים של אמזון, כדוגמת Fulfiled By Amazon, יחלו לפעול בישראל וזו רעידת אדמה בקנה מידה עצום בשוק האיקומרס הישראלי".
אז אם אמזון כבר כאן, מה עכשיו?
עצם העובדה שענק סחר כמו אמזון נכנס לישראל עלולה לפגוע בבעלי חנויות האיקומרס בישראל הפועלות עצמאית. עסקי האיקומרס הקיימים יוכלו לבחור להצטרף לפלטפורמה של אמזון או לנסות להתחרות בה עם תקציבי ענק. במידה ואתם בעלי עסקים ו/או רוצים להקים עסק אינטרנטי, זה הזמן לשקול פתיחת חנות באמזון, ורצוי שילוו אתכם בתהליך.
למה כדאי לפתוח חנות באמזון ישראל? ולמה לא כדאי להקים אתר סחר רגיל?
כשאמזון בתמונה, יש לכך שתי השפעות מידיות: אמזון תופסת את ראש תוצאות החיפוש. גולשים שמחפשים לקנות דבר מה נכנסים קודם כל אליה. בווכולד מוסיף שגם אתרי מכירות שכבר נהנים מנתח מכירות נאה כיום, יידחקו לאחור בתוצאות החיפוש בלא מעט מקרים וההכנסות מתנועה אורגנית איכותית תקטן משמעותית. בנוסף, חלק מהגולשים יפסיקו לחפש בגוגל את המוצרים שחנויות מציעות, ויבצעו את החיפוש היישר באתר של אמזון ישראל כברירת המחדל.
כמה עולה לנהל חנות באמזון?
עלות החזקה וניהול של חנות באמזון ישראל מורכבת מארבעה מרכיבים עיקריים:
1. עלות הקמה של חנות באמזון – 2,500-5,000 שקל (הוצאת חד-פעמית)
2. עלות חודשית לבעלי חנויות באמזון – 40 דולר
3. עלות ניהול חנות באמזון (מיקור חוץ) – 1,000-5,000 ש”ח לחודש
4. עלות קידום מוצרים באמזון (חובה) – תלוי ענף/תקציב ועוד
5. עלות עמלות מכירה לאמזון – משתנה מקטגוריה לקטגוריה
יש לקחת בחשבון גם עלויות נוספות כגון: צילום מוצרים לאמזון, הפקת אינפוגרפיקות לאמזון, עבודות מיתוג נדרשות ועוד. ניהול החנות באמזון אינה בהכרח זולה מניהול חנות אינטרנטית עצמאית, אך בהחלט יש לה יתרונות מובהקים שאינם מאפשרים לנו להתעלם מהם.